theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nizozemska v plamenih zaradi izprijene “zelene” politike Evropske unije

O nerazumnih, neživljenjskih ukrepih, ki večkrat mejijo že na povsem odkrit fašizem, po katerih Evropska unija in njeni organi še posebej izrazito posegajo v zadnjih letih, smo na tej strani že večkrat pisali. Tokrat je en izmed takšnih ukrepov na noge dvignil nizozemske kmete in njihove podpornike.

06.07.2022

Piše: Domen Gorenšek

Izgleda, da se je zelenkotom dokončno odpeljalo“. Tako se glasi del tvita Stevea Hankea. In res. Protesti, ki so pretekli teden močno zaznamovali geopolitično dogajanje in o katerih se le redko poroča v osrednjih medijih, so posledica odločitve levičarsko-globalistične koalicijske vlade premierja Marka Rutteja, da kar najhitreje uvede standarde zelene agende, ki jih je določila Evropska komisija. V okviru mreže Natura 2000, ki označuje ranljive habitate za živali in rastline, Evropska unija namreč za 27 držav članic določa obveznost zagotavljanja “trajnostnega upravljanja kmetijskih območij, tako z ekološkega kot gospodarskega vidika”.

Nizozemska vlada je z namenom, da bi bila pridna in med prvimi izpolnila to abotno ter obenem za lastne državljane samomorilsko nalogo, napovedala načrte za 50-odstotno zmanjšanje emisij dušikovih oksidov, ki jih proizvede živinoreja, do leta 2030. Prejšnji mesec je vlada to potezo opisala kot “neizogiben prehod” , njeni predstavniki pa so hiteli z dodatnim pojasnjevanjem, da to še ni vse in, da si bodo prizadevali zmanjšati emisije v bližini zaščitenih območij za 70 do 95 odstotkov. Ocenjuje se, da bi na ta način prišlo do propada  kar 30 odstotkov živinorejskih kmetij na Nizozemskem. Tako v realnosti izgledajo ideje in posledice evropskih birokratov, dobro plačanih “zelenih” nevladnikov ter globalistov glede “trajnostnega upravljanja kmetijskih območij, tako z ekološkega kot gospodarskega vidika”.

https://twitter.com/jonniegg/status/1544592873118728197?s=20&t=X5hKPB8ab0SbTM3ADfSxbg
Vir:
@jonniegg

Potrebno se je zavedati, da kmetijstvo predstavlja eno izmed ključnih panog v gospodarstvu Nizozemske. Nacionalna kmetijska interesna skupina LTO ocenjuje, da ta panoga predstavlja 54.000 podjetij po vsej državi in je v letu 2019 ustvarila kar za 94,5 milijarde evrov izvoza.

Pomanjkanje hrane je že čutiti

Protesti, na katerih so kmetje s traktorji zaprli ceste in druga ključna infrastrukturna območja, niso povzročili le spopadov s policijo, ampak tudi pomanjkanje hrane v supermarketih po vsej državi v času, ko so inflacija in cene prehrambenih izdelkov kot posledica zapor zaradi pandemije COVID in vojne v Ukrajini, ki sicer predstavlja žitnico Evrope, že močno narasle. Danes so se protesti še stopnjevali, saj je prišlo do zapor ključne infrastrukture. Kmetje so namreč na letališče Groningen pripeljali svoje traktorje, nizozemski ribiči pa so v podporo svojim rojakom blokirali pristanišča.

V torek je bilo blokiranih približno deset distribucijskih centrov po vsej državi, številni supermarketi pa so poročali o praznih policah zaradi nezmožnosti prejemanja blaga. Po nekaterih ocenah so blokade v ponedeljek in torek povzročile že za več deset milijonov evrov škode. Z blokadami in praznimi policami želijo Kmetje, ki sicer uživajo močno podporo sonarodnjakov, nazorno pokazati kam vodi politika Evropske unije.

https://twitter.com/george_orwell3/status/1544527770562314246?s=20&t=X5hKPB8ab0SbTM3ADfSxbg
Nova normalnost?
Vir: @George_Orwell3

Policija je uporabila strelno orožje

V torek zvečer je policija po besedah njenih predstavnikov, na protestu kmetov v Heerenveenu na severu države izstrelila opozorilne in “usmerjene” strele. Frieslandska policija  zatrjuje, da je prišlo do “ogrožajoče situacije”, potem ko naj bi protestniki skušali zapeljati skozi kolono vozil policije in organov pregona, zaradi česar naj bi bilo potrebno uporabiti strelno orožje.

V incidentu, katerega posnetki so bili objavljeni na družbenih omrežjih ni bilo poškodovanih, trije protestniki so bili aretirani, en traktor pa je bil zadet s kroglo. Nacionalna kriminalistična preiskovalna služba (Rijksrecherch) je sporočila, da bo izvedena preiskava incidenta, na podlagi katere se bo izkazala (ne)utemeljenost uporabe strelnega orožja.

https://twitter.com/steve_hanke/status/1544524677804171264?s=20&t=X5hKPB8ab0SbTM3ADfSxbg
Vir:
@Steve_Hanke
https://twitter.com/DeGo67131965/status/1544599381747417090?s=20&t=X5hKPB8ab0SbTM3ADfSxbg
Prijazne policijske metode in sredstva
Vir:
@DeGo67131965
Uporabo sile s strani policije je medtem že obsodila protestna skupina kmetov Agractie, ki se sprašuje, ali morajo ljudje res prej umreti, preden bo vlada sedla za pogajalsko mizo.

*Viri:

https://www.dw.com/en/dutch-farmers-block-food-distribution-centers-over-new-environmental-rules/a-62356217

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1810149838/politie-schiet-gericht-bij-boerenprotest-heerenveen-meerdere-aanhoudingen

https://www.breitbart.com/europe/2022/07/06/watch-police-open-fire-on-threatening-dutch-farmer-protest/

Deli:
Kategorija:Družba, politika
PREJŠNJI ČLANEK
Kladivo odgovornosti: Minister za zdravje potrdil – zdravniki so odgovorni za škodo, ki jo povzročijo cepiva
NASLEDNJI ČLANEK
URUGVAJ: Sodišče prekinilo ” cepljenje” zoper COVID-19 pri otrocih, mlajših od 13 let

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0