theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

POGOVOR Z mag. IGORJEM MUŽEVIČEM, dr.med.

V pogovoru na platformi Twitter – “Spaces”, je bil dne 27.11.2021 gost mag. Igor Muževič, dr.med., specialist družinske medicine in predsednik sindikata Praktik.um, sindikata zdravnikov družinske medicine, ki sicer že od leta 2014 dela v Domu starejših občanov Kamnik.

V okviru odprte debate je mag. Muževič dr.med., med drugim odgovarjal na vprašanja poslušalcev o novih cepivih zoper virus Sars-CoV-2 in sicer tako tistih prisotnih na območju Republike Slovenije, torej vektorskih in mRNK cepiv, kot tudi klasičnih cepiv z oslabljenim ali mrtvim virusom, ki pa jih na območju Republike Slovenije ni moč dobiti. Kako gleda na cepljenje otrok in mladoletnikov s cepivi zoper SarS-CoV-2? Ali koristi cepljenja otrok res pretehtajo morebitna tveganja z okužbo?

Podal je tudi svoj pogled na primernost komuniciranja izbrane stroke in politike v okviru kampanje za cepljenje zoper Sars-CoV-2 ter glede ustreznosti dosedanjih in napovedanih ukrepov za zamejitev širjenja virusa Sars-CoV-2.  Med drugim tudi takšnih, na podlagi katerih bi se lahko še nadalje zaostrovala segregacija, kot posledica uvedenih ukrepov. So takšni ukrepi primerni iz zdravstvenega vidika ali gre bolj za politične odločitve?

Je zdravilo Ivermektin, predvsem v zadnjem letu, upravičeno »demonizirano«? Gre res za zdravilo s področja veterine? Je res tako škodljivo in nevarno, kot se ga v javnosti predstavlja? Kako kot zdravnik gleda na javna obračunavanja med predstavniki njegove stroke in na javne pozive k profesionalnemu “linču”, odvzemu licenc posameznih zdravnikov?

Kje torej smo in kam gremo? Vse to in še več pogovoru z magistrom Igorjem Muževičem.dr.med. Vabljeni k poslušanju:

Začetek:00:12:45
Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
SVETOVNI DRžAVLJAN IN NEZAVEDNO PRISILNO PREPRIČEVANJE
NASLEDNJI ČLANEK
JASNA VPRAŠANJA IN (NE)JASNI  ODGOVORI

1 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0