theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Disney kljub prizadevanjem prejel oceno “nezadostno”!

Družba Walt Disney Co., ki se je v zadnjem letu na Floridi sicer močno borila proti zakonu o starševskih pravicah v izobraževanju in, ki je ustvarila več transseksualnih likov za svoje otroške oddaje ter v središče svojih visokoproračunskih filmov postavila gejevske like in celo lansirala linijo oblačil na temo LGBTQ, ni dovolj LGBTQ+ prijazno za očitno precej zahtevne kriterije organizacije GLAAD ( *ameriška nevladna organizacija za spremljanje medijev – GLAAD je akronim, ki pomeni Gay & Lesbian Alliance Against Defamation).

Pa tako so se trudili!

Pred nekaj dnevi je namreč GLAAD v svojem letnem poročilu v svojem letnem poročilu o indeksu odgovornosti o vključevanju LGBTQ v družbo,  Disney ocenil z oceno “nezadostno”. V obrazložitvi je GLAAD navedel, da so prizadevanja te korporacije kljub siceršnjemu napredku v zadnjih letih, še vedno nezadostna.

PA DRUGI “NAGRAJENCI”?

Disney ni bil edini, ki ga je GLAAD kaznoval zaradi nezadostne podpore WOKE ideologiji. Najslabše sta bila letos ocenjena Paramount in Lionsgate. Oba studia sta prejela oceno “neuspešno”, ker v nobenem od filmov, ki sta jih izdala v letu 2021, nista predstavila niti enega prepoznavnega LGBTQ lika.

Warner Bros. je prejel drugo najslabšo oceno – “slabo”, pri čemer je GLAAD opozoril, da studio še naprej sodeluje z avtorico Harryja Potterja J. K. Rowling, ki jo je ta ista organizacija označila kot “protitranseksualno aktivistko”.

KAKO PA SO SE ODREZALI FILMI?

GLAAD je z novim “testom Vita Russa” – gejevsko različico feminističnega testa Bechdel – nekaterim Disneyjevim filmom na velikem platnu podelil negativne ocene.

Celo film Stevena Spielberga Zgodba z zahodne strani ni uspešno prestal testa očitno zelo zahtevne “žirije” GLAAD, čeprav v njem nastopata transseksualni lik – preobražena ženska v moškega in celo oskarjevka Ariana DeBose, sicer odkrita lezbijka.

Tudi film Ridleyja Scotta Poslednji dvoboj  “žirijo” GLAAD očitno ni zadovoljil. Gre sicer za film, ki se osredotoča na srednjeveško tematiko tako, da bi bilo morda vsaj malce težje v to obdobje umestiti transseksualnega heroja.

ČUDNI SVET…

GLAAD je sicer pohvalil Disneyjevo “mega uspešnico” Čudni svet, ker je v njej nastopil gejevski najstniški junak. Animirani film je bil sicer polomija, saj je v ZDA zaslužil le bornih 31 milijonov dolarjev.

“Najstniški gejevski protagonist v družinskem filmu je velik korak v pravo smer za ta žanr in zgled za druge studije. Kaj takšnega bi želeli videti tudi v filmih drugih studiev.”

Po poročanju Breitbart News , je GLAAD nedavno sicer zagrozil kanalu Great American Family z bojkotom oglaševanja podjetij zaradi nedavnega komentarja igralke Candace Cameron Burre, da se bo kanal v svojem božičnem programu osredotočil na “tradicionalno poroko” namesto na homoseksualne pare.

 

 

*Povzeto po/vir: Breitbart News™️

©️ Originalnega članka:  Breitbart News.

 

Deli:
Kategorija:Družba, politika
PREJŠNJI ČLANEK
ZAPISOVANJE PODATKOV V ŽIV ORGANIZEM
NASLEDNJI ČLANEK
Vesel božič

1 Komentar

  • Avatar
    23 decembra, 2022 at 11:30 dop
    Denis

    Upam, da se med seboj…

    REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0