theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pred novim valom…

…podpisnikov, ki bodo v naslednjih tednih in mesecih pristopili k podpisu peticije, si velja ogledati kdo vse je doslej že podprl Javni poziv državljanov glede sklenitve globalnega sporazuma s Svetovno zdravstveno organizacijo. Obenem se zdi pomembno ponovno opozoriti na nekatere bistvene okoliščine v zvezi s podpisovanjem peticije.

04.06.2022

Doslej je peticijo skupaj s prvimi stotimi podpisniki podpisalo že 21.181 oseb. Bližamo se torej številki 25.000, katero bomo zagotovo dosegli in presegli že v prvi polovici poletja.

I. Podpisniki peticije do vključno 03.06.2022. Če ste do tega dne podpisali peticijo, pa med podpisniki ne vidite svojega imena opozarjam, da je potrebno svoj podpis potrditi s klikom na “potrjujem”, ki je vsebovan v elektronskem sporočilu, katerega vam avtomtasko pošlje spletna stran potem, ko izpolnete zahtevane podatke. Možno je, da ste e-sporočilo prejeli med “vsiljeno pošto“, zato tudi bodoče podpisnike pozivam, naj vpogledajo tudi v ta elektronski poštni predal.

II. Druga pomembna informacija na katero me je ponovno opozoril skrbnik peticije je ta, da nekateri ob podpisu še vedno donirate določene zneske za “promocijo peticije”. Zato ponovno pozivam. NE klikajte na “promote petition” in NE nakazujte denarja, saj s tem dejanjem in naknadnim nakazilom denarnega zneska podpirate izključno spletno stran oziroma platformo, ki omogoča javne peticije in se na ta način financira. Peticija zaradi kakršnegakoli nakazila ne bo nič bolj uspešna oziroma dostopna širšemu krogu ljudi v Sloveniji. Skrbnik peticije me je v zvezi s tem še opozoril, da imate v primeru, če ste pritisnili “promote petition” in nakazali denarni znesek, 90 dni časa za uveljavitev refundacije plačanega zneska. Peticija je prostovoljna in brezplačna.

III. Kot običajno pa s strani tretjih akterjev, ki bodisi želijo preprečiti nadaljnje podpisovanje peticije, diskreditirati peticije ali priti do lahkega vendar nezakonitega zaslužka, obstaja možnost prevare. Zato predlagam, da preberete tudi sledeč zapis, ki vam bo v pomoč v primeru, da naletite na kakšno prevaro. Takšni dogodki so sicer izjemno redki, možnost pa tako kot ob vsakem običajnem nakupu preko interneta ali zgolj običajni komunikaciji na medmrežju seveda obstaja: https://help.change.org/s/article/Legitimate-Change-org-communications-versus-Internet-scams?language=en_US

IV. PONOVNO, KER JE POMEMBNO: Če ste do vključno 03.06.2022 podpisali peticijo pa med podpisniki, ki so navedeni v pripetem dokumentu zgoraj ne najdete svojega imena. Oddan podpis je potrebno potrditi s klikom na elektronsko sporočilo, ki vam ga avtomatsko pošlje spletna stran potem, ko izpolnete zahtevane podatke. Potrditev se zahteva z namenom, da se pred objavo vašega imena preveri, če ste peticijo dejansko podpisali vi. Možno je, da ste e-sporočilo prejeli med “vsiljeno pošto“, Tudi bodoči podpisniki naj bodo prosim pozorni na to.

Zakaj podpisujemo peticijo? Zato, ker ne pristajamo na to, da se za našimi hrbti suverenost odločanja v kakršnihkoli primerih in okoliščinah prenese na Svetovno zdravstveno organizacijo. Zahtevamo, da se o tem predhodno opravi obširna javna razprava, doseže dvotretinjska večina v Državnem zboru ter izvede referendum, na katerem bodo državljani neposredno sami odločili ali želijo pristopiti k de facto novi mednarodni organizaciji s pooblastili, s katerimi si lahko suvereno državo Slovenijo v povsem nedoločnih primerih praktično v celoti podredi. 
Kot je na primer dejal predstavnik Brazilije, bo ta država raje v celoti izstopila iz SZO kot, da bi dovolila, da bi za njene državljane veljale predlagane spremembe.  Od naše vlade, predstavnikov oziroma delegatov na zasedanju skupščine SZO kaj takšnega nismo slišali. O katerih predlaganih spremembah statuta WHO pišem? Bistvene predlagane spremembe si lahko preberete v člankih in uradnih objavah, ki se nahajajo na spodnjih povezavah.

https://www.telegraph.co.uk/news/2022/05/14/pandemic-pact-would-leave-world-chinas-mercy/

https://www.who.int/publications/m/item/white-paper-consultation-strengthening-the-global-architecture-for-health-emergency-preparedness-response-and-resilience

https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2021/02/19/g7-february-leaders-statement/

https://www.medicdebate.org/node/2908?language=en

https://domengorenseklaw.com/2022/05/11/prvih-100-gremo-nad-100-000/

https://domengorenseklaw.com/2022/05/31/szo-in-bidenova-administracija-bizarno-pogrnili-ze-na-prvi-stopnici/

Peticija se podpisuje izključno na strani: https://www.change.org/p/javni-poziv-dr%C5%BEavljanov-glede-sklenitve-globalnega-sporazuma-s-svetovno-zdravstveno-organi?utm_content=cl_sharecopy_33304962_en-US%3A3&recruiter=1265050915&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

Iskrena hvala vsem, ki ste že pristopili in tistim, ki še boste! 

 

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
Razkrinkavanje razkrinkavanja
NASLEDNJI ČLANEK
JUNAKI NAŠEGA ČASA – DR. TED

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0