theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

UVEDENA PREISKAVA EVROPSKEGA JAVNEGA TOŽILSTVA!

Evropsko javno tožilstvo (EPPO) s sedežem v Luksemburgu je potrdilo, da je sprožilo preiskavo o postopku nakupa »cepiv« zoper COVID-19 v Evropski uniji. Potrditev o uvedbi preiskave je prišla zaradi izjemnega zanimanja  in pritiska javnosti.

 

 

 

 

V tej fazi preiskave ne gre pričakovati novih informacij, saj bi s tem lahko kompromitirali celoten (pred)kazenski postopek.

 

 

 

O nespoštovanju odločitve evropske Varuhinje človekovih pravic Emily O’Reilly s strani Evropske komisije, ker ni želela objaviti besedilnih sporočil, ki si jih je njena predsednica Ursula von der Leyen izmenjala z generalnim direktorjem družbe Pfizer Albertom Bourlo o nakupu cepiv proti Covid-19, o prikrivanju vsebine pogodb med proizvajalci »cepiv« in Evropsko komisijo ter o odklonitvi pričanja predsednika uprave družbe Pfizer pred pristojnim odborom Evropskega parlamenta,  smo na tej strani že pisali.

Glede na pristojnosti Evropskega javnega tožilstva, ki zajemajo predvsem boj proti goljufijam na področju financ EU in kaznivih dejanj, ki škodijo finančnim interesom EU oziroma njenemu proračunu, je pričakovati, da bodo rezultati preiskave razkrili marsikaj. Predvsem, če in kam vse je odtekal denar evropskih davkoplačevalcev, kakšni so bili morebitni usklajeni dogovori v samem vrhu evropske politike s proizvajalci ‘cepiv«, ter politike in izbrane stroke v posameznih državah članicah v zvezi z nakupom in prodajo »cepiv« zoper COVID-19.  Kot vemo, so bili pritiski za »cepljenje« zoper COVID-19  s strani politike in izbrane stroke neznosni,  občasno absurdni, večkrat pa tudi protizakoniti in protiustavni.

Morda na tem mestu bralce ni odveč opozoriti, da se niso vse države članice pridružile prizadevanjem za zaščito proračuna EU pred goljufijami z uporabo postopka okrepljenega sodelovanja. Pomembno pa je, da je med državami,  ki v tem programu sodelujejo tudi Slovenija, poleg nje pa še 21 članic Evropske unije in sicer: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nemčija, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Slovaška,  Španija.

Glede na dejstvo, da je Evropsko javno tožilstvo javno potrdilo uvedbo preiskave in, da obenem tesno sodeluje z nacionalnimi organi kazenskega pregona držav članic kot tudi z Eurojust in Europol gre sklepati, da že doslej zbrani dokazi ponujajo zadostno podlago za uspešen pregon morebitnih storilcev kaznivih dejanj.

 

Ekipa p39.si bralcem priporoča ogled zanimivejših delov zasedanja pristojnega odbora Evropskega parlamenta, ki se nahajajo v izjemni niti, katero je ponovno pripravil in objavil uporabnik David a Christus vivit :

 

 

Vir:

https://www.eppo.europa.eu/en/news/ongoing-eppo-investigation-acquisition-covid-19-vaccines-eu

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
P39 odslej tudi na Telegramu
NASLEDNJI ČLANEK
LOVKE FARMACEVTSKIH GIGANTOV SEGAJO V SAM VRH ORGANOV ODLOČANJA

1 Komentar

 • Avatar
  17 oktobra, 2022 at 8:23 pop
  Verena

  Hvala Vam. Da ste.
  Nismo pozabili. Kaj so nam počeli. Kako so počeli. Lagali in lagali.
  Najbolj ranljivim, otrokom, dedkom, babicam.
  Globok priklom tistim, ki niso podlegli.
  In tisti protokol v bolnicah, DSO-jih, ahhh, samo zato, ker so lahko. Ker so lahko. Gledali smo jih, ki so iz sebe vso človečnost odstranili.
  Nismo pozabili.

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0