theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

SLEDI PODNEBNI “LOCKDOWN”

Ko pomislim, da me ne more več nič presenetiti vedno znova pozabim, da živim v času totalitarno-globalistične idiokracije, v kateri se scenariji dobrih angleških Sitcom serij pišejo kar sami.

Poglejmo kakšen scenarij so nam tokrat pripravili v državi izvora tovrstne zabave.

OXFORD IN REŠEVANJE PLANETA

Mestni svet okrožja Oxford se je očitno odločil rešiti svet pred podnebnim kolapsom. Znanost je namreč glede podnebja in škodljivosti CO2 oziroma glede korelacije naraščanja prisotnosti tega plina v atmosferi s segrevanjem planeta kakopak ponovno enotna, tej pa se zaupa. Samo en problem… Znanost tudi tokrat ni enotna: Primer

No, kakorkoli. V Oxfordu nameravajo uvesti nekakšne “Prometne filtre” s katerimi bodo mesto razdelili na šest “15-minutnih” sosesk.

“Kaj to pomeni?” se verjetno sprašujete vsaj tisti, ki ste po treh letih pranja možganov še sposobni kritičnega razmišljanja. To pomeni, da bodo fizične cestne zapore večini voznikov enostavno preprečile vožnjo skozi središče Oxforda. Filtri bodo tako spremenili Oxford v “15-minutno mesto” z lokalnimi storitvami v radiju, ki ga lahko prehodite. Novi prometni filtri bodo delovali sedem dni na teden od 7. do 19. ure, na nekaterih dodatnih filtrih pa od ponedeljka do sobote.

Duncan Enright, član kabineta za transport in razvojno strategijo okrožnega sveta Oxfordshire, je v intervjuju za časnik The Sunday Times pojasnil predloge za prometni filter. Gospod Enright je dejal: “Gre za to, da se zagotovi skupnostni center, ki bo imel vse osnovne potrebe, kot na primer možnost kupiti steklenico mleka, obisk lekarne, osebnega zdravnika ali šole. Osnovne storitve bodo zagotovljene 15 minut stran od doma”.

Cilj ukrepa je zmanjšati promet v mestnem središču in narediti življenje v mestu prijetnejše. Ljudje se bodo tako lahko prosto vozili po svoji soseski. A to ni vse. Zaprosili bodo lahko celo za dovoljenje za vožnjo skozi filtre in v druge soseske, a največ za 100 dni na leto, kar v povprečju pomeni dva dni na teden. Obstaja pa še druga možnost in sicer – vožnja po obvoznici in nato nazaj do cilja. V kolikor pa je na istem naslovu registriranih več odraslih oseb z osebnim vozilom, bodo dovoljene največ tri dovolilnice na posamezno gospodinjstvo.

Genialno!… V idiokraciji.

Začetek oxfordskega projekta reševanja planeta je načrtovan za leto 2024. Vodja oddelka za transport okrožnega sveta je ob tem dejal, da se bo sporni načrt udejanjil ne glede na to, ali je ljudem všeč ali ne.

Kot vedno so se namreč našli tudi “zoprni” kritiki tako “lucidnih projektov”. Ti zatrjujejo, da takšni načrti izrazito negativno vplivajo na podjetja in gospodarstvo mestnega središča.

“Kaj pa nek lastnik hotela ali bara iz središča mesta ve, če je pa birokratom in hudičevo dobro plačanim podnebnim aktivistom vse popolnoma logično…” – bi lahko dodal.

 

Vir:

https://www.oxfordmail.co.uk/news/23073992.traffic-filters-will-divide-city-six-15-minute-neighbourhoods-agrees-highways-councillor/

 

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
DOSJE TWITTER IN UTIŠANJE ZGODBE O HUNTERJEVEM PRENOSNIKU
NASLEDNJI ČLANEK
TEZA + TEZA + TEZA = SINTEZA = APOKALIPSA (brez heca)

3 komentarji

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0