theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Victoria Nuland navdušena nad uničenjem plinovoda Nord Stream 2:

 

Se še spomnete kako so nas množični mediji hiteli prepričevati, da je Rusija septembra leta 2022 kar sama razstrelila plinovod Nord Stream 2?

No, ena izmed vodilnih ameriških diplomatk Victoria Nuland, o katere vlogi pri državnem udaru na trgu Maidan v Kijevu in njenih siceršnjih poslovnih povezavah z Ukrajino smo na tem portalu že večkrat pisali, je na zaslišanju v ameriškem senatu končno tudi javno pozdravila razstrelitev plinovoda Nord Stream 2. Na vprašanje senatorja Teda Cruza (TX/R) je odgovorila:

»Senator Cruz, tako kot vi, sem tudi jaz in mislim, da tudi administracija zelo zadovoljna s tem, da je Severni tok 2 zdaj, kot vi radi rečete, kos kovine na dnu morja.«

https://youtu.be/fLzyE_R9vuY

Seveda je zadovoljna. Evropske države namreč kupujejo omejeno količino plina po nekajkrat višji ceni kar od Američanov. Večkrat, preko posrednikov, celo isti plin iz iste države – Rusije.

Operacija razstrelitve plinovoda Severni tok 2 je bila torej delo rok zahoda in ne Rusije, kar je bilo sicer vse od dneva razstrelitve jasno vsem, ki so zmožni uporabiti zgolj kanček kritičnega razmišljanja. Eden takšnih portalov, ki že od začetka vojne v Ukrajini poleg nas opozarja na vse bistoumne nesmisle, katere nam prodajajo množični mediji, je na primer še portal insajder.com

Zahodni ‘zavezniki” so torej izvedli  teroristično dejanje proti državi z jedrskim orožjem, uničili gospodarstvo svojih “zaveznic”, povzročili stisko milijonov ljudi v Zahodni Evropi, s tem dejanjem pa so se sedaj začeli še ponosno in javno hvaliti.

Da, če imaš takšne zaveznike, ne potrebuješ sovražnikov.

 

*Vir naslovne slike:

The Independent

Deli:
Kategorija:Družba, politika
PREJŠNJI ČLANEK
Pojav nove Creutzfeldt-Jakobove bolezni (Prevod povzetka)
NASLEDNJI ČLANEK
ČLANEK, KI BI GA MORAL PREBRATI VSAK

6 komentarjev

 • Avatar
  28 januarja, 2023 at 7:39 pop
  Merkl

  Kar kliče h komentarju ta članek.

  Američani, Savdijci in ostali kupujejo plin ter nafto od Rusov in jo preprodajajo Evropi.

  Torej vse dobro a ne. Nič nima proti ne Rus, ne Američan, ne naši ljubi politiki v Evropi. Smo pač molzna krava globalnega energetskega monopola, mi navadni ljudje.(pa globalne fermacevtske mafije itd…)

  Pa saj niste mislili, da Putin ni zraven. Seveda je. Še vedno mi ni jasno, kako da tak banalen trik ni na vseh portalih kao alternativnih medijev. hmmmm …aja vojna.

  REPLY
 • Avatar
  31 januarja, 2023 at 3:55 pop
  Verena

  Gospa je iskrena.Izjavila je tudi, da ne more Rusija imeti samo zase bajnih zalog plemenitih rudnin in ostalega naravnega bogastva iz prostranstva njihove države.
  Seveda vsi dogovorjeno sodelujejo v prekupčevanju.Način siromašenja….veste koga.
  Spodnji video razjasni zakaj je tako.
  https://www.youtube.com/watch?v=bbUbJetZIRU

  Lp

  REPLY
 • Avatar
  1 februarja, 2023 at 6:01 pop
  Merkl

  Nič ni iskrena. Preko Rusije imajo vse to že od nekdaj. Vse je igra, da se lahko dviguje poljubno cene. Prav tako igra je Ukrajinska vojna. No vsaj za njih. Kot ponavadi dosežejo na en mah več stvari. Zvišajo cene resursov , zaženejo vojno industrijo na polno in najpomemnejše preusmerijo pozornost od umiranja od cepiv.

  REPLY
 • Avatar
  2 februarja, 2023 at 4:22 pop
  Verena

  Hvala Merkl, naslednjič bom napisala zraven ” sarkazem “. Sem upala, da sem bila jasna v predzadnjem in zadnjem odstavku.
  Mi je všeč vaše razmišljanje.
  Vse dobro želim.

  LP

  REPLY
 • Avatar
  2 februarja, 2023 at 7:11 pop
  Merkl

  No ta je pa lepa….Sem spregledal. Očitno mi ti psihopati preveč dvigujejo pritisk. Verena iskreno se vam opravičujem.

  REPLY
 • Avatar
  2 februarja, 2023 at 9:30 pop
  Verena

  za Merkl
  vas čisto razumem, niste edini v tej norišnici. Bistvo je v sodelovanju in iskanju skupne rešitve za nas in naše otroke.Menim, da zmoremo.
  Torej vas je moj prispevek pritegnil? Ampak ni važno zaradi česa. Verjamem, da boste tudi video pogledali in ugotovili, da vsebuje tudi tisto, kar ste vi našteli. Dvojna zmaga mar ne?
  Za opravičilo prejmite moj poklon.

  LP

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0