theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

RECENZIRANA ŠTUDIJA JE TU, ODLOČITEV JE VAŠA

Etika in pravo ali umazan denar medicinsko-farmacevtskega kompleksa? To se med drugim sprašuje tudi Dr. Aseem Malhotra, sicer eden izmed najuglednejših britanskih kardiologov, ki je mRNK cepiva zoper COVID-19 sprva javno zagovarjal. Po dokazih o varnosti in učinkovitosti le-teh katerim je bil tudi sam priča in, ki so se v slabih dveh letih nabrali, pa se je odločil javno spregovoriti. O čem in kako? Z obsežno recenzirano študijo, v kateri med drugim zagovarja strokovno stališče, da je na podlagi zbranih dokazov nujno potrebno začasno prekiniti s cepljenjem z mRNK cepivi zoper COVID-19, vsaj dokler stranski učinki le-teh ne bodo v celoti in neodvisno raziskani.

Piše: Domen Gorenšek, 28.09.2022

Dr. Malhotra je bil sicer med prvimi, ki je prejel dva odmerka cepiva zoper COVID-19 in ta cepiva celo zagovarjal v televizijski oddaji Good Morning Britain. V ugledni strokovni reviji Journal of Insulin Resistance pa je ta isti zdravnik nato dne 26.09.2022 objavil študijo, v kateri med drugim opozarja, da so se od uvedbe mRNK cepiv dokazi o njihovi učinkovitosti in resnični stopnji neželenih učinkov spremenili.

V dvodelnem raziskovalnem in recenziranem članku z naslovom “Curing the pandemic of misinformation on COVID-19 mRNA vaccines through real evidence-based medicine” (Zdravljenje pandemije napačnih informacij o mRNA cepivih zoper COVID-19 s pomočjo dejanske medicine, temelječe na dokazih) podatki iz prakse kažejo, da je pri mlajši populaciji število potrebnih cepljenj za preprečitev ene smrti zaradi COVID-19 več tisoč in da ponovna analiza podatkov randomiziranih nadzorovanih preskušanj, ki so privedla do začasne odobritve cepiv za družbi Pfizer in Moderna, kaže na večje tveganje za resen neželeni učinek zaradi cepljenja s tema cepivoma, kot za hospitalizacijo zaradi same bolezni COVID-19.

Dr. Malhotra med drugim zapiše: “Sistemi farmakovigilance in podatki o varnosti v praksi, skupaj z verjetnimi mehanizmi škodljivosti so zelo zaskrbljujoči, zlasti v zvezi s kardiovaskularno varnostjo.”

Leta 2021 je bilo v Angliji opaženo znatno povečanje števila klicev na urgenco zaradi srčnega zastoja, in sicer je bilo kar 14.000 več primerov kot v letu 2020. Do podobnih zaključkov pa so prišli tudi v Izraelu, kjer je bilo v istem obdobju, v starostni skupini od 16 do 39 let za kar 25 % več srčnih infarktov ali srčnih zastojev, ki jih povezujejo s cepljenjem s Pfizerjevim cepivom in ne z boleznijo COVID-19.

Dr. Malhotra je kritičen tudi do ravnjanja nekaterih zdravstvenih agencij, pristojnih organov ter do politike. Kot zapiše,  “Ni mogoče trditi, da je bila privolitev v prejemanje teh pripravkov popolnoma informirana, kot se zahteva z etičnega in pravnega vidika.”

Pristojni organi, del medicinske stroke je podpiral neetično, prisilno in napačno informirano politiko, kot na primer obvezno cepljenje in cepilne potne liste, kar je spodkopalo načela informiranega soglasja. Ta obžalovanja vredna dejanja so simptom medicinske zmešnjave napačnih informacij“. Dr. Malhotra opozarja, da so temeljni vzroki za ta neuspeh med drugim ugrabitev regulatorjev – varuhov, ki naj bi varovali javno zdravje, kateri pa se v resnici financirajo prav s strani tistih korporacij, ki imajo koristi od prodaje teh cepiv. Malhotra nadalje poudarja, da je neustrezno obveščanje o javnem zdravju povzročilo tudi brezobzirno zapravljanje sredstev in zamujeno priložnost, da bi posameznikom pomagali živeti bolj zdravo z razmeroma preprostimi – in poceni – spremembami življenjskega sloga.

Uvedba cepiva za uporabo v nujnih primerih brez dostopa do neobdelanih podatkov je bilo dejanje brez primere v zgodovini. Ugotavlja, da je vse več dokazov o znatni škodljivosti mRNK cepiv zoper COVID-19, ki jo je poslabšala še tako imenovana obveznost cepljenja, kar je bilo, po njegovem mnenju, namenjeno le povečanju dobička farmacevtski industriji. Med drugim zapiše, da je sodobna medicina pogrnila v epični razsežnosti ter obenem katastrofalno ogrozila zaupanje ljudi v javno zdravje in medicinsko stroko.

Malhotra nadaljuje, da obstaja močna znanstvena, etična in moralna utemeljitev, da je treba cepljenje s cepivi zoper COVID-19 ustaviti, vsaj dokler se vsi neobdelani podatki ne preverijo v celoti in neodvisno. V prihodnosti morajo strokovnjaki s področja medicine in javnega zdravja priznati te napake in se izogniti umazanemu denarju medicinsko-industrijskega kompleksa. Za ponovno vzpostavitev zaupanja v te institucije bo potrebno veliko časa in truda, vendar je od tega odvisno nadaljnje zdravje človeštva in zdravniškega poklica, še zapiše.

Dr. Malhotra zaključi:  “To kar se je zgodilo, moramo izkoristiti kot priložnost za preoblikovanje sistema, ki bo omogočil boljše zdravnike, boljše odločanje, bolj zdrave paciente ter povrnil zaupanje v medicino in javno zdravje. Dokler ne bodo neodvisno analizirani vsi neobdelani podatki o cepivih mRNK zoper COVID-19, ni mogoče trditi, da imajo ta cepiva kakršnekoli neto koristi za človeštvo.”

NEKATERI ODZIVI

Dr. Campbell Murdoch, splošni zdravnik in klinični svetovalec Kraljevega kolegija splošnih zdravnikov, je po objavi študije med drugim dejal: “Dr. Malhotra v primeru cepljenja proti COVID-19 opisuje več sistemskih napak pri zagotavljanju varne in učinkovite medicine, ki temelji na dokazih. Zato bolniki in javnost niso mogli sprejeti informirane odločitve o tem, kaj je najboljše za njihovo zdravje in življenje.”

Dr. Bob Gill, splošni zdravnik in producent dokumentarnega filma “The Great NHS Heist”, je med drugim, v svojem odzivu na objavljeno študijo zapisal: “Ta pomemben dvodelni pregled vpliva mednarodnega izvajanja programa cepljenja z mRNK cepivi izpostavlja pomembne pomisleke glede precenjenih koristi cepljenja, zlasti pri populacijah z nizkim tveganjem, in pomisleke glede nezadostnega poročanja o neželenih učinkih. Informiranje javnosti in privolitev v cepljenje nista bila uravnotežena, pri čemer je bila zanemarjena razprava o individualnem tveganju v primerjavi s koristmi cepljenja. Kakovost dokazov, ki jih zagotavljajo proizvajalci cepiv, in pomanjkanje odprtosti farmacevtske industrije lahko dolgoročno škodujeta zaupanju v javnozdravstvene posege.”

Prisilno obvezno cepljenje, ki temelji na pristranskih in kratkih poskusih z neobjavljenimi surovimi podatki, predstavlja vrhunec nenadzorovane moči farmacevtske industrije in izključuje učinkovito zmanjševanje tveganja zaradi dejavnikov življenjskega sloga, ki so ga ignorirali tako mediji kot politiki. nadaljuje in zaključi, da
glede na vse manjšo virulentnost okužbe in vse več dokazov o škodljivosti cepljenja ni mogoče upravičiti nadaljnjega množičnega izvajanja cepljenja s poživitvenimi odmerki, saj so kratkoročna tveganja zaradi cepljenja verjetno večja od koristi za večino prebivalstva, dolgoročnega tveganja za zdravje pa še vedno ne poznamo.”

Dr. Jay Bhattacharya, priznani profesor medicine in epidemiologije na Univerzi Stanford, je v odzivu na objavljeno študijo dejal: “Dr. Aseem Malhotra je izvedel podroben pregled literature o uporabi in zlorabah  mRNK cepiv zoper COVID-19. Dr. Malhotra dobro utemelji, da obstaja precejšnja heterogenost med starostnimi skupinami in drugimi komorbidnimi stanji glede pričakovanih koristi in pričakovanih profilov stranskih učinkov cepiva. Ugotavlja, da bi se starejši ljudje morda lahko cepili, ker pri njih koristi morda še odtehtajo pričakovano škodo, vendar to ne velja za mlajše ljudi. Dr. Malhotra v svojem članku poziva k prekinitvi uporabe teh cepiv pri mlajših ljudeh, kar je bilo nedavno sprejeto na Danskem in za kar se je odličil tudi oddelek za javno zdravje na Floridi v Združenih državah Amerike. Poziva k raziskavi profilov stranskih učinkov cepiv mRNK in k ustavitvi vseh programov cepljenja s cepivi zoper COVID-19.  To študijo in z njo povezano dokumentacijo bi morali skrbno preučiti vsi organi javnega zdravja, ki si prizadevajo sprejeti načela na dokazih temelječe medicine pri svojih priporočilih za javnost v zvezi z mRNK cepivi zoper COVID-19.”

Dr. Amir Hannan MBE, splošni zdravnik in predsednik lokalnega zdravstvenega odbora West Pennine v Greater Manchester, je v odzivu dejal: “Dr. Aseemu Malhotri bi bilo potrebno čestitati, saj je vse to pripravil za pomoč pri obveščanju javnosti, zdravnikov, regulatorjev, vlad, farmacevtske industrije in širše družbe. Zdravljenje z zdravili in cepljenje sta lahko pomemben del pomoči pri premagovanju bolezni in preprečevanju bolezni, vendar moramo ostati pozorni, da se ne bi preveč zanašali na koristi in zanemarili ali celo potlačili škodo. Potreben je večji nadzor nad podatki in tistimi, ki nadzorujejo zdravniško prakso, da bi zagotovili varnost javnosti in stroke. Nujno je treba pregledati gradiva in informacije o cepivih COVID-19, da bi pomagali ustrezno obveščati javnost, da bi s postopkom skupnega odločanja, z izobraževanjem in usposabljanjem na podlagi novih dokazov sploh lahko  pridobili informirano privolitev pacientov. “

Dr. Renee Hoenderkamp, splošna zdravnica, pisateljica in televizijska voditeljica, je dejala: “Aseem je naredil pomembno delo. Kot splošna zdravnica v majhni ordinaciji imam dva mlada pacienta s potrjenimi srčnimi obolenji po cepljenju. V okviru postopka informiranega soglasja ju niso opozorili na tveganja. Vsak zdravstveni delavec bi si moral želeti, da njegovi pacienti v celoti razumejo tveganja in koristi cepiv, ki jih prejmejo, zato bi morali pozdraviti razpravo o tem. Ker se dokazi kopičijo in jasno vidimo, da se tveganje zaradi bolezni COVID-19 in cepiv, namenjenih zaščiti pred to boleznijo močno razlikuje glede na starost, spol, sočasno obolevnost in predhodno okužbo, je še pomembneje, da bolnikom zagotovimo informacije, ki jih potrebujejo za sprejemanje informiranih odločitev. Ta pomemben dokument jasno izpostavlja tveganja in koristi, zato je nujno potrebno omogočiti razpravo, ki je doslej zelo manjkala pri preučevanju koristi in škodljivosti cepljenja s temi cepivi. Aseem odpira razpravo o škodljivosti in sploh možnost zdrave razprave, kar pozdravljam.”

Še pomnimo prijatelji?

Naj za konec bralcem ponudim v ogled zgolj nekaj izmed mnogih primerov nizkotnega načina komunikacije, propagande, laži, ustrahovanja in prisiljevanja ljudi k “cepljenju” zoper COVID-19. Naj se ne pozabi…

Vir:
https://youtu.be/VLza3bzkXho
Minister Janez Poklukar, Vir: Tiskovna konferenca vlade RS
https://twitter.com/P_McCulloughMD/status/1574547554167148545?t=eqeXmpVUAY9_nxOSOKdlMA&s=19
Kaj vemo danes o varnosti mRNK cepiv v času nosečnosti
Izjava Bojane Beović, vir: RTVSLO
Minister Boštjan Koritnik,  vir: Tiskovna konferenca vlade RS
Minister Janez Poklukar, vir: Tiskovna konferenca vlade RS
https://youtu.be/dIVZ5ssWB-o
Varna in učinkovita (film)

Zgolj še opozorilo

V Sloveniji ni noben množični medij objavil izsledkov pomembne študije dr. Malhotre. Še več. Nacionalna RTV SLOVENIJA, ki naj bi se medtem tudi s stavko borila za neodvisno in kakovostno novinarstvo, povsem nekritično oglašuje cepljenje proti podvariantama Omicron virusa BA4 IN BA5. “Cepivo” Pfeizer Comirnaty BA.4-5, naj bi namreč po podatkih revije Science, začasno dovoljenje za promet pridobilo na način, da je podjetje Pfizer regulatorjem predložilo podatke o poskusih na 8 miših!? Torej za cepivo proti tema različicama ne obstajajo niti podatki o kliničnih poskusih na ljudeh? Mar klinični poskusi pred začasno odobritvijo teh “cepiv” sploh niso bili izvedeni? Gre torej v primeru “cepljenja” s tem “cepivom” za 1. klinično fazo testiranja kar na splošni populaciji, ki o tem dejstvu sploh ni informirana? Ob teh pomembnih vprašanjih nikakor ne smemo zanemariti dejstva, da na območju Republike Slovenije ni razglašena nobena epidemija ali grožnja javnemu zdravju.

Kljub vsemu navedenemu. Na koncu vsak sam odloča o svojem zdravju. Velja pa vedeti in ravno zato ta zapis.

In DA, žalostno je, da v strahu pred negativnimi posledicami, ki bi jih lahko doletele, znanstveniki in zdravniki, ki sodelujejo v pomembnih študijah, v letu 2022 skrivajo svoja imena.

Kar je zame še posebej nedoumljivo in predvsem osebno boleče, pa je dejstvo, da nekateri medicinski centri ljudi že obveščajo o možnosti "cepljenja" proti različicama BA4 in BA5. Kako bo v tem primeru zadoščeno zahtevi po podaji popolnega informiranega soglasja za sodelovanje v kliničnem preskušanju "cepiv", mi s pravnega vidika ni in ne bo nikoli jasno.

Viri:

Originalna študija: https://insulinresistance.org/index.php/jir/article/view/72/228

https://insulinresistance.org/index.php/jir/article/view/71

Članek iz revije science.org: https://www.science.org/content/article/omicron-booster-shots-are-coming-lots-questions

Obvestilo na spletni strani rtvslo.si: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/zacenja-se-cepljenje-s-cepivom-prilagojenim-trenutno-prevladujoci-razlicici-omikrona/641111

https://dailysceptic.org/2022/09/25/suspend-all-covid-19-mrna-vaccines-until-side-effects-are-fully-investigated-says-leading-doctor-who-promoted-them-on-tv/
Pretežni del zapisa je povzet po tem članku, katerega izključni nosilec in lastnik avtorskih pravic  ©️ je: https://dailysceptic.org/

*Vir naslovne slike: https://youtu.be/MtE0I5FqHPs

*poudarki dodani

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
Pismo, ki ga ISIS nikoli ne bo objavil…
NASLEDNJI ČLANEK
Skupinski samomor

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0