theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

NATTŌKINAZA – DOBRA NOVICA ZA PREBOLEVNIKE IN “CEPLJENE” ZOPER C-19?

ENCIMI

Encimi imajo eno najpomembnejših vlog med beljakovinami. Njihova naloga je uravnavanje kemijske reakcije v organizmih,  zato jih uvrščamo med biokatalizatorje.

Encimi imajo precej zapleteno zgradbo. Skoraj vsi so globularne beljakovine. Poleg beljakovinskega dela, pa lahko molekule nekaterih encimov vsebujejo tudi atome kovin (npr. železa, magnezija, bakra …) ali spojine, ki jih imenujemo koencimi. Koencimi so lahko tudi nekateri vitamini ali snovi, ki nastanejo iz vitaminov.

NATTŌ

Je tradicionalna japonska hrana, narejena iz celih sojinih zrn, fermentiranih z bakterijo Bacillus subtilis. V primeru Bacillus subtilis gre za po Gramu pozitivno bakterijo paličaste oblike, ki tvori spore v mirovanju, odporne na toploto. Ni patogena.

Na Japonskem jed Natto, skupaj z rižem, sicer pogosto postrežejo za zajtrk. zaradi visoke vsebnosti vitamina K2 in encima nattokinase, ki pomembno prispeva k zdravju krvožilnega sistema lahko dejansko govorimo o zelo zdravi, celo o superhrani, ki jo kljub morda malce nenavadni teksturi in za zahodne brbončice neobičajnega okusa, zagotovo velja poskusiti.

NATTOKINAZA

Je encim, pridobljen in prečiščen iz japonskega živila nattō. Natto se proizvaja s fermentacijo in sicer na način, da se kuhani soji doda bakterija Bacillus natto, ki proizvaja ta encim. Medtem ko tudi druga sojina živila vsebujejo encime, pa specifični encim nattokinaze vsebuje le pripravek nattō.

NATTŌKINAZA TUDI KOT OBRAMBA PRED BODIČASTIM S PROTEINOM?

V Japonski študiji, nedavno objavljeni na mdpi.com so in vitro raziskovali učinek nattokinaze na bodičasto S beljakovino. Virus SARS-CoV-2, enako kot moderna genska “cepiva”, vsebuje bodičasto beljakovino S, ki virusu omogoči vstop v organizem oziroma celico.

V študiji so preučili učinek nattokinaze na beljakovino S virusa SARS-CoV-2. Ko so celične lizate, transfundirane s proteinom S, inkubirali z nattokinazo, se je protein S razgradil v odvisnosti od odmerka in časa. Prav tako je imunofluorescenčna analiza pokazala, da se je protein S na celični površini razgradil, ko so v gojišče dodali nattokinazo.

Ugotovitve japonskih znanstvenikov tako kažejo, da ima nattokinaza potencial za zaviranje okužbe s SARS-CoV-2 prek razgradnje proteina S.

Dobra novica tudi za “cepljene”?

 

*Celotna študija:

https://www.mdpi.com/1420-3049/27/17/5405

 

 

 

 

Deli:
Kategorija:Life, News
PREJŠNJI ČLANEK
KOSTARIKA ODSTOPILA OD PODNEBNEGA SPORAZUMA
NASLEDNJI ČLANEK
NAD MONTANO ZAČASNO ZAPRT ZRAČNI PROSTOR

6 komentarjev

 • Avatar
  12 februarja, 2023 at 2:55 pop
  ivanka

  Prisrčna hvala, da nam podajate informacije, ki jih nikjer drugje ni zaslediti, so pa življenskega pomena za nas vse.
  Enako tudi Dr.Andražu Teršku, ki je nedolgo tega objavil tudi to informacijo.

  lepo pozdravljeni!

  REPLY
 • Avatar
  12 februarja, 2023 at 5:05 pop
  Verena

  za ivanka
  bolj se ne bi mogla strinjati z vami.Vsaka informacija, kot v prispevku zgoraj,je več kot dobrošla. Meni je pomagal, no on tega ne ve, vitamin D3K2, ki ga je v svojih prispevkih omenjal dr.Teršek. Pripravljena sem bila tudi na protokol dr. Zelenko, a me je zgoraj omenjena kombinacija vitamina spravila na noge. Od takrat nimam težav, je pa res, da je vitamin D3K2 postal moj prijatelj.Zdrava mera je prava mera, Meni je pomagalo a vsak zase naj se informira oz. posvetuje z osebnim zdravnikom.
  Morda boste v spodnji povezavi našli nekaj zase:
  https://provjeri.hr/najpotpuniji-vodic-za-detoksikaciju-od-spike-proteina/

  LP

  REPLY
 • Avatar
  13 februarja, 2023 at 5:36 pop
  ivanka

  za Verena

  Iskrena hvala za vaš komentar. Hvala tudi za povezavo do dodatnih informacij.
  Nikoli ne veš, kdaj ti pride prav, če ne za sebe, pa za druge.
  Ne vem pa kakšen je protokol dr.Zelenko.
  Še enkrat hvala in

  LP

  REPLY
 • Avatar
  13 februarja, 2023 at 9:32 pop
  Verena

  za Ivanka
  Prosim.

  Protokol dr. Zelenko
  https://www.youtube.com/watch?v=Y6gDletOCHc

  Morda še omenim, najbrž se spomnite takratnih navodil: počakaj doma in če bo slabše naj pokličemo v ambulanto? Mene je to pognalo pokonci, ker mi je bilo nedoumljivo.
  , da ne rečem kaj drugega in še iz lekarn so odstranili ivermektin in hidroksiklorokin ( za zdravljenje Trumpa pa so ga imeli). Kot nadomestek temu sem nabavila deviško olje črne kumine in olje divjega origana, jod in tabl. cinka s selenom. Pozorni bodite da je 100% ekološko.
  Za mojo družino je bila taka kombinacija uspešena in verjamem, da boste za sebe ustrezno izbrali.
  Srečno.

  REPLY
 • Avatar
  15 februarja, 2023 at 8:43 pop
  ivanka

  Za Verena

  Moja draga Verena. Ne vem kako naj se zahvalim za vaš trud. Ste res človek z srcem in dušo. takšnih je danes malo.
  Živim v okolju, ki ni sposobno logično razmišljati, in vsako moje mišljenje se jim zdi noro. Toda če vsaj malo logično povežeš stvari, mislim, da je slika dokaj jasna. V zdravnike skoraj, da ne verjamem več, ker edino kar sem dobivala od njih je bilo priporočilo, naj se “cepim”. Ker teško daleč hodim, sem se cepila, vendar sem po 8smih mesecih vseeno zbolela. Zdravnica me še pogledala ni.
  Zelo veliko ste mi pomagali in upam, da vsi ki isto mislimo, nakoncu zmagamo, predvsem zaradi naših otrok in vnukov. HVALA in LP

  REPLY
 • Avatar
  17 februarja, 2023 at 3:00 pop
  Verena

  za Ivanka
  Lepo je vedeti, da ste našli nekaj dobrega zase.Tudi vi ste meni pomagali do povezave za prispevati podpis. Lep občutek je, ko si pomagamo, a ne? Hvala.

  Tudi v mojem okolju je podobna zgodba pri mnenjih, no bolj ali manj…pač je kar je. Nima smisla prepričevati prepričanega.In zakaj naj bi prevzela odgovornost za njihovo mnenje? Če so odrasli seveda, pri otrocih je pa drugače,
  Ja, zdravniki.Neverjetno kako bedno so se nekateri odzvali in, no kar nadaljujejo.
  Žal mi je,da ste to doživeli in monogo, mnogo preveč vas je. Nihče ne bi smel kaj takega doživeti., ker vas lahko stane izgube zdravja in življenja.

  Morda , če vas pritegne, bi si ogledali na Youtube videe p. Karla Geržana.Njegova sporočila razumem nekako tako:….miren um in mir v duši …gladi razlike na bolje…

  Mogoče vam bo bliže razmišljanje v tem interjuju
  https://www.ekologicen.si/kako-je-bilo-v-manj-kot-letu-dni-mogoce-proizvesti-taksne-kolicine-injekcij-ce-je-slo-za-nekaj-novega/

  LP

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0