theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

V Kansasu konec imunitete pred odgovornostjo za nepravočasno zdravljenje COVID-19?

Prevod javnega pisma senatorja Marka B. Steffena, M.D. zdravstvenim delavcem v ameriški zvezni državi Kansas.

Spoštovani zdravstveni delavec,

V zadnjih dveh letih smo se z velikimi težavami odzivali na okužbe z virusom Sars-CoV-2 (COVID-19 je bolezen, ki se razvije – opomba*). Sedaj je postalo neizpodbitno jasno, da je eno izmed vprašanj postalo izrednega pomena. Pasivno zgodnje zdravljenje virusa Sars-CoV-2 ni več sprejemljivo in več ne predstavlja standarda primerne oskrbe pacienta. Standard primerne oskrbe pacienta je zgodnje zdravljenje z zdravili odobrenimi s strani FDA, ne glede na njihov namen uporabe. Zamude pri uvedbi teh smernic zdravljenja niso več sprejemljive. Zdravstveni delavec ima zakonsko dolžnost, da pacientom zagotovi čim hitrejše zdravljenje. Nepravočasno zdravljenje namreč poslabša izid samega zdravljenja.

Vsi izvajalci, ki skrbijo za osebe, okužene z virusom Sars-Sars-CoV-2 (Covid*), so dolžni obvladati protokole, ki so bili doslej smatrani za protokole zdravljenja, nepriznane s strani FDA oziroma CDC. Monoklonska protitelesa niso na voljo, zato to ostaja problem. S Paxlovidom in Molnupiravirjem se prav tako pojavljajo težave v zvezi z razpoložljivostjo, obenem pa še z medsebojnim učinkovanjem zdravil. Zdravila Ivermektin, Hidroksiklorokin in Fluvoksamin so na voljo. Ta zdravila so pacienti v preteklosti dobro prenašali. Na stotine študij, v katerih so bila ta zdravila uporabljena kot del kombinacije
več zdravil, ki se uporabljajo v zgodnji fazi bolezni in v pravilnih odmerkih, jasno kažejo na njihovo pomembno učinkovitost, ki je ni več mogoče ovreči.

Z nedavno obravnavo predloga zakona HB 2280 s strani Senatnega odbora za javno zdravje in blaginjo, ki je bil nato sprejet v Senatu zvezne države Kansas, več ni razloga, da bi se zaradi vmešavanja farmacevtov ali pristojne zbornice (ekvivalent zvezne države Kansas Zdravniški zbornici Slovenije – http://www.ksbha.org/main.shtml -opomba*) pojavile težave glede predpisovanja teh zdravil. Po posvetu s pravno stroko kaže, da bo “nepravočasno zdravljenje”
obravnavano kot ” wanton disregard*”. Sklicevanja na imuniteto bodo postala neveljavna.

Zagotavljanje oskrbe bolnikov je težko vendar učinkovito, če je opravljeno pravilno, s posluhom za bolnika, če je pacient na prvem mestu. Želim vam vse dobro ob spoznanju, da naše zdravljenje bolezni Covid postaja vse bolj izpopolnjeno.

S spoštovanjem,
Senator Mark B. Steffen, dr. med.

Strokovni viri :

1) Association of American Physicians and Surgeons- A Guide to Home-Based Covid Treatment

PDF e-booklet

2) FLCCC Alliance- https://covid19criticalcare.coin/covid-19-protocals/

3) Dr. Peter McCullough Early Treatment Protocol 2022

*Wanton disregard je pravni izraz, ki označuje posameznikovo skrajno nezanimanje za dobrobit ali pravice drugega posameznika. Gre za resno obtožbo, ki pomeni, da je oseba ravnala skrajno nepremišljeno oziroma malomarno, takšno dejanje pa je povzročilo škodo ali poškodbo. V konkretnem primeru gre za nekakšen ekvivalent slovenskemu institutu malomarnega zdravljenja.

**povezava do akta:
https://www.billtrack50.com/BillDetail/1307439
Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
Evropa pred gospodarskim samomorom
NASLEDNJI ČLANEK
“NE PODPIRAMO OBVEZNEGA CEPLJENJA”

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0