theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Novica: Republikanci vendarle prevzeli predstavniški dom!

Teden dni po volitvah je agencija Decision Desk HQ objavila projekcijo ki kaže, da sta Kevin Kiley, sicer nekdanji kandidat bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, v tretjem kalifornijskem kongresnem okrožju in Mike Garcia (R-CA), na volitvah prejšnji torek premagala svoja demokratska tekmeca. S tem sta republikanski stranki vendarle zagotovila potrebno večino v predstavniškem domu, ki znaša 218 predstavniških mest. Republikanci imajo z zmago omenjenih dveh kandidatov že 219 predstavniških mest.

 

 

Čeprav je republikanska stranka na  “midterm elections”, glede na porazne rezultate Bidnove politike dosegla slabše rezultate od pričakovanj, pa so si v predstavniškem domu vendarle izborili potrebno večino. Sicer ima republikanska stranka še vedno dve “vroči železi v ognju” in sicer Davida Valadao (R-CA) in Lauren Boebert (R-CO). Oba namreč v svojih okrožjih vodita tako, da bi v primeru njune zmage Republikanci svojo prednost v tem domu še povečali na udobnejšo večino 221 predstavniških mest.

Republikanci v predstavniškem domu so sicer že v torek za predsednika tega doma predlagali vodjo GOP – Kevina McCarthyja (R-CA). McCarthy si mora sicer do januarja 2023 zagotoviti prag 218 glasov, ki je potreben za njegovo izvolitev.

Republikanci bodo z večino v predstavniškem domu prevzeli kar nekaj pomembnih funkcij. Tako bodo imeli nadzor nad različnimi odbori, ki imajo ključno vlogo pri morebitnih preiskavah. McCarthy se je v zvezi s tem že pogovarjal z vodilnimi republikanci v predstavniškem domu. Med drugim lahko pričakujemo preiskavo zoper sina predsednika Joeja Bidena, Hunterja Bidena in zoper odgovorne glede marsikatere nejasnosti v zvezi s  pandemijo COVID-19 in “cepivi”. McCarthy je republikanske predstavnike, ki trenutno zasedajo v odborih predstavniškega doma pozval, naj agencijam Bidnove administracije nemudoma pošljejo pisma, v katerih naj jih pozovejo, da jim predajo oziroma shranijo relevantno dokumentacijo.

Po pisanju časnika Washington Post, so republikanci iz predstavniškega doma pristojnim agencijam tako že poslali več kot 500 takšnih zahtev.

 

https://results.decisiondeskhq.com/national/2022-house

https://www.washingtonpost.com/politics/2022/09/16/afghanistan-hunter-biden-gop-readies-its-investigations/

https://www.breitbart.com/politics/2022/11/15/trump-backed-kevin-kiley-republicans-house-majority-218/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deli:
Kategorija:Družba, politika
PREJŠNJI ČLANEK
DISNEYJEVA NOVA NORMALNOST
NASLEDNJI ČLANEK
Dobrodošli v Orwellovem letu 1984!

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0