theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

POGOVORI S PUTINOM

Pogovori s Putinom je štiridelna, štiriurna dokumentarno-biografska nadaljevanka slavnega ameriškega režiserja Oliverja Stonea, ki temelji na intervjujih s predsednikom Ruske federacije Vladimirjem Vladimirovičem Putinom, ki jih je Stone z njim opravil med letoma 2015 in 2017. Nadaljevanka je bila prvič predvajana leta 2017.

Začne se z biografijo ruskega predsednika, nato pa se preko orisa dogajanj ob in po razpadu Sovjetske zveze osredotoči predvsem na obdobje odkar je Putin prišel na oblast, na njegov svetovni nazor ter na aktualna geopolitična vprašanja.

Putin govori o njegovih odnosih z ameriškimi predsedniki, v pogovoru večkrat opozori, da bi morali razumeti, da današnja Rusija več ne more delovati na način kot to želi zahod. Med drugim pojasni svoje poglede na širitev zveze NATO, na ameriško poseganje v ruska strateška območja, na vmešavanje tujih tajnih služb v ruske notranjepolitične zadeve ter o večkrat prelomljenih obljubah zahodnih politikov. Serija se med drugim dotakne tudi podelitve azila Edwardu Snowdnu, problematike v zvezi z Ukrajino ter drugih pomembnih in aktualnih geopolitičnih vprašanj.

Putin opozori, da se je potrebno zavedati, da v primeru spodada z zvezo NATO ne more biti zmagovalca, saj lahko v tem primeru sledi le popolno uničenje…

*Nadaljevanka je opremljena s hrvaškimi podnapisi. Priporočam ogled. 

**Vir naslovne slike: https://www.imdb.com/title/tt6840134/
Ogled je mogoč zgolj s klikom na povezavo in potrditvijo, da se strinjate z ogledom, saj je “skupnost Youtube vsebino ocenila kot neprimerno”.
Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
JE RES VSE ZGOLJ ČRNO ALI BELO?
NASLEDNJI ČLANEK
KAJ SE DOGAJA NA DANSKEM…in drugod?

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0