theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pogovor z dr. Tomažem Mastnakom

Dr. Tomaž Mastnak.  Sociolog. Avtor mnogih knjig, prevedenih v različne svetovne jezike. Kritični glas, ki ga ni utišal noben sistem pod katerim je živel in delal. V osemdesetih letih je bil eden glavnih nosilcev civilnodružbenega gibanja.

Sicer se dr. Mastnak ukvarja predvsem z raziskovanjem vzrokov konfliktnih odnosov med Vzhodom in Zahodom, med Evropo in neevropskim svetom. Je kritik kapitalizma, v Združenih državah Amerike pa je znan predvsem kot kritik liberalizma.

V začetku meseca oktobra je bralce časopisa Dnevnik pričakalo zgolj kratko obvestilo uredništva, ki se je glasilo »zaključujemo sodelovanje z dr. Mastnakom, saj želimo k sodelovanju pritegniti nove avtorje«. 

A dr. Mastnak ne bo tiho. Kdorkoli to pričakuje, živi v zmoti. To ni on. Še naprej bo ostal oster kritik dogajanj v družbi ter obenem njena vest.

V posebno čast nam je, da se je dr. Mastnak odzval našemu vabilu in za Podcast p39.si, brez dlake na jeziku spregovoril o vzrokih za ukinitev njegove kultne kolumne v Dnevniku, o stanju v medijih in družbi, o vojni v Ukrajini, geopolitičnih spremembah, ki so že v teku in še o marsičem drugem.

Tomaž Mastnak, ekskluzivno in brez cenzure, v skoraj dve ure trajajočem, zanimivem pogovoru z voditeljico Heleno Lovše. Zato, ker on zagotovo nikoli ne bo tiho!

 

Vljudno vabljeni k ogledu:

 

* Zaradi cenzure, ki smo jo bili na platformi YouTube že deležni, je v naslovu videa navedeno zgolj “po”. Hvala za razumevanje.

Nadaljnje delovanje p39.si lahko podprete s prostovoljno donacijo na:

https://www.buymeacoffee.com/platforma39

Iskrena hvala za vsak prispevek. ❤️

Ekipa p39.si

 

Deli:
Kategorija:Uncategorized
PREJŠNJI ČLANEK
Dne 13.11.2022 bom glasoval…
NASLEDNJI ČLANEK
AMNESTIJA? Ne, niti slučajno!

7 komentarjev

 • Avatar
  11 novembra, 2022 at 8:20 dop
  Miro

  Pohvala P39 in luštni, a zelo kompetentni moderatorki Helenci za zelo zanimiv in poučen pogovor z dr. Mastnakom.
  Ideološka delitev na levico in desnico je že nekaj časa presežena, kar dr. Mastnak v svojem pisanju odlično analizira.
  Edina smiselna delitev danes je tista na prebujajoče/prebujene in ozaveščene protiglobalistične suvereniste in ostalo lobotomizirano človeško potrošniško/davkoplačevalsko (zaenkrat še) biomaso.

  Bravo P39! Korajžno naprej, kjub cenzuri!

  REPLY
 • Avatar
  11 novembra, 2022 at 10:16 dop
  Bojan

  Dr.Mastnak, hvala vam, da ste potrdili moje vedenje in razumevanje, zakaj in kdo je kriv v spopadu Zahoda proti Rusiji na tlu Ukrajine. Če se ozrem malce nazaj, ugotovim, da so v agendi “Ukrajina” isti igralci in plačniki kot v Kovid Plandemiji. Vse je med seboj prepleteno, povezano in logično. Kako aroganten moraš biti, da misliš, da tega ne bo nihče “pogruntal”. Saj res, tega niti ne skrivajo več.In vendar se vrti. Lp

  REPLY
 • Avatar
  11 novembra, 2022 at 11:33 dop
  Vadi

  Pozdravljeni.

  Nekaj na temo vojne v Ukrajini in kdo se bojuje:
  https://www.youtube.com/watch?v=sQQW80pIZeo

  REPLY
 • Avatar
  11 novembra, 2022 at 12:55 pop
  Vadi
 • Avatar
  11 novembra, 2022 at 12:58 pop
  Vadi
 • Avatar
  11 novembra, 2022 at 10:20 pop
  Verena

  Bravo g.Mastnak, ga. Helena, p39.
  Pogovor, ki širi obzorja, navije in drži v pozornosti možgančke, glej zgodovino dogajanja in poveži.Te bo zbudilo in to je dovolj. Poslušala bi še ure! Hvala.
  Ampak… na zadnjih volitvah stojimo v vrsti… gospa pred mano sprašuje…, če bo kaj narobe, če se ne podpiše na glasovnico. Razložim. Se zahvali. Ob odhodu se še enkrat zahvali. Vidite, tudi to se dogaja. Ljudje, vsaj večina, nismo zlobni, le nevedni.
  Le naprej, nismo pozabili, ne bomo tiho, nismo sami.

  Spodaj podajam povezovo na Logično, dr.Ernst Wolff

  logicno.com/hrana-zdravle/razotkrivanje-covid-19-narativa-je-li-sve-bilo-pazljivo-isplanirano-analiza-ernsta-wolffa.html

  Lepo pozdravljeni

  REPLY
 • Avatar
  11 novembra, 2022 at 10:30 pop
  Verena

  opravičujem se

  popravek na povezavo Logično:

  logicno.com/hrana-zdravlje/razotkrivanje-covid-19-narativa-je-li-sve-bilo-pazljivo-isplanirano-analiza-ernsta-wolffa.html

  lp

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0