theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Great Job Attorney General of the state of Nebraska -part I

Dejansko ni in ne sme biti zadržkov za pravočasno zdravljenje bolnikov s Sars-CoV-2, z znanimi, polno registriranimi zdravili, ki dokazano preprečujejo težji potek bolezni in hospitalizacijo bolnikov s COVID-19.

Zdravniki, vljudno prosim, da se tudi pri nas ponovno zaveste svoje Hipokratove zaprisege, da samostojno preučite koristi in tveganja za zdravljenje pacientov z učinkovitimi zdravili ter več ne sledite zgolj doktrini zdravljenja obolelih z virusom Sars-CoV-2, ki je v tem, da se bolnika sprejme v bolnišnico šele, ko se dejansko razvije težka oblika bolezni COVID-19. Takšen način namreč vsaj po mojem prepričanju, nima nič skupnega z zaprisego, ki ste jo podali ob pričetku opravljanja visoko spoštovanega poklica. Zamislite se, marsikaj je sedaj odvisno od vas. Vsi pač ne morete biti ves čas tiho, pa čeprav vam to morda narekuje neka avtoriteta. Gre za lažno avtoriteto. Tudi denar ni vse na tem svetu. Izpostavite se in postanite ljudje, katere bo zgodovina morda pomnila ravno po tem, da ste še pravočasno preprečili vzpostavitev sistema, ki si ga, razen določenih ljudi, ki imajo in bodo imeli od tega osebno korist, nihče ne želi. Vključno z vami. Morda ste vendarle zgolj uporabno “orodje”, ki bo takoj, ko ne bo več potrebno ali uporabno, odvrženo.

Ste zato študirali medicino, ste zaradi morebitnih koristi nekaj posameznikov res zapravili najlepša leta? Ne, velika večina, ki vas poznam ste LJUDJE. Ne bojte se, recite – dovolj!

Ne pozabite. Pri bogovih zdravja ste prisegli da boste branili etične standarde svojega poklica in v nujnih primerih vsakomur ponudili pomoč. Prav tako je prepovedano izkoriščati pacienta za kakršnekoli osebne koristi.

Primum non nocere
Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
Varnost, učinkovitost in odgovornost?
NASLEDNJI ČLANEK
(SAMO)CENZURA, DISKREDITACIJE IN STRPNA STROKA

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0