theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

NAD MONTANO ZAČASNO ZAPRT ZRAČNI PROSTOR

Ameriška Zvezna uprava za letalstvo, ki predstavlja operativni del ameriškega ministrstva za promet (FAA),  je začasno zaprla zračni prostor nad ameriško zvezno državo Montana.

 

Iz letalske baze v Portlandu sta bili na kraj dogodka nemudoma poslani dve bojni letali F-15, da bi raziskali, kar je bilo sprva videti kot neidentificiran predmet.  “Zračni prostor smo zaprli zaradi predmeta, ki bi lahko oviral komercialni zračni promet,” je dejal član predstavniškega doma ZDA Matt Rosendale. Tudi guverner Greg Gianforte ter ameriška senatorja Jon Tester in Steve Daines so potrdili, da se objekt spremlja.

“NORAD je zaznal radarsko anomalijo in poslal bojna letala v preiskavo,” je v posodobljeni različici sporočila agencija , ki je sicer zadolžena za zaščito neba nad Severno Ameriko. “Letala še niso identificirala nobenega predmeta, ki bi bil povezan z radarskimi zadetki.”

NORAD bo še naprej spremljal razmere, je zapisano v izjavi, vojska pa naj bi počakala do sončnega vzhoda. Rosendale je namreč dejal,  da mu je bilo s strani pristojnih iz Ministrstva za obrambo sporočeno, da bodo predmet – ne morejo niti natančno povedati, kaj to je – spremljali, dokler se ne zdani.” Nemalo uporabnikov družbenih omrežij se ob tem začudeno sprašuje kako napredna je dejansko ameriška vojaška tehnologija, če je na prepoznavo za kakšen objekt pravzaprav gre, potrebno čakati dokler se zdani.

Radarska anomalija nad Montano se je pojavila le nekaj ur po tem, ko je bil nad severno Kanado  že sestreljen neidentificiran predmet. To pa se je zgodilo ponovno le dan po tem, ko je bil pred obalo severne Aljaske sestreljen še en leteči objekt. Oba predmeta zaenkrat še ostajata neidentificirana, čeprav naj bi šlo po navedbah zanesljivih virov v kanadskem primeru za “manjši kovinski balon”.

Spomnimo. Že v začetku tega meseca je kitajski vohunski balon vstopil v zračni prostor ZDA in letel nad več zveznimi državami, preden je bil sestreljen ob obali Južne Karoline. Drugi balon je letel nad Latinsko Ameriko. Kitajska je sicer zanikala, da sta bila balona uporabljena za vohunjenje.

Številni se sprašujejo, če ne gre zgolj za preusmerjanje pozornosti od dejanskih problemov. Tovrstni dogodki, ki se v zadnjem času kar vrstijo, so namreč nadvse redki in neobičajni.

Dogajanje lahko spremljate na tej povezavi:

@BNODesk

Deli:
Kategorija:Družba, politika, News
PREJŠNJI ČLANEK
NATTŌKINAZA – DOBRA NOVICA ZA PREBOLEVNIKE IN “CEPLJENE” ZOPER C-19?
NASLEDNJI ČLANEK
EAST PALESTINE – ZAKAJ JE PONOVNO PROBLEM POROČANJE O TRAGIČNEM DOGODKU?

1 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0