theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

FLORIDSKI GASILCI V BORBI Z OBSEŽNIM POŽAROM, V MICHIGANU PONOVNO IZTIRIL VLAK

Po poročanju Fox35-Orlando je v četrtek zgodaj zjutraj po lokalnem času v mestu Kissimmee na Floridi, izbruhnil obsežen požar. Gasilci, ki ga z uporabo kombinacije vode in pene skušajo pogasiti, si trenutno prizadevajo zaščititi predvsem bližnji vrtec.

Vzrok požara je najverjetneje eksplozija cisterne s propenom.

Po navedbah gasilcev iz Osceole, so ti okoli 2. ure zjutraj prejeli klic o požaru. Sprva je gorela slaba polovica hektarja, nato pa se je požar razširil že na več kot dva hektarja.  O žrtvah ne poročajo, velik ekološki in zdravstveni problem pa predstavlja na tisoče gorečih plastičnih kanistrov, ki se nahajajo v prostorih podjetja, v katerem je izbruhnil požar.

Gasilci zaradi velike količine dima iz goreče plastike sproti spremljajo kakovost zraka ter obenem prebivalcem območja, ki ga je prizadel požar priporočajo, naj vsi, ki imajo težave z dihanjem ostanejo v zaprtih prostorih.

Vir

Slika prikazuje iz zabaviščnega parka Walt Disney World viden dim. Zabaviščni park je sicer od podjetja v katerem je zagorelo, oddaljen slabih 21 kilometrov.

V MICHIGANU IZTIRIL VLAK

Po poročanju lokalnih medijev,  je ponovno prišlo do železniške nesreče.  V kraju Van Buren Township, Michigan, je namreč iztirila vlakovna kompozicija družbe Norfolk Southern.

Prva poročila o iztirjenju tovornega vlaka so prišla v četrtek malce pred 8.45 uro zjutraj po lokalnem času. Posnetek iz zraka sicer prikazuje več iztirjenih vagonov.

Predstavnik podjetja Norfolk Southern je za lokalni medij Local 4 izjavil, da v nesreči ni prišlo do razlitja nevarnih snovi, prav tako pa ni poročil o poškodovanih ali žrtvah. Čeprav trenutno še ni znano kaj je vlak sploh prevažal, pa pristojni uradniki zatrjujejo, da v nesreči tokrat niso bili udeleženi vagoni, ki bi prevažali nevarne snovi.

 

Deli:
Kategorija:News
PREJŠNJI ČLANEK
KLUB BILIJONARJEV V PRIZADEVANJIH ZA ZMANJŠANJE PRENASELJENOSTI PLANETA
NASLEDNJI ČLANEK
Osupljiva razsežnost povzročenega zla!

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0