theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

ODLOČEN “NE!” EVROPSKI NADDRŽAVI

Le malokdo je v medijih zasledil stališče poljskega premierja Mateusza Morawieckega, ki ga je ta kategorično podal v intervjuju za italijanski časnik La stampa decembra 2022. Po poročanju Politico si Poljaki in Italijani želijo prave demokracije in ne “evropske naddržave“.

Poljski premier je povsem jasno nadaljeval, da sta državi “naveličani diktata evropske birokracije” in dodal, da želita državi skupaj “obnoviti Evropsko unijo”.

Evropa domovin in ne evropska naddržava” je Morawiecki v intervjuju za italijanski časnik La Stampa, na vprašanje o skupnih stališčih Italije in Poljske odgovoril, da bi se za to lahko zavzemali obe državi. Poljaki in Italijani smo naveličani diktata evropske birokracije in si želimo prave demokracije. Želimo obnoviti EU z vrnitvijo k njenim temeljnim načelom, je dejal v svojem prvem intervjuju za italijanski časopis.

Na novinarsko vprašanje, kaj meni o pripombah Melonijeve, da stališča Nemčije in Francije štejejo več kot mnenja drugih držav članic, je odgovoril z napadalnim tonom usmerjenim v Berlin.

“Že zdaj plačujemo veliko ceno za napake zlasti nemške politike, če pa bi o vsem odločal Berlin, bi bila cena plina še višja,” je dejal in opozoril na zgrešeno nemško energetsko politiko.

Morawiecki je še izpostavil, da je pravilo soglasnega odločanja v Evropski uniji bistveno, čeprav nekatere države članice menijo, da to ovira proces odločanja v EU. “Ali obstaja pravilo soglasja ali pa tiranija močnejšega,” je zaključil Morawiecki.

Ob tem lahko dodam zgolj še – “kdo se s tem ne bi strinjal, razen morda žalostnih figur, ki jih predstavljajo slovenske politične marionete”…

No, po mojem mnenju se bo Evropska unija, ta zlovešči birokratski konglomerat pod vodstvom do skrajnosti skorumpirane tiranke Ursule Von Der Leyen, slej kot prej, najkasneje pa do leta 2030 sesul sam vase, v kolikor res ne bo nemudoma prišlo do 180 stopinjskega preobrata nazaj v staro in edino normalnost. Leta 2030 pa ne bo več potrebno uporabiti 50. člena Pogodbe o Evropski uniji.

ZAKAJ LETA 2030?

Evropska unija trenutno pripravlja pravno podlago za ekspopriacijo zasebnih nepremičnin. Seveda mi ni treba posebej poudariti, da gre pri konkretnem načrtu za nedopusten poseg v ustavno zagotovljeno pravico do zasebne lastnine, zavit v darilni papir boja proti klimatskim spremembam.

Ekspropriacija? Zaradi energetske varčnosti? Da!  Do leta 2030 bo morala vsaka nepremičnina na območju Evropske unije dosegati standard “Energetske učinkovitosti”. Nepremičnin, ki tega birokratsko bolnega standarda ne bodo dosegale pač ne boste smeli več uporabljati. Ne boste smeli več niti uživati vaše lastninske pravice na nepremičnini, za katero ste morda garali celo življenje in se zadolževali. Ne! Ne boste jo mogli niti oddajati. Kot podnebni morilec boste enostavno razlaščeni.

(Pre)mnogi lastniki starejših stavb si že zaradi finančnih razlogov ne bodo mogli privoščiti potrebnih prenov, ki bi bile skladne z EU regulativami kot tudi ne plačila dodatnih davščin, da bi lahko obdržali svojo nepremičnino.

Kot vemo lahko namreč tako obsežne prenove kaj hitro dosežejo več sto tisoč evrov, zlasti pri večjih nepremičninah, pri nekaterih stavbah pa zaradi načina gradnje, tega distopičnega EU st(*r)anja oziroma standarda, objektivno niti ne bo moč doseči.

Poskusite Slovencu odvzeti nepremičnino. Poskusite ga omejiti z raznimi “klimatskimi” dovolilnicami  in pet(najst) minutnimi območji. Zagotavljam vam, pestro bo in iskreno si ne želim tako visokega standarda pestrosti. Zato raznim “levicam”, “svobodam”, “YGLom”, “inštitutom” in drugim slovenskim plačanim kvizlingom predlagam: Bolje, da niti ne poskusite!

 

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
Bo tajska vlada prva vložila tožbo na ugotovitev ničnosti pogodb z družbo Pfizer / BioNTech?
NASLEDNJI ČLANEK
KOSTARIKA ODSTOPILA OD PODNEBNEGA SPORAZUMA

5 komentarjev

 • Avatar
  6 februarja, 2023 at 10:26 pop
  Verena

  Kje h….. ste našli naslovno sliko. Zgrozila sem se kot takrat, ko sem dojela za kaj in koga izbirajo za varovanje naših vodilnih in kot takrat,ko sem poslušala našo zun. minstr., da smo v vojni. Jezus.Se sprašujem, čemu nam vnaprej povejo?(retorično vpr.)
  Moj pok. oče je imel 14 let, ko se je začela II.sv. vojna Ni govoril o grozotah vojne. A otroci smo si zapomnili, da, ko ti vzamejo svobodo in streho nad glavo gre le še za biti ali ne biti.
  Ja, Slovenci smo res občutljivi na nepremičnine, kako ne bi bili! A z Italiani smo si glede tega, kot rama ob rami, enaki.( vem za ob meji, nekaj dalj. sorodnikov imam tam).
  Recimo, da Poljaki in Italijani so se zbudili.

  Za tiste, ki radi razmiljajo in si širijo obzorja, spodaj povezava na še en “posladek”

  https://provjeri.hr/who-otkriva-plan-za-oduzimanje-ljudskih-prava-teoreticarima-zavjere/

  LP

  REPLY
 • Avatar
  7 februarja, 2023 at 7:06 dop
  A.P.

  Tistega lokalnega slovenskega politika ali pa birokrata, ki bo to poizkusil uvesti v Slovenijo bomo spekli kot prasca na ražnju. Papir prenese vse, že videno pri Covid. Mimogrede…..euro in eu leta 2030 ne bosta dočakala ambasador21.wordpress.com/2023/02/06/pripovedka-o-dveh-svetovih/

  REPLY
 • Avatar
  7 februarja, 2023 at 12:21 pop
  Verena

  Tokrat izjemoma sem si sposodila komentar iz povezave provjeri.hr,ker…no premislite sami, po mojem mnenju je pomemben,škoda, da ga nebi prebrali
  da parafraziram poznatu izjavu Staljina:

  “a koliko to divizija ima WHO”?

  tojest, što je i tko je WHO i sa čime i kako će oni sprovoditi sve te namjere?

  WHO je impotentno govno, šačica degeneriranih, kriminalnih i pedofolnih zločinaca i parazita u službi kulta, šaka jada, koje može praviti stotine svojih bezvrijednih impotentnih, dakle nemoćnih zakona.. te zakone ta šaka jada ne može sprovesti nikada, čak i ako imaju svoje bijedne sluge u većini država, na koncu ipak narod odlučuje..

  ono u što se ove okultne sotonjare najviše uzdaju je ova njihova zmija, ali i zmija polako gubi moć

  in seveda boste prebrali tudi druge komentarje

  LP

  REPLY
 • Avatar
  7 februarja, 2023 at 6:05 pop
  ivanka

  Zelo všeč mi je izraz “marionete”.

  REPLY
 • Avatar
  8 februarja, 2023 at 12:02 dop
  Verena

  Vrag je odnesel šalo ali od kod izjava “mi smo v vojni” spet isti nas hočejo poslati v mesoreznico,

  https://www.globalresearch.ca/russische-invasion-wird-immer-wahrscheinlicher-general-warnt-vor-moglichem-russland-angriff-auf-deutschland/5806271

  LP

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0