theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kladivo odgovornosti: Minister za zdravje potrdil – zdravniki so odgovorni za škodo, ki jo povzročijo cepiva

Tako se v prevodu glasi naslov članka avstrijskega tednika in spletnega portala Wochenblick, ki je dne 22.06.2022 objavil članek, ki se nanaša na vsebino pisnega odgovora avstrijskega ministra za zdravje Johannesa Raucha na zastavljeno poslansko vprašanje poslanca stranke FPÖ, Mag. Geralda Hauserja.

06.07.2022

Nekateri smo že pred časom opozarjali, da si bo v zvezi s “cepljenjem” in “cepivi” zoper COVID-19, politika slej ko prej skušala umiti roke, “pod avtobus” pa bodo vrženi naivni zdravniki, ki so ji v obdobju pandemije nekritično sledili. Po uporabi zavrzi, torej. Glede na vedno več poročil o resnih neželenih učinkih in o potvarjanju ter prikrivanju pomembnih informacij s strani proizvajalcev “cepiv” zoper COVID-19, ki kljub cenzuri uspešno pricurljajo v javnost, se temu dnevu najverjetneje približujemo tudi v Sloveniji.

Sledi prevod članka, objavljenega na spletnem portalu tednika Wochenblick, dne 22.06.2022.

Poslansko vprašanje ambicioznega poslanca FPÖ Geralda Hauserja postavlja ministra za zdravje Johannesa Raucha iz stranke “Zeleni” (Die Grünen – Die Grüne Alternative) v težko situacijo. Učinek padca na realna tla pa bo prizadel predvsem tisti del medicinske stroke, ki je naivno in brez dokazov verjel zagotovilom ministrstva, da so Korona pripravki varni. V deset strani dolgem odgovoru na poslansko vprašanje o odgovornosti glede cepljenja zoper Covid-19 je jasno: Rauch se je očitno ustrašil in prenesel odgovornost na zdravnike, ki izvajajo cepljenje. Ti bi morali izpolniti svojo dolžnost informiranja. V nasprotnem primeru se jim lahko zaradi ponavljajočega se neupoštevanja izrečejo visoke kazni v vsakokratni višini do 14.000 evrov.

Že julija lani je časnik Wochenblick poročal, da bi lahko zdravnik, ki je opravil cepljenje, zelo verjetno odgovarjal v primeru škode kot posledice cepljenja. Gre za primere, ko oseba pred cepljenjem ni bila zadostno informirana o možnih negativnih posledicah cepljenja, torej o številnih znanih in resnih neželenih učinkih. Kajti, kot je večkrat poudaril član svobodnjaške stranke Hauser: “Cepljenje je problem, ne bolezen!”. Sedaj pa bi lahko želo korone postalo težava za številne zdravnike, ki se ukvarjajo s cepljenjem. Neutrudni poslanec FPÖ mag. Gerald Hauser, ki vladi večkrat predstavi številne prefinjene poizvedbe, je za Wochenblick poudaril : “Brez moje neverjetne ekipe dostop do izredno velikega števila točnih podatkov ne bi bil mogoč. Že samo številne ure raziskovanja, ki so potrebne za pripravo dobro utemeljene poizvedbe; tega sam nikoli ne bi zmogel,” pravi mož iz Svobode, s čemer je poudaril pomen svoje ekipe.

Rauch prenaša odgovornost na zdravnike

Prav to namreč potrjuje odgovor ministra za zdravje na zastavljeno poslansko vprašanjeZdi se, da poskuša sam potegniti glavo iz vedno tesnejše zanke in se izogniti odgovornosti. Čeprav sam predpisuje “cepljenje”, odgovornost v celoti prenaša na medicinsko stroko.

Zdravniki so dolžni pojasniti – v nasprotnem primeru lahko pride do disciplinskih posledic in odgovornosti.

Zdravniki bi morali vnaprej zagotoviti dovolj informacij o koristih in tveganjih cepljenja, da bi se posamezna oseba lahko odločila na podlagi informiranega soglasja in svobodno. V odgovoru so omenjene tudi posledice za zdravnike, ki tega niso storili: ” Naloga obveščanja je zaščititi svobodno odločanje posamezne osebe.”  ” …zdravniških poklicnih dolžnosti . Umanjkanje tega dejanja se lahko procesira v upravnem in/ali disciplinskem postopku, obenem pa lahko nosijo posledice po obligacijskem pravu.”

To bi lahko povzročilo izjemno bolečo prebuditev za tiste zdravnike, ki so cepili in se zanašali na izjave ministrstva za zdravje, da so cepiva varna. Kajti na lahkoverne zdravnike bi se lahko zgrnil pravi cunami tožb.

Usposabljanje zdravnikov in farmacevtska industrija

Odgovor na Hauserjevo poizvedbo razkriva še eno stvar, o kateri je Wochenblick že podrobno razpravljal: ogromen vpliv farmacevtske industrije na zdravniški poklic in celoten zdravstveni sistem. Samo v letu 2020 je družba Pfizer v avstrijski zdravstveni sistem napumpala več kot 31 milijonov evrov. Iz Rauchovega odgovora je razvidno, da je bilo na temo cepljenja s cepivi Covid izvedenih skupno 143 usposabljanj za zdravnike, ki se ukvarjajo s cepljenjem. Organizacija DFP, ki izvaja te dogodke, je po navedbah iz njene lastne spletne strani sponzorirana s strani farmacevtskih podjetij Sanofi, Merck Sharp & Dohme, Valneva in Johnson & Johnson. Zato se zastavlja vprašanje, kako podrobno se na takšnih dogodkih dejansko obravnava škoda povzročena s cepljenjem.

Globe do 14.000 evrov za zdravnike

Iz odgovorov na četrto do sedmo vprašanje je jasno razvidno, da medicinska stroka nosi polno odgovornost v zvezi s cepljenjem in stranskimi učinki, ministrstvo za zdravje pa jo pušča na cedilu. Kajti Rauch se skuša ekskulpirati z naslednjo formulacijo : “Obseg medicinske izobrazbe je že leta prikazan v avstrijskem načrtu cepljenja in lahko domnevam, da zdravniki delajo v skladu s priporočili in najsodobnejšimi tehnikami.”

Kot je lani podrobno poročal Wochenblick , je kazen za kršitev obveznosti informiranja o neželenih učinkih ali pomanjkanju učinkovitosti (v skladu z Zakonom o zdravilih) 7.500 evrov, v primeru ponavljajočih se tovrstnih kršitev pa do 14.000 evrov. Vendar je nenavadno, da doslej ni bila vložena niti ena tovrstna prijavaKot kaže, morajo prizadeti ukrepati sami .

Ali je preboj cepiva stranski učinek?

O domnevnih neželenih učinkih je treba vedno poročati, je dejal Rauch. To poročilo je treba poslati Zveznemu uradu za varnost v zdravstvu (BASG). Poleg tega lahko bolniki in njihovi svojci prostovoljno poročajo o neželenih učinkih neposredno na BASG. Neželeni učinek je vsaka reakcija na cepivo, ki je škodljiva in nenamerna. Pri cepivih to vključuje tudi odsotnost učinka cepiva . Zato se postavlja vprašanje: ali je stranski učinek o katerem je treba poročati že to, da se oseba, ki je bila gensko obdelana pozneje okuži s korono in dejansko zboli – tj. pride do tako imenovanega ” preboja cepljenja “?

Status cepljenja večinoma ni zabeležen

Posebej eksplozivna točka je obravnavana v odgovoru na osmo vprašanje: Ali je status cepljenja sploh zabeležen? Ko zdravnik sestavi anamnezo pacienta, bi bilo treba zabeležiti tudi vse podatke o zdravilih, ki jih jemlje in cepljenju, ki ga je opravil. V nasprotnem primeru namreč ni mogoče ugotoviti povezave med simptomi in predhodnim cepljenjem.

Številni zdravniki, ki obravnavajo neželene učinke cepljenja, se pritožujejo, da v anamnezi zelo pogosto manjkajo prav informacije o cepljenju s cepivi zoper korono. Po mnenju ministra za zdravje “ni izrecne zakonske obveznosti zbiranja podatkov o ‘statusu cepljenja’. Vendar: “Kot del anamneze je treba pridobiti vse informacije, ki so potrebne za razjasnitev klinične slike. Če se pojavi sum na neželeni učinek cepljenja ali pomanjkanje pričakovane učinkovitosti, so zdravniki dolžni o tem nemudoma obvestiti BASG.

Nezakonita sinhronizacija podatkov?

Na peti strani odgovora se pojavi še ena pikantna podrobnost. Minister za zdravje piše: “Če se s COVID-19 okužijo popolnoma cepljeni ljudje, se to imenuje preboj cepiva. Da bi preprečili prenizko poročanje, se podatki iz sistema epidemiološkega poročanja EMS primerjajo s podatki iz elektronskega cepilnega kartona. Pri tem se zastavlja vprašanje, ali je ta postopek v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov sploh zakonit. Kot je znano, je ELGA ( https://www.elga.gv.at/elga-die-elektronische-gesundheitsakte/elga-im-ueberblick/ -povezava dodana op.p.*) zavrnila vodenje registra cepljenja iz razloga, da ne bi bila “pravno ranljiva” ( poročal Wochenblick ).

Ministrstvo za zdravje ne stori ničesar

Na vprašanje, kaj je ministrstvo storilo, da bi zagotovilo poročanje o neželenih učinkih, Rauch odgovarja, da je vsa odgovornost na strani zdravnikov. Torej ministrstvo za zdravje ne stori popolnoma ničesar!

 

*Povezava do strani, na kateri je dostopen originalen članek: https://www.wochenblick.at/corona/haftungshammer-gesundheitsminister-bestaetigt-aerzte-bei-impfschaeden-verantwortlich/

** https://www.wochenblick.at/ je izključni lastnik avtorskih pravic originalnega članka. ©️

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
PISMO ČLOVEKA BARABI
NASLEDNJI ČLANEK
Nizozemska v plamenih zaradi izprijene “zelene” politike Evropske unije

1 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0