theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

KLUB BILIJONARJEV V PRIZADEVANJIH ZA ZMANJŠANJE PRENASELJENOSTI PLANETA

Tako se je v prevodu glasil naslov članka z dne 24.5.2009, objavljenem v enem izmed najprestižnejših in najbolj tradicionalnih britanskih časnikov – The Times. Ta je sicer pričel izhajati že leta 1785 in sicer kot The Daily Universal Register.

Vsebina članka se z današnje perspektive bere kot manifest duha sedanjega časa. Tako med drugim izvemo, da so se nekateri “vodilni ameriški milijarderji na skrivaj sestali z namenom, da bi prišli do zaključka, kako bi s svojim bogastvom omogočili upočasnitev rasti svetovnega prebivalstva ter pospešili izboljšave na področju zdravstva in izobraževanja. 

“Filantropi, ki so se udeležili vrha, sklicanega na pobudo Billa Gatesa, soustanovitelja Microsofta, so razpravljali o združevanju moči za premagovanje političnih in verskih ovir za spremembe.

Med njimi so bili David Rockefeller mlajši, patriarh najbogatejše ameriške dinastije, Warren Buffett in George Soros, finančnika, Michael Bloomberg, župan New Yorka, ter medijska mogotca Ted Turner in Oprah Winfrey.

Ti so se 5. maja zbrali na Manhattnu na domu sira Paula Nursa, britanskega biokemika, Nobelovega nagrajenca in predsednika zasebne univerze Rockefeller. Neformalno popoldansko srečanje je bilo tako diskretno, da je bilo še nekaterim najbližjim sodelavcem milijarderjev rečeno, da so bili na “varnostnem zasedanju.

Prisotna izbrana družba se je strinjala z Gatesovim stališčem, da je problematika prenaseljenosti planeta prednostna naloga, ki mora biti deležna posebne pozornosti.”

Naključje je verjetno hotelo, da je na takratnem sestanku sodeloval tudi Bloomberg, ki je univerzi Johns Hopkins preko svojih fundacij zaupal vodenje in upravljanje s pionirskim podatkovneim sistemom o COVID-19.

Univerza Johns Hopkins sicer načrtuje, da bo 10. marca, po več kot treh letih odkar se je lotila prizadevanja za spremljanje pandemije v skoraj realnem času, prenehala z zbiranjem podatkov o COVID-19 in poročanjem o njem. Delovna skupina je namreč delovala vse od januarja 2020, ko se je SARS-COV-2 začel širiti po svetu, da bi javnosti, novinarjem in oblikovalcem politik v ZDA ter po svetu zagotovila vizualizacijo primerov in smrti, ko so o njih poročali.

Celoviti podatki o pandemiji univerze Johns Hopkins, sporočeni med 22. januarjem 2020 in 10. marcem 2023, bodo ostali brezplačni in dostopni raziskovalcem, novinarjem in javnosti. Poleg tega bo interdisciplinarna skupina profesorjev in strokovnjakov s področja podatkovne znanosti, epidemiologije, medicine, politike javnega zdravja in vakcinologije, ki je svetovala in vodila Koronavirusni informacijski center (CRC), še naprej zagotavljala analize in smernice glede potekajoče pandemije.

Vir naslovne slike The Times™️

 

Deli:
Kategorija:Družba, politika, Life
PREJŠNJI ČLANEK
EAST PALESTINE – ZAKAJ JE PONOVNO PROBLEM POROČANJE O TRAGIČNEM DOGODKU?
NASLEDNJI ČLANEK
FLORIDSKI GASILCI V BORBI Z OBSEŽNIM POŽAROM, V MICHIGANU PONOVNO IZTIRIL VLAK

0 Komentar

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0