theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ko predsednik enega vodilnih farmacevtskih podjetij ne zaupa ne znanosti, ne stroki in ne kolegom

Po poročanju španskega nacionalnega dnevnega časopisa, ki je drugi največji v Španiji, največji v Madridu ter obenem najstarejši časopis, se je v lažno cepljenje zoper COVID-19 ujel sam  predsednik farmacevtske družbe PharmaMar in njegova družina.

27.05.2022

José María Fernández Sousa-Faro, predsednik farmacevtske družbe PharmaMar in člani njegove družine ne le, da niso izkazali posebnega zaupanja do znanosti in stroke, pač pa vsaj predsednik očitno tudi ne do kolegov farmacevtov iz podjetij, ki izdelujejo cepiva zoper COVID-19. Po navedbah španskih policijskih virov se je namreč skupaj z družino znašel med 2.200 doslej odkritimi lažnimi prejemniki cepiva Covid-19. Predsednik naj bi si z lažnim tretjim odmerkom zagotovil mesto v uradni zbirki podatkov, njegovi sorodniki pa so plačali kar celotno “verigo” odmerkov, vse do statusa polno cepljenih oseb.

Na že tako presenetljiv seznam znanih imen med 2.200 osebami med katerimi  najdemo tudi znane športnike in estradnike, ki jih preiskujejo v okviru zgolj ene izmed več operacij lažnega cepljenja zoper Covid-19, se je tako dodalo še eno, res presenetljivo ime. Po podatkih ABC je bilo kriminalni organizaciji, ki je organizirala in vodila to goljufijo, potrebno plačati “VIP-prispevek”, ki je znašal med 1.000 in 2.000 EUR. Na ta način naj bi Fernández Sousa-Faro goljufivo pridobil “Covidni potni list”, da je lahko neovirano potoval.

Operacija pod imenom “Jenner” je sicer še razkrila, da so bila doslej odkrita lažna cepljenja opravljena med decembrom in januarjem, ko so primer začeli preiskovati pristojni organi. Dve stranišči v La Pazu ( * La Paz je upravna četrt v Madridu, ki pripada okrožju Fuencarral-El Pardo) naj bi bili točka, kjer so se beležila imena strank – plačnikov. Shemo naj bi vodila ženska, ki se je obenem ukvarjala s kupovanjem in prodajo avtomobilov ter delala kot model za nočne klube.

Družba PharmaMar zadeve ni želela komentirati, preiskava zadeve proti 2.200 osebam med katerimi je tudi Fernández Sousa-Faro in člani njegove družine, pa je že na sodišču.

Povezava do originalnega članka: https://www.google.com/amp/s/www.abc.es/sociedad/abci-presidente-farmaceutica-pharmamar-y-familia-entre-2200-falsos-vacunados-covid-202205241509_noticia_amp.html

Povezava do spletne strani podjetja: https://pharmamar.com/

* Vir naslovne slike: https://www.google.com/amp/s/www.abc.es/sociedad/abci-presidente-farmaceutica-pharmamar-y-familia-entre-2200-falsos-vacunados-covid-202205241509_noticia_amp.html

Po človeški plati je sicer nezaupanje do "cepiv" zoper COVID-19  povsem razumljivo sploh, če veš, da so proizvajalci med drugim neko StartUp podjetje, ki pred "cepivom" zoper COVID-19 na trg ni plasiralo niti enega samega farmacevtskega izdelka, oziroma podjetje, ki sicer izdeluje šampone za lase ali pa na primer podjetje, ki je neprekosljiv farmacevtski serijski prvak v plačevanju višine odškodnin zaradi prevar.
Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
POMLAD SUVERENOSTI SLOVENSKEGA NARODA?
NASLEDNJI ČLANEK
SZO IN BIDNOVA ADMINISTRACIJA BIZARNO POGRNILI ŽE NA PRVI STOPNICI

1 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0