theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skupinski samomor

Pred nekaj tedni je bil poškodovan plinovod Severni tok, ki omogoča dobavo plina iz Rusije v Nemčijo in preko te v druge evropske države. Mediji so nas skušali prepričati, da je to delo Rusov. Da, kajpak. Po dveh letih intenzivnega pranja možganov in cenzure nas imajo za popolne kretene, zato bi nam vendarle moralo biti tudi to povsem logično. Na Putinov rojstni dan je bil nato razstreljen most Kerč, ki povezuje Krim z Rusijo, nekaj dni pred tem pa je Volodimir Zelenski pozval zvezo Nato, naj vendarle proti Rusiji že končno  “preventivno” uporabi jedrsko orožje.

Piše: Domen Gorenšek, 8.10.2022

Ne, to ni fikcija. To kar opazujemo tudi dejansko živimo. Zahodu “vladajo” s kokainom našmrkani “politiki” in dementni predsednik tradicionalno najmočnejše zahodne države. Pa nam res oni vladajo? Res menite, da so sposobni komurkoli vladati, če si na primer niso sposobni niti obleči suknjiča, če torej niso sposobni vladati niti samim sebi? Ne. Vladajo nam tisti, katerih obrazov ne vidimo na poročilih. Dejansko vladajoči se namreč nikoli ne bodo pojavili na televiziji in s piedestala kakršnekoli politične funkcije podajali izjave. Vlada nam skupina zahodnih oligarhov.

Korporacijam pa v takšnem svetu ni težko delovati. Te že povsem odkrito demonstrirajo svojo nadvlado nad ameriško politiko. Za predsednika so si namreč izbrale nekoga, ki ni več sposoben šteti do tri, ki ne zna lucidno odgovoriti na vsaj eno zastavljeno vprašanje, ki se rokuje z nevidnimi sogovorniki, ki odtava in tudi sicer kaže znake hude demence. Gre za odkrito norčevanje iz ZDA in njenih državljanov s strani tistih, ki imajo to državo dejansko v lasti.

Kaj pa Evropska unija? Ta z vsakim dnem postaja vedno glasnejša pri poudarjanju skupnih evropskih vrednot. Včasih temu ni bilo tako. Zakaj? Če te vrednote resnično spoštuješ in jih dejansko živiš, je to nekaj samoumevnega, to ljudje enostavno čutijo. Šele v primeru, ko veš, da deluješ povsem v nasprotju s temi vrednotami, jih je potrebno javno ponavljati in poudarjati v nedogled. Evropska unija namreč nima več nič skupnega z vladavino ljudstva, s spoštovanjem temeljnih človekovih pravic in svoboščin, zato je potrebno v javnosti ustvariti vtis, da temu še zdaleč ni tako.

Je morda skupna evropska vrednota to, da zaradi lastne nesposobnosti ali verjetneje iz čiste zlobe in zaradi izprijenih interesov posameznih zahodnih elit, državljane kaznuješ z recesijo, stagflacijo in pomanjkanjem osnovnih dobrin? Je morda skupna evropska vrednota to, da te iste državljane skušaš prisilno “cepiti” najprej s pogojno odobrenimi “cepivi”, ki jih odobri kar politika, ki obenem določi, da ta “cepiva” niso podvržena Helsinški deklaraciji, nato pa jim skušaš vsiliti poživitvene odmerke, ki so bili preizkušeni na osmih miših? Ali pa je morda skupna evropska vrednota ta, da ima država članica praktično zvezane roke tudi če bi želela voditi zgolj lastno politiko javnega zdravja in ne več naročevati povsem neučinkovitih in nepreizkušenih “cepiv”? Bo skupna evropska vrednota postala kolektivno zmrzovanje državljanov, vse pod izgovorom neomajne podpore nečlanici Evropske unije, ki je v vojnem konfliktu z drugo nečlanico Evropske unije?

Se zavedate za kakšne idiote nas imajo evropski birokrati, korporacije, svetovna in domača politika? Edina skupna evropska vrednota, ki jo trenutno opazim je le še odkrito sovraštvo do lastnih državljanov, teptanje njihovih temeljnih pravic in sadistično izživljanje nad njimi. To pa ni Evropska unija, v katero smo se včlanili.

Se zavedate kakšnemu bolanemu performansu dokončne metamorfoze demokracije v idiokratični totalitarizem smo bili nedavno tega priča na Bledu? Če malce poenostavim, a ne preveč, so bile vojno hujskaštvo, preprodaja orožja, deljenje milijard evrov državi nečlanici in zeleni totalitarizem glavne točke govora predsednice Evropske komisije. Manjkale so zgolj še Drag Queen bralne urice, hrustljavi ščurki in mokarji na banketu, pa bi bil Bled deležen popolne izkušnje izprijenosti, ki jo je državljanom članic edinole še sposobna ponuditi današnja Evropska unija.

Zebsti vas mora. Zakaj? Zaradi Ukrajine. Ne, ni res. V resnici gre za takšne špekulacije, da jih normalen um, ki ima vsaj kanček empatije in je sposoben kritičnega razmišljanja, težko prebavi. Nemška politika kateri dejansko vladajo Zeleni in njihovi aktivisti, ni hotela severnega toka, ki je bil sicer medtem, kot že zapisano v uvodu, deležen sabotaže. Nemčija noče niti ponovno zagnati svojih nukleark kar bi  lahko sicer povsem varno storili, saj se je že vsaj pol leta vedelo kakšna zima sledi. Boste rekli, da so vsi na položajih odločanja popolni idioti? V to me boste težko prepričali. Gre za sadistično izživljanje nad lastnimi državljani za dosego cilja, ki so si ga zastavili vodilni zahodni oligarhi-psihopati, njihovi dobro plačani uporabni idioti oziroma tako imenovani nevladniki ter njihove s kokainom prepojene politične figure. Cilj je seveda finančni in gospodarski kolaps ter odvisnost običajnega posameznika od (nad)države. Nemški kancler tako raje zmerja nezadovoljne državljane, ki niso ravno navdušeni nad idejo zimskega zmrzovanja, jih označuje za naciste, kar je v Nemčiji označba s katero se ne opleta kar tako in jih kar preventivno označi za državne sovražnike. Kaj pa, če bi namesto tega in priporočil o skupinskem družinskem tuširanju kancler storil kaj oprijemljivega v korist lastnih državljanov? Ima sploh proste roke? Dvomim. Do sem kjer trenutno smo, nas je namreč pripeljalo desetletja trajajoče prepletanje kapitala in vrha svetovne politike. V podjetjih oziroma korporacijah pa ni demokracije.

Tako se je sčasoma v ljudeh izgubila zavest, da so pravzaprav politiki in nastavljeni birokrati tisti, ki so odvisni od državljanov. Mi jih plačujemo. Če jih psihopatski zahodni oligarhi bolje plačajo, v kar sicer ne dvomim, naj nemudoma zapustijo javne funkcije.  Izvoljeni predstavniki so namreč dolžni delovati v korist svojih državljanov in lastne države. Tudi v primeru Slovenije, ob nastopu mandata “vladajoči” ne zaprisežejo zvestobo Pfizerju, BlackRocku, Vanguardu… ali nastavljeni in do skrajnosti skorumpirani evropski birokratki Urški, pač pa državljanom. Ob tem se zavežejo, da bodo spoštovali ustavni red ter delovali za blaginjo Slovenije. Državljani smo torej njihovi delodajalci.

Prvi odstavek 3a člena Ustave RS se glasi: “Slovenija lahko z mednarodno pogodbo, ki jo ratificira državni zbor z dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev, prenese izvrševanje dela suverenih pravic na mednarodne organizacije, ki temeljijo na spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin, demokracije in načel pravne države, ter vstopi v obrambno zvezo z državami, ki temeljijo na spoštovanju teh vrednot.

Menite, da današnja Evropska unija še temelji na spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin, demokracije in načel pravne države? Je morda prišel čas za zbiranje podpisov? Referenduma za izstop iz Evropske unije ustavno sodišče nima pravice prepovedati s sklicevanjem na 90. člen Ustave RS, čeprav ne dvomim, da bi si to v sedanji sestavi želelo. A contrario. V konkretnem primeru namreč prevlada prav 3a člen, ki predstavlja varovalko, da državljanom z vključevanjem v razne mednarodne organizacije ne bodo kršene prav tiste temeljne človekove pravice in svoboščine, katere jim zagotavlja ta ista Ustava. A kljub temu. V tej zadušljivi idiokraciji je vse možno. Ne vem, če obstaja še kaj kar me lahko preseneti.

Bodo državljani primorani braniti ustavni red?

Bližje kot smo propadu imperija, bolj nori so njegovi zakoni“. To ni nobena novost. Mark Tulij Ciceron, rimski državnik, pravnik in filozof, je to spoznal že pred Kristusovim rojstvom. Sam bi k temu dodal zgolj še “…in oblastniki“.

Deli:
Kategorija:Brez kategorije
PREJŠNJI ČLANEK
RECENZIRANA ŠTUDIJA JE TU, ODLOČITEV JE VAŠA
NASLEDNJI ČLANEK
Kako poskusiti diskreditirati predsedniško kandidatko?

10 komentarjev

 • Avatar
  9 oktobra, 2022 at 4:54 pop
  Rudi Kovšak

  Kot prvo pravim, da Putin ni zakuhal te vojne ampak Američani z Ukrajinci vred. Američani se vedno tam mešajo kjer imajo kak profit od tega, ko se vmešavajo.
  Zato so jim tudi Ukrajinci prodali ali morda celo podarili žitna polja.
  Kar pa se tiče Slovenije bi že zdavnaj morala izstopit iz NATA in EU in resnično biti samostojna Slovenija, ki to tudi je lahko.

  REPLY
 • Avatar
  9 oktobra, 2022 at 10:03 pop
  Robert Čuklič

  PODPIŠEM SE POD VSE

  REPLY
 • Avatar
  10 oktobra, 2022 at 4:13 pop
  NBG

  Čestitke!!!!! Nekaj tako dobrega že dolgo nisem prebrala. Je prav pogumno.

  REPLY
 • Avatar
  10 oktobra, 2022 at 8:12 pop
  Jani Kavtičnik

  Ko v kriznem obdobju začnejo podajati napotke in rešitve,vsi ki imajo “pet minut časa” obstaja velika nevarnost,da “pademo” v stanje ko bo večini vseeno kar koli že bo! Ker si sami “režemo vejo”,bo tudi padec BOLEČ!🙋‍♂️🤣👍🇸🇮

  REPLY
 • Avatar
  11 oktobra, 2022 at 2:02 pop
  Dragan

  Bravo. Odgovor na zadnje vprašanje je več kot očiten. Vprašanje je samo čez koliko dni, največ mesecev…

  REPLY
 • Avatar
  11 oktobra, 2022 at 6:42 pop
  Bojana

  Odlicno napisano!
  Tako dobrega povzetka do kraja sprijene situacije, nisem še prebrala

  REPLY
 • Avatar
  12 oktobra, 2022 at 11:01 dop
  Ines

  Tocno tako je. Hvala za clanek

  REPLY
 • Avatar
  12 oktobra, 2022 at 1:17 pop
  Majk Lapuh

  Pa saj imamo sedaj svobodo, kaj se pritožujete, ali pa je morda za vse kriv Janša..?Samo vprašam…

  REPLY
 • Avatar
  13 oktobra, 2022 at 3:04 pop
  Samo

  Tudi sam sem podobnega mnenja. In se popolnoma strinjam z napisanim, a kaj ko je narod slep, gluh, ali se dela nevednega, apatičnega do vsega, kar ga (še) ni doseglo!

  REPLY
 • Avatar
  14 oktobra, 2022 at 1:20 pop
  Verena

  PODPIS!
  Najbolje se bom izrazila s tema citatoma:
  Kdor se zaradi kratkotrajne navidezne varnosti odreče svobodi, si ne zasluži niti varnosti, niti svobode. Na koncu izgubi oboje. BENJAMIN FRANKLIN

  Težko si je predstavljati bolj neumen ali bolj nevaren način sprejemanja odločitev, kot, da te odločitve zaupamo ljudem, ki ne plačajo nobene cene za to, če se motijo.
  THOMAS SOWELL

  Najlepša hvala za članek, za vse članke, ker tudi preberem vse. Srečno!

  Kam greš suverena Slovenija?

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0