theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

BIOLOŠKI LABORATORIJI V UKRAJINI IN DRUGOD?

Leta 2005 sta na obisk v Kijev prišla dva ameriška senatorja. Richard G. Lugar in Barack Obama, kasnejši predsednik ZDA.  Pri ukrajinskih oblasteh sta posredovala glede podpisa sporazuma med Pentagonom in ukrajinskim ministrstvom za zdravje. Skladno s tem sporazumom se je Pentagon zavezal vložiti 500 milijonov dolarjev za izgradnjo bioloških laboratorijev v Ukrajini in za namen dviga standarda varnosti v dvajsetih ukrajinskih veterinarskih postajah (?!).

Piše: Domen Gorenšek

Nekdanji ukrajinski premier Mykola Azarov, ki je svoj položaj zasedal pod predsednikom Viktorjem Janukovičem, je že pred časom spregovoril o dejavnostih bioloških laboratorijev ameriškega obrambnega ministrstva na ozemlju svoje države. Odločitev o začetku sodelovanja je sicer po posredovanju omenjenih senatorjev, sprejel že kabinet Julije Timošenko, podpis sporazuma med ameriškim obrambnim ministrstvom in ukrajinskim ministrstvom za zdravje o ustanovitvi bioloških laboratorijev pa je bil nato tudi formalno podpisan avgusta 2005, v času mandata takratnega prozahodno usmerjenega ukrajinskega predsednika Viktorja Juščenka.

Od leta 2005 so tako Združene države Amerike ustanovile številne biološke laboratorije v Odesi, Vinnici, Lvovu, Hersonu, Ternopilu in v drugih krajih v Ukrajini. Dejansko gre za biološke laboratorije ameriške vojske. Po nastopu vlade pod vodstvom Azarova leta 2010, so se pričela pogajanja z ZDA o tem vprašanju. Leta 2012 se je Kijev z ZDA začel pogajati bodisi o odobritvi dostopa ukrajinskim znanstvenikom v te centre ali o njihovem popolnem zaprtju. Ker s strani ZDA ni bilo nikakršnega interesa po dogovoru, je leta 2013 uradni Kijev ameriški vladi poslal uradno pismo, v katerem je napovedal prekinitev sporazuma in zaprtje teh laboratorijev s 01.01.2014. Veste, kaj se je zgodilo leta 2014? Državni udar. Majdan, ki so ga dejansko organizirale ZDA in sicer zgolj osem mesecev pred rednimi predsedniškimi volitvami. Po državnem udaru in prevzemu oblasti prozahodnega dela ukrajinske politike, je položaj ukrajinske ministrice za zdravje prevzela kar ameriška državljanka Ulana Suprun, ki je ta položaj zasedala vse do leta 2019. Tako so namesto zaprtja, ti laboratoriji v Ukrajini še naprej nemoteno delovali.

https://twitter.com/MlLFcrypto/status/1550142580637188097?t=sJ6QkgFillHPKVMgVvPyow&s=19
Državni udar s pomočjo?

Azarov tudi ugotavlja, da še danes ni znano, za kakšne namene so bili ti biološki laboratoriji ustanovljeni, saj so vse njihove dejavnosti tajne, ukrajinski državljani pa v njih ne smejo opravljati dela.

Kaj se zdi ob vsem tem nenavadno? Zagotovo najprej že dejstvo, da sta sporazum podpisala ameriško obrambno ministrstvo (Pentagon) in ukrajinsko ministrstvo za zdravje. Nadalje se zdi neverjetno, da po Majdanskem puču in utrditvi moči prozahodnih sil v ukrajinski politiki, ministrstvo za zdravje prevzame kar tuja državljanka, v konkretnem primeru državljanka ZDA. Ne nazadnje se zdi vsaj malce nenavadno tudi dejstvo, da suverena in neodvisna država, ki ima v mislih dobrobit svojih državljanov dopusti, da se v vprašanja biološke varnosti prebivalstva, na njenem ozemlju brez vsakršnega nadzora spušča tuja velesila.

Hunter Biden, Pentagon, Burisma in Metabiota

Nedavno razkrita elektronska sporočila iz Hunterjevega zapuščenega prenosnika, poleg drugih nečednosti razkrivajo tudi povezavo med njim in podjetjem Metabiota. Hunter Biden je namreč temu podjetju pomagal zagotoviti več milijonov dolarjev sredstev. Ob tem nikakor ni zanemarljivo dejstvo, da gre v primeru Metabiote za izvajalca ameriškega Ministrstva za obrambo, specializiranega za raziskave bolezni, ki povzročajo pandemije, katere bi lahko uporabili kot biološko orožje.

Hunter Biden je podjetje Metabiota tudi predstavil domnevno skorumpiranemu ukrajinskemu plinskemu podjetju Burisma in sicer z namenom “znanstvenega projekta”, ki je vključeval laboratorije z visoko stopnjo biološke varnosti v Ukrajini. Ob tem je zanimivo dejstvo, da je, čeprav je Metabiota sicer podjetje za zbiranje oziroma obdelavo zdravstvenih podatkov, podpredsednica tega podjetja Mary Guttieri leta 2014 po elektronski pošti Hunterju opisala, kako bi lahko “zagotovili kulturno in gospodarsko neodvisnost Ukrajine od Rusije”, kar je dokaj nenavaden cilj za biotehnološko podjetje.

Guttieri je tudi sicer imela vodilno vlogo pri dejavnostih podjetja Metabiota v Ukrajini. Med drugim se je oktobra 2016 srečala z drugimi vodstvenimi delavci podjetja ter predstavniki ameriške in ukrajinske vojske. Iz poročila Centra za znanost in tehnologijo v Ukrajini iz leta 2016 je razvdino, da so v okviru srečanja razpravljali o “sodelovanju pri nadzoru in preprečevanju posebno nevarnih nalezljivih bolezni, vključno z zoonozami v Ukrajini in sosednjih državah“. Hunter je bil v tistem času član upravnega odbora ukrajinskega plinskega podjetja Burisma, ki je bilo v lasti nekdanjega visokega vladnega uradnika in domnevno skorumpiranega milijarderja Mikolaja Zločevskega.

Štiri dni po Guttierijinem elektronskem sporočilu iz aprila 2014 je vodja podjetja Burisma Vadym Pozharskyi pisal Hunterju glede “znanstvenega projekta” v Ukrajini, v katerem sta sodelovali podjetji Burisma in Metabiota. “V nadaljevanju najdete nekaj začetnih točk, o katerih se je treba pogovoriti zaradi analize potenciala tega, kot ste ga poimenovali, projekta ‘Science Ukraine’,” je zapisal Pozharskyi.

Nekdanji visoki uslužbenec Cie Sam Faddis, ki je pregledal elektronsko pošto na Hunterjevem prenosniku, je za DailyMail.com dejal, da je bila ponudba za pomoč pri uveljavljanju neodvisnosti Ukrajine nenavadna za direktorja biotehnološkega podjetja. “Zastavlja se vprašanje, kakšen je resnični namen tega podviga? To je zelo nenavadno!”, je dejal.

Predsednikov sin in njegovi sodelavci so sicer preko svojega podjetja Rosemont Seneca Technology Partners v podjetje Metabiota vložili 500 000 dolarjev.  Za to podjetje pa so zbrali tudi več milijonov dolarjev sredstev od investicijskih velikanov, med drugim tudi od Goldman Sachs.

Iz vladnih evidenc o javni porabi je razvidno, da je obrambno ministrstvo med februarjem 2014 in novembrom 2016 družbi Metabiota dodelilo 18,4 milijona dolarjev vredno pogodbo, pri čemer je bilo 307.091 dolarjev namenjenih za “ukrajinske raziskovalne projekte”. Ameriška agencija za zmanjševanje obrambnih groženj (DTRA) pa je leta 2010 družbi  Black & Veatch naročila tudi izgradnjo laboratorija tretje stopnje biološke varnosti v Odesi, ki je “zagotovil izboljšano opremo in usposabljanje za učinkovito, varno in zanesljivo identifikacijo posebno nevarnih patogenov”, je navedeno v sporočilu za javnost podjetja. Takšni laboratoriji se sicer uporabljajo za “preučevanje povzročiteljev nalezljivih bolezni ali toksinov, ki se lahko prenašajo po zraku in povzročajo potencialno smrtonosne okužbe”, navaja ameriško ministrstvo za zdravje in socialne zadeve. Ne nazadnje ne gre spregledati dejstva, da je prav družba Black & Veatch leta 2012 dobila petletno pogodbo v vrednosti 85 milijonov dolarjev.

V primeru Hunterjevega poslovnega partnerja iz podjetja RSTP Roba Walkerja gre za še en izmed mnogih indicev obstoja globokih vezi med podjetjem Metabiota in ameriškim ministrstvom za obrambo. Oktobra 2014 je Rob Walker dejal, da bo “njegov prijatelj na nižji ravni stopil v stik z ministrstvom za obrambo”, da bi dokazal dobronamernost podjetja največjim potencialnim vlagateljem Goldman Sachs in Morgan Stanley. Podjetje RSTP je bilo hčerinsko podjetje investicijske družbe Rosemont Capital, ki sta jo leta 2009 ustanovila Hunter Biden in Chris Heinz, pastorek nekdanjega ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja.

Metabiota ter Inštitut za virologijo Wuhan (WIV),

Podjetje Metabiota je tesno povezano tudi z Inštitutom za virologijo Wuhan (WIV), za katerega se sumi, da je vir izbruha COVID-19. Inštitut WIV je bil večkrat vroča tema sporne raziskave “pridobivanja funkcij” (Gain Of Function) tudi v ameriškem kongresu. Gre namreč za model, katerega cilj je iz načeloma nenevarnih virusov umetno ustvariti človekovemu zdravju izjemno nevarne.

Kitajski znanstveniki so na inštitutu WIV izvajali raziskave na področju koronavirusov, pri čemer so sodelovali z organizacijo EcoHealth Alliance, ki jo podpirajo ZDA in ki je bila od pandemije COVID-19 zaradi svojih spornih raziskav na področju koronavirusov podvržena ogorčenim odzivom nekaterih znanstvenikov in nevpletenih politikov.

Raziskovalci z Inštituta za virologijo Wuhan, Metabiota in EcoHealth Alliance so leta 2014 skupaj objavili študijo o nalezljivih boleznih netopirjev na Kitajskem, v kateri je navedeno, da so bili testi opravljeni na inštitutu WIV. Pri članku je sodelovala Shi Zhengli, direktorica centra WIV za nalezljive bolezni, ki so jo zaradi njene osrednje vloge pri raziskavah netopirskih koronavirusov v laboratoriju poimenovali kar “netopirska dama”. Na uradni strani podjetja Metabiota je navedeno, da je le-to uradni partner združenja EcoHealth Alliance in sicer že od leta 2014.

Ruska specialna operacija in nelagodje zahoda

Ko so ruske sile februarja 2022 vdrle v Ukrajino, je projekt bioloških laboratorijev v Ukrajini kar naenkrat ponovno postal izrednega pomena za nacionalno varnost te države. Podjetje Metabiota je namreč v Ukrajini delalo za ameriško obrambno podjetje Black & Veatch, ki je tesno povezano z vojaškimi obveščevalnimi agencijami in je v Ukrajini zgradilo varne laboratorije za analizo najnevarnejših bolezni in biološkega orožja. 

Nedolgo po vpadu ruskih sil na Ukrajinsko ozemlje smo bili tako najprej s strani samooklicanih “preverjevalcev dejstev” v množičnih medijih priča očitkom glede dezinformacij in lažnih teorij zarote ter zasmehovanjem tistih, ki so trdili, da Ukrajina ob podpori ZDA poseduje laboratorije za biološko orožje.

https://twitter.com/WEFareCriminals/status/1550741393362092032?t=DIS3yprVnL50egrTgsm4cQ&s=19
Ruska stran resnice. Vključena tudi Open society foundation

Zasmehovanje je nato kaj hitro zamenjala splošna zahodna cenzura ruskih medijev. Rusija in Kitajska sta namreč predstavili dokaze, da se v Ukrajini nahajajo nevarni laboratoriji za biološko orožje. Kitajsko zunanje ministrstvo je takrat zatrdilo: “ZDA imajo pod nadzorom 336 laboratorijev v 30 državah, od tega 26 samo v Ukrajini.” Rusko zunanje ministrstvo pa je podalo izjavo, da je “Rusija pridobila dokumente, ki dokazujejo, da ukrajinski biološki laboratoriji, ki se nahajajo blizu ruskih meja, delajo na razvoju komponent biološkega orožja”.  Ameriški uradniki so nato hiteli opozarjati kongres, da si “ruske sile morda prizadevajo pridobiti nadzor” nad temi “objekti za biološke raziskave” in s tem posredno sami priznali obstoj bioloških laboratorijev v Ukrajini.

To je seveda sprožilo različne odzive. Na eni strani strahove, da bi smrtonosni in morda celo umetno izdelani patogeni lahko prešli v ruske roke, na drugi strani pa panika zahodnih velesil ter nekaterih mednarodnih in nevladnih organizacij, da bi Rusi razkrili kaj se je v teh laboratorijih dejansko dogajalo.

Victoria Nuland in biološki laboratoriji v Ukrajini

Namestnica državnega sekretarja za politične zadeve Victoria Nuland. sicer skupaj z zimzelenim Antonyjem Blinknom širši javnosti znana vse od puča leta 2014, ko je protestnikom na trgu Majdan delila hrano v imenu ZDA, še bolj pa po njenem prestreženem pogovoru, v katerem je med drugim zabrusila Je*beš EU!” , je bila dne 08.03.2022 kot priča zaslišana pred senatnim odborom za zunanje odnose glede dogajanja v Ukrajini. Senator Marco Rubio je takrat v upanju, da bo ovrgel vse pogostejše trditve, da so v Ukrajini laboratoriji za kemično in biološko orožje, Nulandovo povsem jasno vprašal: “Ali ima Ukrajina kemično ali biološko orožje?” Rubio je nedvomno pričakoval, da bo Nulandova to odločno zanikala. Namesto tega pa je Nulandova storila nekaj, kar je zanjo in visoke zunanjepolitične uradnike ZDA povsem neobičajno. Iz neznanega razloga je povedala svojo različico resnice, pri čemer obstoj takšnih laboratorijev ni zanikala. Še več, njihov obstoj je potrdila. Nulandova je tako s svojim odgovorom vidno osupnila Rubia. Ta jo je takoj, ko je ugotovil, kakšno škodo je z resnico povzročila ameriški “sporočilni kampanji” prekinil in zahteval, da namesto tega potrdi, da bi morali biti v primeru biološkega napada vsi “stoodstotno prepričani”, da je to storila Rusija. Nulandova, hvaležna za rešilni splav, je Rubiu odgovorila, da se strinja.

Venček izjav iz katerih je razvidno, kako ZDA podpira najrevnejšo državo v Evropi in kaj so dejanski interesi.

Praktično istočasno z izjavo Nulandove o prisotnosti bioloških laboratorijev v Ukrajini, so bile iz internetne strani ameriške ambasade v Ukrajini izbrisane objave o obstoju bioloških laboratorijev v Ukrajini, ki se ukvarjajo z raziskovanjem posebej nevarnih patogenov, prav tako pa je bila izbrisana objava o posredovanju Baracka Obame pri ukrajinskih oblasteh glede njihovega vzpostavljanja.

Kaj pa opičje koze?

Očitno nas čaka nova pandemija. Tokrat so to opičje koze. Generalni sekretar Svetovne zdravstvene organizacije je že posredoval ne preveč posrečeno sporočilo, v katerem je izpostavil točno določeno skupino ljudi, ki naj bi zaradi promiskuitetnega načina življenja prispevala k širjenju te bolezni ter to skupino ljudi pozval, naj se vsaj začasno vzdržijo svojih vedenjskih oziroma spolnostnih vzorcev. Omenil je seveda homoseksualce in biseksualce.

Pa je to res? Lahko temu verjamemo? Seveda, če spremljamo le zahodne medije, ki prevajajo le članke Reutersa in morda še AP. Trenutno je namreč na zahodu najmanj nezaželeno, če ne že prepovedano verjeti v to, da gre za novo, umetno sproducirano pandemijo, ki nas že čaka pred vrati. A vendarle, kakšne so informacije iz nasprotne strani “železne zavese”?

Rusija trdi, da so biološki laboratoriji pod nadzorom ZDA v Nigeriji, od koder izvirajo opičje ošpice, odgovorni za širjenje te virusne zoonoze in poziva k pregledu “nenavadnega naključja”. Igor Kirilov, vodja ruskih enot za radiacijsko, kemično in biološko obrambo, je ob sklicevanju na poročilo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), da se je bolezen prvotno razširila iz Nigerije dejal, da je za izbruh bolezni odgovorna biološka infrastruktura v tej afriški državi, kamor so jo namestile ZDA. Za medijsko hišo Sputnik je dejal: “Po razpoložljivih podatkih v Nigeriji delujejo vsaj štirje biološki laboratoriji pod nadzorom ZDA,” in dodal, da so biološki laboratoriji ZDA prisotni v mestih Abuja, Zaria in Lagos. Kirilov je poleg tega Svetovno zdravstveno organizacijo še pozval, naj razišče domnevno vlogo ZDA pri širjenju opičjih koz in opozoril, da se je treba zavedati “nenavadnega naključja, ki zahteva dodaten pregled strokovnjakov”.

Ob tem velja poudariti, da gre dejansko ponovno za neverjetno naključje. V gradivu Münchenske varnostne konference leta 2021 (sredi pandemije COVID-19) je namreč omenjeno prakticiranje scenarija boja proti opičjim kozam. Zelo podobno kot v primeru “Event 201“, ki se je zgodil le nekaj mesecev pred izbruhom pandemije COVID-19.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je ob tem v intervjuju za medijsko hišo RT dejal, da imajo Armenija, Kazahstan in srednjeazijske države biološke laboratorije, ki jih prav tako financirajo ZDA. Moskva se je o tem vprašanju že začela pogovarjati s svojimi sosedami in sicer tako dvostransko, kot tudi v okviru Pogodbe o kolektivni varnosti (CSTO) za izvajanje biološke varnosti. “Praktično z vsemi državami CSTO in drugimi državami SND smo sklenili ali pa se pripravljamo na sklenitev memorandumov o sodelovanju na področju biološke varnosti, ki predvidevajo vzajemno razkritje informacij o razvoju bioloških programov v posameznih državah,” je dodal Lavrov.

Bralce velja ob novi grozeči pandemiji obvestiti, da je že pred tem razvit nov PCR test, ki je obenem celo že na trgu. Podjetje, ki ga je razvilo trdi, da komplet POX-Q Multiplexed RT-PCR poda rezultate v manj kot 50 minutah, z visoko stopnjo natančnosti.
Glede na dejstvo, da je na območju Evropske unije močno omejen dostop do informacij iz tako imenovanih "sovražnih držav" in, da so ljudje na naših tleh dnevno pitani z enostranskimi informacijami, na P39 menimo, da je ljudem potrebno posredovati tudi informaije, ki se morda ne skladajo z zahodno narativo. Ljudi namreč nimamo za idiote, ki si sami ne bi bili sposobni ustvariti mnenja glede katerekoli zadeve.

*Viri:

https://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/sections-offices/defense-threat-reduction-office/biological-threat-reduction-program/

https://disk.yandex.ru/d/62hsNB8kC7MXPQ

https://www.theguardian.com/world/2022/jul/27/monkeypox-who-chief-advises-at-risk-men-reduce-number-sexual-partners

https://nationalpulse.podbean.com/

https://www.wochenblick.at/brisant/brisante-russland-enthuellung-deutsche-biowaffenforschung-in-der-ukraine/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html

https://greenwald.substack.com/p/victoria-nuland-ukraine-has-biological?s=w

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ulana_Suprun

https://silentpartner.substack.com/p/azarov-on-the-biolabs

https://web.archive.org/web/20210511164310/https://photos.state.gov/libraries/ukraine/895/pdf/dtro-luhansk-eng.pdf

https://web.archive.org/web/20170130193016/https://photos.state.gov/libraries/ukraine/895/pdf/dtro-kharkiv-eng.pdf

https://www.presstv.ir/Detail/2022/05/28/682886/Russia-alleges-US-labs-in-Nigeria-responsible-for-monkeypox-outbreakSaturday

https://nypost.com/2022/05/28/monkeypox-simulation-in-2021-predicted-current-outbreak/

https://youtu.be/0uko06FK06Q

https://youtu.be/SWAgSBfU3xk

https://youtu.be/Vm1-DnxRiPM

https://menafn.com/1104592562/This-RT-PCR-Test-For-Monkeypox-Gives-Result-In-Less-Than-50-Minutes

Deli:
Kategorija:Družba, politika
PREJŠNJI ČLANEK
IGRATE SE Z USODAMI LJUDI…
NASLEDNJI ČLANEK
Ko dejstva in dokaze zamenjata fikcija in cenzura

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0