theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DISNEYJEVA NOVA NORMALNOST

Politična (ne)korektnost. To kar bo zapisano v tem članku je tako nezaželeno in za nekatere, ki živijo zgolj od tega kaj so in ne kaj lahko ponudijo tako nevzdržno, da bodo najprej potrebovali svoj »safe space«, preden bodo sploh doumeli, da gre za dejstva podkrepljena z dokazi, a kljub temu pričeli z neosnovanimi napadi. Ker je to pač tema, v katero je prepovedano dregniti. Za nekatere je to namreč predvsem donosna tema, zato bodo vpregli svojo aktivistično konjenico in udarili… Z vso močjo.

Sam, sicer heteroseksualni in belopolti moški, kar je v današnji “mainstream” zahodni homo-globo družbi že skorajda greh, nimam nikakršnih predsodkov do katerekoli rase ali spolne usmerjenosti in poznam čudovite ljudi, ki so bodisi “straight” ali “gay”. Zato lahko povsem mirne vesti zapišem, da je nekje končno treba postaviti mejo. Čemu je točno potrebno postaviti mejo? Zblaznelemu, plačanemu LGBTQ+ aktivizmu.

Po pogovorih z nekaterimi prijatelji, sicer deklariranimi geji, namreč še toliko bolj razumem njihov bes nad LGBTQ+ aktivisti in vsiljevanjem te “ideologije” celotni družbi, vključno najmlajšim. Tako namreč “profesionalni nevladniki” s podporo dela politike tudi geje, ki želijo le živeti v miru in skladno z njihovo spolno usmerjenostjo, vedno znova izpostavljajo kot neke posebneže, odrinjene na rob družbe, ki so potrebni posebne pozornosti. Pa je niso, ker niso postavljeni na nikakršen rob družbe. Zato ti takšna početja aktivistov zavračajo. Želijo namreč le opravljati svoj poklic in živeti povsem mirno in normalno življenje.

Tega pa jim ne pustijo radikalni LGBTQ+ aktivisti, ki z umetnim ustvarjanjem problemov, pod krinko zavzemanja za pravice, izvajajo agresivno kampanjo družbene preobrazbe. Tem se namreč tudi finančno ne izplača mirno sobivanje in sprejemanje drugačnosti. Vedno znova potrebujejo probleme in konflikte, ob tem pa se sami kot po pravilu vselej postavijo v vlogo žrtve.

Ob podpori množičnih medijev, aktivisti oziroma predstavniki nekaterih NVO-jev nemudoma pavšalno označijo ljudi za nestrpneže, homofobe, če si le-ti drznejo izgovoriti ali zapisati kaj, kar ni v skladu z njihovo agendo.

Ker se me osebno niti najmanj ne tiče kako nekdo živi, po drugi strani pa se me še kako tiče v kakšen svet odraščata moja otroka, lahko povsem mirne vesti zapišem, da za poskusom preobrazbe oziroma prevzgoje celotne zahodne družbe stojijo sprevržene “elite”, pred katerimi niso varni niti otroci.

OD MAVRICE DO MIKI MIŠKE

Zagotovo gre le za naključje da se simboli, ki so otrokom pri srcu izrabljajo za prevzgajanje družbe… Boste rekli. Kaj pa, če temu ni tako? Proces indoktrinacije se mora namreč začeti prav pri najmlajših, če želiš, da tako zahteven projekt uspe. Starejše ljudi, tiste z že oblikovanimi vrednotami, stališči oziroma z že izoblikovano osebnostjo, je precej težje prevzgojiti kot pa otroke vzgojiti na način, ki ga želiš.

Nobena skrivnost ni, da močne in z neusahljivimi finančnimi viri podprte svetovne elite, ki imajo preko nekaterih nevladnih organizacij, povezanih lož in dela vrhovne politike svoje lovke tudi pri nas, agendo LGBTQ+ ne le močno podpirajo, pač pa usklajeno vodijo.

Ta agenda pa med drugim vsebuje eno pomembnejših idej, ki je prav v izoblikovanju percepcije otrok v smislu dojemanja samega sebe in okolice. Potrebno jih je zmesti. Po tej agendi spol namreč ni zgolj biološko, pač pa tudi družbeno determiniran. Vsak posameznik naj bi se spolno opredelil sam, na podlagi vzgoje in vplivov iz okolja. Nekateri to imenujejo “spolna identiteta”, ki naj bi predstavljala osebno doživljanje samega sebe, ki je lahko identično lastnemu biološkemu spolu, ali pa tudi ne.

Spolna identiteta posamezniku omogoča širok spekter izbire spola. Različnih oblik spola naj bi bilo namreč po tej tezi več kot 70. Prav zato je predvsem v zadnjem desetletju, v nekaterih subkulturah zahodnih držav postala močno nezaželena raba osebnih zaimkov kot na primer “on” ali “ona”, saj lahko nagovorjeno osebo močno užališ, če jo nasloviš z napačnim zaimkom zgolj na podlagi izgleda. Takšna prizadeta oseba zato včasih potrebuje tudi svoj “safe space” – nekakšen varen prostor – v katerega se lahko zateče, da se bodisi izpove kaj se ji je zgodilo oziroma, da kar sama v miru predela travmatično izkušnjo.

DISNEY IN PREVZGOJA OTROK TER S TEM – DRUŽBE

V novi normalnosti tako ni prav nič nenavadno, da je pri promoviranju agende LGBTQ+ , tudi predšolskim otrokom, eden vodilnih aktivistov kar konglomerat Disney.

Le malokdo pri nas pa ve, da se je Disney, v okviru katerega deluje tudi svetovno znan zabaviščni park Walt Disney World s sedežem v ameriški zvezni državi Florida, v začetku letošnjega leta zapletel v politični boj z guvernerjem te države Ronom DeSantisom, prav zaradi LGBTQ+ “ideologije”, ki jo ta družba razširja med otroke.

Videoposnetki, do katerih se je v začetku letošnjega leta dokopal preiskovalni novinar Christopher F. Rufo in, ki so dostopni na tej povezavi: https://twitter.com/realchrisrufo/status/1508934581092765700?s=20&t=g92OQKbsHE8kOuyJeQTb7Q , prikazujejo več Disneyevih uslužbencev, ki odkrito vsiljujejo agendo LGBTQ+, zaradi česar se je podjetje znašlo sredi političnega viharja.

Na Floridi je namreč v veljavi Zakon o starševskih pravicah v izobraževanju, HB 1557, s katerim je v tej zvezni državi prepovedano vsakršno poučevanje spolnosti in promoviranje ideologije spola – vključno s transseksualnostjo – za otroke v vrtcu, pa vse do tretjega razreda osnovne šole.

Iz javno podanih izjav vodilnih v družbi Disney ter objavljenih videposnetkov pa nedvomno izhaja, da Disney zakona ne spoštuje oziroma ga niti ne namerava spoštovati.

V enem izmed videoposnetkov tako na primer Disneyjeva vodja za raznolikost in vključevanje (?!) Vivian Ware zaposlenim pojasnjuje, da podjetje v svojih tematskih parkih opušča besede “gospe”, “gospodje”, “fantje” in “dekleta” zato, da kaj takšnega ne bi odvrnilo transspolnih otrok. Spet drug videoposnetek prikazuje Disneyjevega uradnika, ki pojasnjuje, da si podjetje prizadeva spodbujati “queer zgodbe” in uvaja postopke, s katerimi bo zagotovljeno ustvarjanje dovolj “spolno neskladnih likov”.

Ob tem morda ne gre zanemariti še videa, v katerem  Karey Burke – predsednica družbe Disney General Entertainment izrazi željo, da bi bilo v prihodnosti vsaj 50 % Disneyjevih likov opredeljenih kot LGBT ali rasna manjšina. To svojo željo oziroma glede na položaj ki ga zaseda bolje rečeno – namero, je nato še večkrat javno izrazila in dejala, da bodo lahko gledalci te spremembe opazili že do konca letošnjega leta.  Karey Burke je sicer mati dveh “queer” otrok – enega “transspolnega” in enega “panseksualnega” otroka.

Izvršni direktor družbe Disney, Bob Chapek, je po sprejemu državnega zakona popustil pritiskom radikalnih LGBTQ+ aktivistov zaposlenih v podjetju, obsodil sprejem zakona in se javno zavezal, da bo Disney tudi v prihodnje podpiral LGBTQ aktivizem in t.i. WOKE agendo.

“Floridskega zakona HB 1557, znanega tudi kot zakon ‘Ne reci gej’, ne bi smeli nikoli sprejeti in ga ne bi smeli podpisati,” je takrat podjetje zapisalo v izjavi za javnost in nadaljevalo; “Naš cilj je, da bo ta zakon razveljavljen oziroma, da bi ga odpravila pristojna sodišča. Še naprej smo zavezani podpirati nacionalne in državne organizacije, ki si za to prizadevajo. Zavzemamo se za pravice in varnost LGBTQ+ članov Disneyjeve družine ter skupnosti LGBTQ+ na Floridi in po vsej državi.”

Sprejetje zakona, ki vsaj otroke do tretjega razreda osnovne šole varuje pred indoktrinacijo in propagando s strani LGBTQ+ aktivistov, je očitno podjetje Disney kar precej razburilo.

GUVERNER FLORIDE “WOKE” KONGLOMERATU NI OSTAL DOLŽAN

Že aprila letos je Ron DeSantis, ki je bil prejšnji teden s prepričljivo zmago ponovno izvoljen na ta položaj, podpisal predlog zakona, s katerim se ukinja 55 let trajajoč privilegiran davčni položaj družbe Walt Disney s to državo. Ob tem je guverner navedel, da si podjetje prizadeva “vnesti spolnost” v svoje vsebine, in dejal, da “ni navdušen, da bi bili tovrstni programi v državi deležni posebnega položaja” ter da “misli, da Walt ne bi cenil tega, kar se zdaj dogaja s tem podjetjem”, pri čemer se je seveda skliceval na ustanovitelja družbe Disney.

A v primeru dogovora, ki sega v leto 1967 in ki ga namerava Florida z zakonom razveljaviti, ne gre zgolj za “davčni pakt”. Družba Disney ima namreč skladno s tem dogovorom skoraj popolno avtonomijo na območju parka  – vključno z nadzorom nad policijskimi in gasilskimi enotami ter upravljanjem infrastrukture. Tak dogovor, ki družbi Disney zagotavlja poseben status, je bil takrat sklenjen z namenom, da se korporacijo privabi v to zvezno državo.

PORAZNI POSLOVNI REZULTATI DRUŽBE DISNEY

Kako uspešen je Disney v svoji vlogi družbenega (pre)vzgojitelja sicer še ne vemo. Vemo pa, da tej družbi na poslovnem področju ravno ne “cvetijo rožice”. Zgolj v letošnjem letu so delnice družbe Disney namreč padle za kar 62 odstotkov in sredi prejšnjega tedna dosegle novo najnižjo raven. Padec Disneyjevih delnic je posledica katastrofalnih poslovnih rezultatov podjetja. Poslovno poročilo podjetja je za vlagatelje vsebovalo številne slabe novice, vključno z razkritjem, da je Disney zgolj s pretočnimi storitvami, kot sta Disney+ in Hulu izgubil neverjetnih 1.5 milijarde dolarjev, kar je bilo očitno tudi za vlagatelje na Wall Streetu vendarle preveč.

Korporacija Disney sicer tako kot konkurenca stavi predvsem na “pretočno zabavo”. In čeprav je imel Disney vsled dolgoletne tradicije delovanja prednost pred konkurenco zaradi obsežnega arhiva filmov in televizijskih oddaj, tega očitno ne zna več unovčiti. Konkurenca namreč ne spi in ne posveča toliko pozornosti aktivizmu prevzgoje otrok in družbe, pač pa se osredotoča na svojo primarno – poslovno dejavnost. Družba Netflix ima tako na primer pred Disneyem veliko poslovno prednost iz naslova števila že obstoječih naročnikov, obenem pa nadvse uspešno širi bazo novih.

Disneyju tako glede na poslovne rezultate ne bo preostalo drugega kot da prične z odpuščanjem, zamrznitvijo zaposlovanja in omejitvami upravičenih odsotnosti zaposlenih.

Izvršni direktor te družbe, Bob Chapek, je namreč v pismu vodilnim uslužbencem podjetja, do katerega se je dokopalo več medijev nedavno zapisal, da bodo varčevalni ukrepi družbe “težki” vendar nujni in, da bo Disney izvedel “natančen pregled izdatkov lastnih vsebin in trženja“,  kar bo nadzorovala novoustanovljena “delovna skupina za strukturo stroškov“, ki jo bodo sestavljali Chapek, finančna direktorica Christina McCarthy in glavni svetovalec Horacio Gutierrez.

Morda za bodoče poslovanje podjetja ne bi bilo slabo, če bi se v sklop finančnega pregleda izdatkov vključila še ocena smiselnosti nadaljnjega vlaganja sredstev v vsiljevanje LGBTQ+ ideologije predšolskim in komajda šoloobveznim otrokom.

Da bi podjetju dejansko padlo na pamet rezanje stroškov prav na tem segmentu “ozaveščanja družbe”, seveda ni za pričakovati.

Viri:

https://www.breitbart.com/entertainment/2022/11/09/tragic-kingdom-disney-shares-plummet-to-lowest-level-in-nearly-a-decade-as-concerns-mount-over-profitability/

https://www.breitbart.com/entertainment/2022/11/12/woke-fail-disney-begins-layoffs-hiring-freeze-and-limiting-employee-travel-as-stock-crashes/

https://www.foxbusiness.com/politics/disney-officials-leaked-videos-pushing-lgbt-agenda-saying-desantis-erase-gay-kids

https://twitter.com/realchrisrufo/status/1508934581092765700?s=20&t=g92OQKbsHE8kOuyJeQTb7Q

https://edition.cnn.com/2022/03/31/media/ron-desantis-disney/index.html

https://nypost.com/2022/04/22/ron-desantis-officially-ends-disneys-special-florida-tax-status/

https://meaww.com/who-is-karey-burke-disney-president-vows-that-half-of-all-characters-will-represent-lqgbtqia

Deli:
Kategorija:Uncategorized
PREJŠNJI ČLANEK
SISTEMSKO, NE LE SUBJEKTIVNO »NOJEVSTVO« – ŽAL IN ŠE VEDNO TUDI NA SODIŠČIH
NASLEDNJI ČLANEK
Novica: Republikanci vendarle prevzeli predstavniški dom!

2 komentarja

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0