theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

KAJ SE JE POJAVILO NA URADNI STRANI BELE HIŠE

Morda zgolj malce nadaljnjih teorij zarote, šaljivosti, navihanosti, širjenje dezinformacij? Morda, a malo verjetno. Naš notranji “Koordinator digitalnih storitev” nas je pred objavo namreč obvestil, da gre za zanesljivo in preverjeno spletno stran za kar smo mu izjemno hvaležni, saj nikakor ne bi želeli širiti dezinformacij.

Na uradni strani Bele Hiše (The White House) je tako po točkah objavljena sprejeta Deklaracija, ki so jo na nedavnem srečanju v Indoneziji sprejeli voditelji G20. Čeprav bi si, glede na vsebino točk več njih zaslužilo prevod, pa na Platforma39 menimo, da še posebej izstopajo tri točke, ki so potrebne takojšnjega prevoda v slovenski jezik.

TOČKA 19. DEKLARACIJE

Še naprej smo zavezani spodbujanju zdravega in trajnostnega okrevanja, ki bo pripomoglo pri doseganju in ohranjanju splošnega zdravstvenega varstva v okviru ciljev trajnostnega razvoja. Čeprav pandemije COVID-19 še ni konec, je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) nedavno razglasila opičje ošpice za še eno grozečo nevarnost za javno zdravje mednarodnega pomena (PHEIC), kar potrjuje, da so mednarodne nevarnosti za zdravje vedno prisotne ter da morata skupina G20 in širša svetovna skupnost stopiti skupaj in izboljšati naše skupne zmogljivosti za preprečevanje, pripravljenost in odzivanje. Ponovno potrjujemo pomen krepitve nacionalnih zdravstvenih sistemov, tako da bodo ljudje v središču pripravljenosti, in jih opremljamo za učinkovito odzivanje. Poudarjamo potrebo po pravičnem dostopu do pandemičnih medicinskih protiukrepov in pozdravljamo prizadevanja ACT-A ter ugotavljamo, da so rezultati zunanjih vrednotenj ACT-A lahko koristne izkušnje za prihodnje razprave. Ponovno potrjujemo svojo zavezanost h krepitvi globalnega zdravstvenega upravljanja z vodilno in usklajevalno vlogo SZO ter podporo drugih mednarodnih organizacij. Podpiramo delo medvladnega pogajalskega telesa (INB), ki bo pripravilo osnutek in se pogajalo o pravno zavezujočem instrumentu, ki bi moral vsebovati pravno zavezujoče in pravno nezavezujoče elemente za okrepitev pandemske PPR, in delovne skupine za mednarodne zdravstvene predpise, ki bo preučila spremembe Mednarodnih zdravstvenih predpisov (2005), pri čemer je treba upoštevati, da bo odločitev sprejela Svetovna zdravstvena skupščina.”

TOČKA 20 DEKLARACIJE

Neodvisni odbor na visoki ravni skupine G20 ter Svetovna zdravstvena organizacija in Svetovna banka so ocenili, da je letna finančna vrzel za pandemsko PPR približno 10 milijard USD. Na pobudo savdskoarabskega predsedstva skupine G20, italijanskega predsedstva skupine G20 in nadaljevanja indonezijskega predsedstva skupine G20 pozdravljamo zagotovitev dodatnih finančnih sredstev, ki bodo pomagala pri financiranju kritičnih vrzeli pri izvajanju IHR (2005) in povečanju zmogljivosti PPR. V zvezi s tem pozdravljamo ustanovitev novega finančnega posredniškega sklada za pandemijo PPR (»Pandemični sklad«), ki ga gosti Svetovna banka. Njegov namen je odpraviti kritične vrzeli v pandemski PPR in okrepiti zmogljivosti na nacionalni, regionalni in svetovni ravni, zagotoviti dodatna finančna sredstva za pandemsko PPR, spodbuditi dopolnilne naložbe ter olajšati usklajen in skladen pristop h krepitvi pandemske PPR. Pozdravljamo vključujoče članstvo Pandemičnega sklada in zastopanost držav z nizkimi in srednjimi dohodki, organizacij civilne družbe in donatorjev ter priznavamo tehnično strokovno znanje in osrednjo usklajevalno vlogo SZO v tem prizadevanju, ki odraža njeno vodilno vlogo v svetovni zdravstveni strukturi. Cenimo delo sekretariata, ki ga je gostila Svetovna banka, SZO pa je bila tehnični vodja in je predsedovala tehničnemu svetovalnemu odboru. Veselimo se čimprejšnje objave prvega razpisa za zbiranje predlogov v okviru Pandemičnega sklada. Zavezujemo se, da bomo prek Pandemičnega sklada povečali zmogljivosti držav v razvoju za pandemsko PPR, in se veselimo pregleda stanja Pandemičnega sklada ob koncu prvega leta njegovega delovanja, da bi izkoristili pridobljene izkušnje in vključili vse potrebne spremembe za zagotovitev, da sklad deluje v skladu s svojimi upravnimi dokumenti in da učinkovito zapolnjuje kritične vrzeli na področju PPR ter da ima še naprej osrednjo usklajevalno vlogo SZO, ohranja močno povezavo z G20 in pri odločanju vključuje stališča držav z nizkim in srednjim dohodkom ter dodatnih partnerjev zunaj G20. Pozdravljamo obljube sedanjih donatorjev, ki znašajo več kot 1,4 milijarde USD, in spodbujamo dodatne prostovoljne obljube. Pozivamo nove donatorje, naj se pridružijo Pandemičnemu skladu, ko bodo to lahko storili.”

 

 

TOČKA 23 DEKLARACIJE

“Zavedamo se potrebe po krepitvi lokalnih in regionalnih zmogljivosti za proizvodnjo zdravstvenih izdelkov in sodelovanja ter trajnostnih globalnih in regionalnih mrež za raziskave in razvoj, da bi omogočili boljši dostop do VTD po vsem svetu, zlasti v državah v razvoju, ter poudarjamo pomen javno-zasebnega partnerstva ter prenosa tehnologije in izmenjave znanja pod prostovoljnimi in vzajemno dogovorjenimi pogoji. Podpiramo vozlišče SZO za prenos tehnologije za cepiva mRNA ter vse vijačnice v vseh regijah sveta s ciljem izmenjave tehnologije in tehničnega znanja pod prostovoljnimi in vzajemno dogovorjenimi pogoji. Pozdravljamo skupne raziskave in skupno proizvodnjo cepiv, vključno z okrepljenim sodelovanjem med državami v razvoju. Priznavamo pomen skupnih tehničnih standardov in metod preverjanja v okviru IHR (2005), da bi omogočili nemoteno mednarodno potovanje, interoperabilnost ter priznavanje digitalnih in nedigitalnih rešitev, vključno z dokazili o cepljenju. Podpiramo nadaljnji mednarodni dialog in sodelovanje pri vzpostavitvi zaupanja vrednih globalnih digitalnih zdravstvenih omrežij kot del prizadevanj za krepitev preprečevanja in odzivanja na prihodnje pandemije, ki bi morala izkoristiti in nadgraditi uspeh obstoječih standardov in digitalnih potrdil COVID-19.”

 

 

ŠE POMNITE URADNI DOKUMENT SLOVENSKEGA MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE?

Če ste morda pozabili:

 

 

 

Vse, ampak dejansko vse imate prinešeno na pladnju… Zato je morda čas, da se tisti malce bolj zaspani, če ne že zaradi vas osebno pa vsaj zaradi naših otrok prebudite.

Zbudi se!

 

Peticijo lahko še vedno podišete na:

https://www.change.org/p/javni-poziv-dr%C5%BEavljanov-glede-sklenitve-globalnega-sporazuma-s-svetovno-zdravstveno-organi?utm_content=cl_sharecopy_33304962_en-US%3A3&recruiter=1265050915&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

ali na:

https://www.peticija.online/zelopomembno_-_javni_poziv_glede_sklenitve_globalnega_sporazuma_z_who

 

*Poudarki dodani

Vir:

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/11/16/g20-bali-leaders-declaration/

 

 

Deli:
Kategorija:Uncategorized
PREJŠNJI ČLANEK
OKOLJSKA PRAVIČNOST ALI DVOLIČNOST?
NASLEDNJI ČLANEK
“WOKE” darilo Američanom za Dan zahvalnosti

10 komentarjev

 • Avatar
  19 novembra, 2022 at 7:28 pop
  ivanka

  O, dragi ljudje! Če vam doma zvoni budilka za v službo, se verjetno, ne obrnete stran in zaspite naprej,ker je vaša eksistenca oziroma obstoj odvisen od tega ali boste z denarjem preživeli, ali pač ne. prav tako je naš obstoj odvisen od tega , ali bomo storili kaj za to. pa čeprav vsaj podpisali peticijo, ki nam jo že lep čas ponujajo ljudje, ki jim je mar za vse nas, še posebno za NAŠE OTROKE! Dragi ljudje! PROSIM, PROSIM vas, podpišite peticijo dokler je še čas, da nas ne pogubijo, še posebno NAŠIH OTROK!!!

  REPLY
 • Avatar
  19 novembra, 2022 at 7:29 pop
  Verena

  Lepo pozdravljeni.
  Hudo vse skupaj. Bom povedala po preprosti kmečki pameti (PKP). Našli so tržno nišo; nadzor. Neizvoljenci. Radi se zabavajo. Na naš račun. Torej, za neko bolezen (bolezni), ki morda bo, če bo, ali mogoče ne bo, ker verjetno bo, gotovo bo,14dni,zaprti,odprti, omejeno na občine, upokojenci trgovine za 2 uri………razumete. Kakorkoli filali nas bodo….oh, raje ne pomislim. Kaj pa podnebne spremembe ? Kisik, novi davki, razseljevanje ljudi, ločevanje družin, v jame, pod morje, v puščave, v vesolje…le na Antarktiko ne? White house: ja, kaj naredimo, ko se zjutraj zbudimo? zgolj retorično vprašanje.
  Kdor ni bral dr. Desmet-a in ga tema zanima si lahko ogleda intervju: Carlson Tucker: Mattias Desmet about Mass Formation and modern society

  youtube.com/results?search_query=mattias+desmet
  ali
  youtube.com/watch?v=ZltdPfal5x0

  Never lose sight of our humanity, be true to oneself, be ethical. The incovenience of thinking for yourself is the true revard. ( vzeto iz intervjuja, op.)

  REPLY
 • Avatar
  19 novembra, 2022 at 7:41 pop
  Verena

  Se opravičujem- kako lahko prispevajo podpis tisti, ki nimajo možnosti za digitalni podpis? Bom hvaležna za info.
  LP

  REPLY
 • Avatar
  20 novembra, 2022 at 6:57 pop
  ivanka

  g.Verena

  Naslov je povdarjen pod člankom. Samo odprete povezavo.

  REPLY
 • Avatar
  20 novembra, 2022 at 11:59 pop
  Verena

  g.Ivanka
  Srčna hvala. Sem starejša upokojenka in bolj kot ne samouk pri uporabi računalnika. Se trudim.. Vse dobro Vam želim.

  Morda bo komu zanimivo:
  logicno.com/hrana-zdravlje/australski-doktor-stavio-pfizerovo-cjepivo-pod-elektronski-mikroskop-i-ostao-sokiran-unutra-su-nanoboti.html
  (kaj se zgodi, ko povečaš hitrost, zanimivo + grozljivo)

  logicno.com/hrana-zdravlje/pocetak-globalne-tiranije-zemlje-g20-potpisale-deklaraciju-o-globalnoj-vakcinacijskoj-potvrdi-za-putovanja.html

  Priporočam branje KOMENTARJEV, namenoma z veliko, kar nekaj zelo poučno dobrih.

  Lep pozdrav.

  REPLY
 • Avatar
  21 novembra, 2022 at 12:29 dop
  Verena

  Še to.
  Oooo hvala g.Gorenšek in g.Teršek.
  Krasna slika. Na zdravje! Vama želim.
  Pravkar sta povedala, da za svoj avto se bolj potrudimo, lahko tudi jezimo,če nam zavarovalnice delajo krivico Vztrajamo.. Kaj pa zase, ki plačujemo zavarovanje storimo, ko potrebujemo zdravnika itd.?Hm?
  Kar tako naprej.

  Lep pozdrav.

  REPLY
 • Avatar
  22 novembra, 2022 at 11:55 dop
  Lea

  Zakaj se ne da povečati dokument Ministrstva za zdravje?

  REPLY
 • Avatar
  23 novembra, 2022 at 12:02 pop
  Robert

  Pozdravljeni,

  Njprej iskrena hvala za trud g. Gorenšku in ekipi, ki se trudi, da informacije pridejo do ljudi. Seveda teh informacij ne bomo slišali na televiziji, časopisih portalih….. Čedalje bolj je vse cenzurirano in zmanipulirano.

  Sam delim te in druge zapise, informacije, pričevanja, raziskave itd. kolikor je le mogoče, da ozavestim čim več ljudi. Kot vidim jih mnogo še ne dojame kam gre svet. Ene itak ne bo mogoče nikoli prpričati v karkoli drugega.

  Se pa sam globoko sprašujem kaj naj/lahko naredimo? To, da samo obveščamo ljudi kaj se dogaja, verjetno, ne bo dovolj. Elite se enostavno “poživžgajo” in gredo svojo “kretensko/butalsko” pot naprej. Torej samo reči “zbudite se”, je za moje pojme premalo.
  Treba bo stopiti skupaj in nekaj ukreniti. G. Gorenšek in g. Teršek sta pravnika, ki razumeta zakulisno dogajanje. Gotovo je še kdo, ki jima prikimava. Mogoče bi pravniki dali mnenje kaj naj naredimo…. V Sloveniji je kar nekaj Gibanj, ki se borijo za pravičnost. Treba bi se bilo nujno povezati!

  Moje mnenje – mogoče bi bilo treba najprej res spremeniti Ustavo, da bi imeli kot ljudstvo več odločanja, kakor sedaj, ko peščica “prodanih” nam kroji usodo, kar jim naročijo globalisti in elite. Npr. Mimi Zajc (https://www.svobodni.si/o-meni/) je že nekajkrat vložila pobudo za spremembo Ustave, pa jo zelo malo gibanj in portalov podpira. Očitno ni še dovolj hudo.
  Mogoče bi bilo treba pravno pripravit podlago za izstop iz Nata, SZO in iz še kje.

  To je moje laično razmišljanje, da se bo treba konkretneje lotiti problemov in “agend”, ki prihajajo. Po moje je boljše prej kaj konkretnega naredit, kot čakat, da se znajdemo v “novem resetu”…..

  REPLY
 • Avatar
  23 novembra, 2022 at 12:37 pop
  Robert

  Pozdravljeni,

  Njprej iskrena hvala za trud g. Gorenšku in ekipi, ki se trudi, da informacije pridejo do ljudi. Seveda teh informacij ne bomo slišali na televiziji, časopisih portalih….. Čedalje bolj je vse cenzurirano in zmanipulirano.

  Sam delim te in druge zapise, informacije, pričevanja, raziskave itd. kolikor je le mogoče, da ozavestim čim več ljudi. Kot vidim jih mnogo še ne dojame kam gre svet. Ene itak ne bo mogoče nikoli prpričati v karkoli drugega.

  Se pa sam globoko sprašujem kaj naj/lahko naredimo? To, da samo obveščamo ljudi kaj se dogaja, verjetno, ne bo dovolj. Elite se enostavno “poživžgajo” in gredo svojo “kretensko/butalsko” pot naprej. Torej samo reči “zbudite se”, je za moje pojme premalo. Tudi podpis same peticije (https://p39.si/2022/11/22/cdc-prikrival-sokantne-podatke-o-stranskih-ucinkih/), zaenkrat, nima nobene prvne veljave in ni v ničemr zavezujoča.
  Treba bo stopiti skupaj in nekaj ukreniti. G. Gorenšek in g. Teršek sta pravnika, ki razumeta zakulisno dogajanje. Gotovo je še kdo, ki jima prikimava. Mogoče bi pravniki dali mnenje kaj naj naredimo…. V Sloveniji je kar nekaj Gibanj, ki se borijo za pravičnost. Treba bi se bilo nujno povezati!

  Moje mnenje – mogoče bi bilo treba najprej res spremeniti Ustavo, da bi imeli kot ljudstvo več odločanja, kakor sedaj, ko peščica “prodanih” nam kroji usodo, kar jim naročijo globalisti in elite. Npr. Mimi Zajc (https://www.svobodni.si/o-meni/) je že nekajkrat vložila pobudo za spremembo Ustave, pa jo zelo malo gibanj in portalov podpira. Očitno ni še dovolj hudo.
  Mogoče bi bilo treba pravno pripravit podlago za izstop iz Nata, SZO in iz še kje.

  To je moje laično razmišljanje, da se bo treba konkretneje lotiti problemov in “agend”, ki prihajajo. Po moje je boljše prej kaj konkretnega naredit, kot čakat, da se znajdemo v “novem resetu”…..

  REPLY
 • Avatar
  26 novembra, 2022 at 9:10 pop
  Verena

  Robert.

  Pod to se podpišem.

  ps. upam da ste PV.

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0