theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

BITKA ZA VAŠ UM

“Ljubezen je stanje Uma. Srčnost je samo njena manifestacija.”

V tem trenutku poteka največja bitka vseh časov. Večja od bitke pri termopilskem klancu, ali bitke za Trojo, ali bitke pri Trafalgarju, ali bitke za Stalingrad, ali bitke na Neretvi, ali bitke za lwo Jimo, ali bitke za Aleppo, ali … Ta bitka je pravzaprav večja od vseh bitk vseh časov skupaj. V tej bitki ni na milijone mrtvih in nepreglednih planot do tal porušenih mest.

Bodo pa tudi v tej bitki na koncu zmagovalci in poraženci, tako kot se spodobi za vsako pravo bitko. Sicer bo tudi nekaj mrtvih… In nekaj na novo zgrajenih mest. Pametnih mest. Ali pa tudi ne? V tej bitki ne bo veliko krvi in velikih razdejanj. Bo pa veliko ožaloščenih, veliko razočaranih, veliko presenečenih in zelo veliko zmedenih.

Ta bitka bo mogoče zapisana v zgodovino človeštva kot največja bitka vseh časov. Če bo zmagala prava stran. Če pa bo zmagovalka tista druga stran, potem zgodovino te bitke nihče ne bo spisal. Prepovedano bo pisati o njej, dokler iz obličja Zemlje ne izgine še njen zadnji očividec. Nato bo nastopilo tisočletje “miru”. Človeška vrsta se bo zapeljala v novo smer. Pozabila bo na Ahila in Hektorja, na kapitana Nelsona, na Stalina, Tita, … In vse tiste malo večje in malo manjše “heroje” teh bitk.

KAJ NAM ŽELIŠ SPOROČITI ALOHA?

Ta bitka o kateri vam pravkar pripovedujem, je bitka za vas, bitka za vaš Um. Bitka za Um vseh osem milijard prebivalcev planeta Zemlja. Na eni strani sem jaz, vi in vaši bližnji, ter skoraj osem milijard “duš”. Na drugi strani je peščica napadalcev, ki zadnjih par let nastopajo zelo agresivno, hkrati pa je njihovo prepričanje v zmago neomajno.

Na voljo imajo celo paleto orodij in “orožij”. Uporabljajo jih zelo smotrno, nič ne gre v nič. Imajo neusahljive materialne vire in povsem dovolj človeških virov, da izpeljejo svoje ofenzivne načrte. Pri tem so neusmiljeni do vseh, ki se jim postavijo po robu. Nekateri izginejo virtualno, nekateri ostanejo brez virov prihodkov, nekateri pa čisto zares izginejo. Njihovo glavno orožje je računalniški sistem, ki so ga z namenom priprave na to bitko gradili desetletja.

O tem sem pisal v prejšnjem članku  Podatki, Mehurčki in Umetna inteligenca . Mehurčke in umetno inteligenco uporabljajo za propagando. Da pridejo do vašega Uma. Da ga premagajo in vas prepričajo, da je levo pravzaprav desno, da je črno pravzaprav belo, da je resnica laž in laž resnica. Da vas obrnejo kot žep na hlačah, preden jih zalučate v pralni stroj.

V tej bitki skrivajo svoje prave namene. Ne obračajo se na vaš Um direktno, ker vedo, da je to za njih zelo nevarno. Um ni tako enostavno premagati, še posebej pa ni lahko premagati Uma skoraj osmih milijard ljudi. Ne! Med ofenzijo ciljajo na vaše srce. Srce je mehko, prožno in zlahka ga je spraviti v “tek”, povečati obrate in navor. Zato vam prodajajo zgodbice. Zgodbice, v katere še pred nekaj desetletji ne bi verjeli niti otroci, kaj šele odrasli ljudje. Te zgodbice so tako dobro zapakirane in tako barvite, da se jim je težko upreti. Paketke puščajo vsepovsod: pod božičnim drevescem, v vašem poštnem nabiralniku, najbolj priljubljen in najlažji način distribucije pa je prek množičnih medijev in preko interneta.

ZAKAJ SRCE IN NE UM?

Dolgoročni cilj je vaš Um, a taktika se osredotoča na Srce. Zakaj? Zato, ker če osvojiš Srce, potem si osvojil tudi Um. Namreč, prepričujejo vas, da je Srce ločeno od Uma. Eno naj bi bil “ratio”, nekaj povsem drugega pa vaš “herc”. Kar je povsem zmotno prepričanje, čeprav v njega verjamejo mnogi – Tolikokrat so to že slišali, da niti ne postavljajo te trditve pod vprašaj.

S tem pa se ne strinja “nek” M. Scott Peck, ki je svojčas spisal zanimivo knjigo z naslovom “The Road Less Traveled”, ali po domače “Cesta po kateri redkeje potujemo”. V tej knjigi nam gospod Peck pojasni, da ljubezen ni neko vzhičeno stanje, ali celo stanje zaljubljenosti, na katero nimamo nobenega vpliva. Ta gospod trdi (in jaz mu verjamem), da je ljubezen zavestna odločitev, dejansko stanje Uma. Ljudje niso sestavljeni kot nekakšen Legoland: malo intelekta, malo srčnosti, malo šarma, malo duhovnosti,… in tako naprej.

Pravzaprav se od živali razlikujemo samo po Umu. Živali imajo srčnost, ki jo ne gre enačiti z našo človeško srčnostjo. Živalska srčnost je nagon. Vsaka žival bo branila svoje mladiče do zadnje kaplje krvi. Človeški nagon pa je v tisočletjih evolucije skorajda popolnoma izginil. Vsekakor je le bleda slika tistega nagona, ki smo ga včasih (najverjetneje) imeli, da smo lahko “vonjali” naravo takšno, kakršna v resnici je. Danes namreč “vonjamo” samo še denar, pa še to gre mnogim slabo od rok.

Kaj pa naj bi bila ta naša tako opevana “srčnost”? Je to neka eksaktna komponenta naše osebnosti, ki jo lahko opazujemo kot ločeno entiteto? Lahko na primer ločimo možgane od ledvic in ta dva organa opazujemo ločeno od ostalih delov telesa? Srčnost je le manifestacija ljubezni, ki je manifestacija Uma. Um je tisto, kar nas dela ljudi in prav to je tisto po čemer se razlikujemo od živali. Um je najpomembnejša komponenta naše osebnosti. Verjetno edina. Z Umom ljubimo, z umom sovražimo, z umom se učimo, z umom ustvarjamo, vse v našem življenju je posledica delovanja našega Uma. Vsi naši uspehi in vse naše napake.

ZAKAJ SE JE VREDNO BORITI?

Danes nismo priča klasični bitki, kateri od tistih, o katerih so nas poučevali v šolah. V bistvu poteka čisto posebna vojaška operacija. V tej bitki bo poraženec izgubil čisto vse. Ne samo teritorij in materialne dobrine, ali svobodo. Poraženec bo izgubil tudi “sebe”. Kaj pa pomeni “izgubiti sebe”? Obiščite katerokoli psihiatrično bolnišnico. V njej boste videli natanko takšne ljudi. Ljudi, ki so izgubili svoj (raz)Um.

Zakaj nekdo želi in se bori, da izgubimo svoj Um? Zato, ker gre za zadnjo bitko. Če napadalcem uspe, potem bo človeštvo za vedno izgubilo sebe. Za vekomaj bo onemogočena regeneracija družbe. Otroci ki se bodo, ali bi se lahko, jutri uprli tiraniji, ki nas čaka, tega več ne bodo zmožni.

Psihiatrični bolnik ni sposoben organiziranega upora, saj se nenehno bori s svojimi demoni. Če izgubimo to bitko, nas čaka psihiatrična ustanova na koncu ulice. Pa ne samo do konca naših življenj. Do konca časa. Poglejte, dal vam bom preprost primer, ki se samo na prvi pogled zdi “seksističen”. Ko ženska zapeljuje moškega, se ona bori za njegov Um. Ta Um je treba čisto majčkeno “spremeniti”, in sicer v dveh smereh:

– da se ta Um “prilagodi” njenim življenjskim načelom (željam) in

– da obenem zagotovi neusahljiv vir prihodkov (varnost).

Da se razumemo, tudi obratno se dogaja, Gaussova krivulja je verjetno zamaknjena v eno stran zaradi naše patriarhalne vzgoje. Tako svet funkcionira. Prava ljubezen, kot jo opisuje g. Peck je redka – bolj izjema, ki potrjuje pravilo.

V tej bitki, ki jo človeštvo bojuje, pa napadalec namerava spremeniti naš Um v celoti. Namerava ga iztrgati iz spomina in zavesti človeštva in ga nadomestiti s popolnoma novim Umom. Zato se ta bitka tudi imenuje “The Great Reset” (Velika ponastavitev). O “Veliki ponastavitvi” je veliko zapisanega. V knjigi, še več pa na spletu. To niso nobene teorije zarot. Vse to so “bojevniki” kar sami zapisali v knjigi, na uradnih spletnih straneh določenih organizacij in predstavili svetovni javnosti. Da, tako samozavestni so, da svojih načrtov niti ne skrivajo pred svojimi bodočimi “ovčkami”.

Kar pogumno naprej. Preberite, kajti to bo mogoče zadnje kar boste v svojem življenju prebrali po lastni izbiri. Ko vam bodo v kratkem njihovo “čtivo” prek brezžične povezave potisnili v tisti čip v vaših možganih, o čemer sem pisal v prvem delu z naslovom Zapisovanje podatkov v živ organizem , mogoče ne boste zadovoljni, a žal ne boste imeli prav nobene izbire več.

 

 

 

Deli:
Kategorija:Družba, politika, Life
PREJŠNJI ČLANEK
PODATKI, MEHURČKI IN UMETNA INTELIGENCA
NASLEDNJI ČLANEK
UPOR!

2 komentarja

 • Avatar
  30 decembra, 2022 at 12:45 pop
  Verena

  Pozdravljeni

  človeški vir, srce, um, številčnost…in Greg Braden
  https://www.youtube.com/watch?v=5l1z19O7IRM

  hvala aloha

  REPLY
 • Avatar
  30 decembra, 2022 at 7:58 pop
  ivanka

  Mislim, da oni nimajo me uma, ne srca, jih ne moremo enačiti z nobenim živim bitjem, ker so golazen od golazni brez duše in telesa- so navadni satani, ki bojo pogubili sami sebe.

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0