theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

STA NAM MINISTER IN URADNICA POZABILA KAJ POVEDATI?

Ministrstrvo za zdravje je dne 20.2.2023 organiziralo novinarsko konferenco, s katero je želelo javnost pomiriti pred norimi idejami tistih, ki berejo uradne dokumente ter informacije pristojnih državnih organov in mednarodnih korporacij. Se opravičujem, organizacij.

Javnost so se torej odločili miriti ljudje, ki izhajajo iz istega gnezda kot tisti, ki so državljane zadnje tri leta tako lepo in uspešno mirili dan za dnem. Kako lepo je ponovno opazovati tako visok standard izraženega socialnega, človekoljubnega čuta! Zaupanje je končno ponovno vzpostavljeno.

Uvodoma je tako minister za zdravje izjavil: “…mednarodni dokumenti za Slovenijo postanejo zavezujoči šele takrat, ko jih potrdi Državni zbor in so nato ustrezno uvrščeni v slovensko zakonodajo.”

 

PA TO DRŽI?

Ne. No, vsekakor ne nujno. Kar sta nam na novinarski konferenci gospa Petrič in minister za zdravje pozabila povedati je namreč to, da je Slovenija pač članica Evropske unije. Posledično lahko torej prenovljen pravilnik IHR ali kakršenkoli drug zavezujoč mednarodni dokument, v slovenski pravni red vstopi čez stranska vrata – preko uredbe Evropske unije. Povsem enako kot se je to zgodilo v primeru “murnov in mokarjev”.

Kar naenkrat te doleti. Mediji so tiho, uredba se objavi v Uradnem listu EU in glej hudirja! S pričetkom veljave ter brez ratifikacije v Državnem zboru, uredba postane del pravnega reda Republike Slovenije. Uredbe EU so namreč za vse države članice zavezujoče in se uporabljajo neposredno.

To možnost v dopisu Zdravniški zbornici Slovenije, povsem jasno zapiše kar sama Vesna Kerstin Petrič ( *glej: tretja stran, predzadnji odstavek označen z rdečo), sicer vodja novoustanovljene službe za sodelovanje s SZO  ter hkrati predsednica izvršnega odbora te iste mednarodne organizacije. Morda kdo v tem vidi kakšen konflikt interesov? Kje pa! Ne v novi normalnosti.

 

Pravno gledano je tako res najverjetneje, da bo prenovljen IHR pravilnik v naš pravni red prišel z uredbo EU. Minister in drugi naši uradniki pa si bodo takrat najverjetneje hiteli “umivati roke” in zatrjevali nekaj v tem smislu: »S tem nimamo nič. Smo mi to sprejeli? Ne, Evropska komisija. Gre za mednarodni projekt…«

No, kakopak se minister za zdravje tega zaveda, saj je sicer malce v kontradiktornosti z lastnim zatrjevanjem, na isti tiskovni konferenci in verjetno ne namenoma, a vendarle, tudi sam povsem jasno povedal:

 

Smo bili zato priča takšni samozavesti obeh birokratov na omenjeni tiskovni konferenci? Morda. A birokrata in njuna PR služba se poleg tega, da državljani nismo idioti, morda še nečesa še vedno ne zavedajo.

Tudi protiustavna predaja suverenosti države zaradi njune (ne)aktivnosti ali (ne)aktivnosti drugih pooblaščenih slovenskih uradnikov v pogajanjih na ravni EU,  ki bi s tem, četudi konkludentno omogočili, da prenovljen IHR pravilnik, ki bi vseboval določbe s katerimi bi bil kršen temelj naše državnosti (Ustava RS), ne predstavlja nič lažjega kaznivega dejanja.

Če bi namreč zato prišlo do poskusa rušenja ustavnega reda in državne ureditve Republike Slovenije kot jo določa slovenska ustava, sploh ni pomembno skozi katera vrata bi v slovenski pravni red zakorakal mednarodnopravno zavezujoči akt, s katerim bi bile državljanom poteptane človekove pravice in svoboščine. V bistvu takšen akt na območju Slovenije sploh ne bi mogel postati zavezujoč brez dokončnega zrušenja ustavnega reda in državne ureditve.

Tako bi se zastavili kvečjemu pravno zanimivi in precedenčni vprašanji: Ali je Slovenija sploh lahko še nadalje članica Evropske unije? Ali morda ni njeno članstvo de facto prenehalo z uveljavitvijo evropske regulative, če bi ta teptala z ustavo RS zagotovljene človekove pravice ali državno ureditev? V tem kontekstu za boljše razumevanje zadeve priporočam natančno branje preambule, 3. člena, 3a člena, 80. člena in nadaljnjih določb naše ustave.

In tega se podpisniki peticije seveda zavedamo.

Nihče namreč ni nad ustavo. Ne jaz, ne vi, ne minister, predsednik vlade ali države in ne Evropska komisija. Nihče. Nad ustavo RS ni ničesar in nikogar. Zato je peticija tudi pripravljena v takšni obliki, ki med drugim vsebuje povsem jasni sporočili slovenskim pogajalcem in odločevalcem:

” V kolikor pooblaščeni predstavnik vsakokratne izvršilne oblasti Republike Slovenije ne bo eksplicitno in pravočasno zavrnil pristop Republike Slovenije k globalnemu sporazumu s SZO ali bo podpisal kakršenkoli dokument s katerim bo prenesel suverenost odločanja Republike Slovenije na to organizacijo v katerihkoli okoliščinah, bomo takšen podpis šteli za samovoljno dejanje, v primeru nepravočasne eksplicitne zavrnitve pristopa, v kolikor je ta potrebna, pa za opustitev dolžnega ravnanja posameznika oziroma dela izvršilne oblasti.”

“Da kot pravno veljavne ne bomo priznali nikakršnih ukrepov, ki bi jih v bodoče Republiki Sloveniji nalagala Svetovna zdravstvena organizacija in, ki bi nasprotovali z Ustavo RS zagotovljenim človekovim pravicam in temeljnim svoboščinam. Obenem tudi javno sporočamo, da ne bomo spoštovali pravno neveljavnih aktov, ki bi bili v nasprotju s slovenskimi ustavnimi načeli kot tudi ne oblastnih dejanj, ki to glede na ustavno zapisano državno ureditev (80. člen in naslednji), dejansko ne bi bila.”

Peticiji se lahko bralci seveda še vedno pridružite in jo delite.

 

KO PO TREH LETIH POČASI ŽE POGREŠAŠ STALNO NORČEVANJE IZ INTELIGENCE LJUDI…

Na isti tiskovni konferenci smo bili poleg »miritve javnosti«  priča tudi nadaljevanju podcenjevanja inteligence ljudi.  Minister Loredan je namreč izjavil sledeče:

Med tiskovno konferenco smo bili tudi sicer večkrat seznanjeni s tem, da »v predlaganih spremembah IHR pa ja nikjer nič ne piše o obveznem cepljenju.«  

Res ne? “Ma ke lepo!”, bi rekli Primorci.  Ampak, čakajte… Mah ne, spet vam ni uspelo, no! Zakaj bi kaj takšnega, v takšnem dokumentu sploh pisalo? Ste normalni? Ste, ampak žal imate s takšnimi mentalno nedonošenimi PR triki državljane očitno še vedno za popolne idiote, kretene.  V primeru IHR pravilnika oziroma drugega splošnega dokumenta gre namreč za temeljni akt, na podlagi katerega se lahko ob izpolnitvi določenih pogojev, uveljavijo ustrezni ukrepi.

Agumentacija ministrstva tako žal ponovno pade na intelektualen nivo podoben tistemu kot, če bi se zatrjevalo, da “v ustavi RS pa res ni določena višina zaporne kazni zaradi povzročitve kaznivih dejanj Veleizdaje, Sabotaže ali na primer Napada na neodvisnost države.”

Vemo. To določa ustavi RS podrejen, a še kako zavezujoč akt – Kazenski zakonik.

 

 

* Vir naslovne slike ter celotna novinarska konferenca z dne 20.2.2023

 

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
Odškodninska odgovornost zdravstvenih delavcev
NASLEDNJI ČLANEK
SKUPAJ S SODEDI: P39 ŽE TUDI V HRVAŠKIH MEDIJIH

10 komentarjev

 • Avatar
  6 marca, 2023 at 10:12 pop
  Lukrecija

  Laži laži laži mee ti to radiš najboljee 🤬🤬🤬🤬. Gremo ven iz who in pika

  REPLY
 • Avatar
  7 marca, 2023 at 11:37 dop
  Robert

  Seveda, tako kot so se pojavljale laži in manipulacija pri sprejetju ZNB, kjer so dotično govorili, da nikjer v ZNB ni napisano, da bo obvezno cepljenje proti C-19. Ja pa v novem sprejetem ZNB napisano vse in še več, da se nad ljudmi “zganja” tiranija in pritiski, da se človek niti misliti ne more. Malo poglejte kaj se je dogajalo na Kitajskem. To se lahko naslednjič zgodi tudi v Sloveniji in po pravni poti se ne bomo mogli zasčititi. Kot veste so sprejeli ZNB, čeprav se je obljubljajlo, da bodo v jeseni dali ven nov popravljen in z civilno-družbenimi gibanji usklajen nov ZNB. Od tega ni bilo nič! Sedaj imamo “tempirano bombo”, ki čaka, da jo ob naslednjem “prehladu” raznese nad nami.

  Tudi sedaj se dogaja podobno. To, da se poslanci in ostali odločevalci že zdavnaj zgubili stik s zdravo pametjo, pa tudi že vemo. Velik problem je tudi v tem, da nihče za ves dvoletni “genocid in teror” ne odgovarja, Nobenega kazenskega pregona. Nič!

  Drugi problem je tudi ta, da smo spet razdeljeni. Eni zagovarjajo izstop iz SZO, spet drugi zagovarjajo samo NE podpisu s SZO….
  Dajmo potegnt črto pod vsem tem in se zjasnit oz. ugotovit kaj se lahko naredi. Stopiti moramo skupaj, le tako lahko kaj prmaknemo.
  To, da samo pišemo in delimo naprej informacije, po moji presoji, ne bo dovolj. Treba je ugotovit kaj lahko dejansko naredimo pa naj bo to peticija, shod, demostracija, protest, pravni postopek…….skratka čas je, da se lotimo dejansko stvari reševan v naše dobro. Odločevalci za nas ne bodo ničesar dobrega naredili, ker so itak prodani in imajo oprane možgane.

  Lep dan in vse dobro.

  REPLY
 • Avatar
  7 marca, 2023 at 5:02 pop
  ivanka

  za Robert

  V vsem napisanem se strinjam z vami.
  Vseeno pa bi rada slišala vaš predlog KAJ NAREDITI.
  Trenutno se z tem problemom resno ukvarjata mislim,da, samo dva čoveka, ki bi res rabila našo pomoč.

  Lepo pozdravljeni.

  REPLY
 • Avatar
  7 marca, 2023 at 6:57 pop
  Miha.

  Ker so po nas tacali, smo šli iz YU.
  Če nas bo EU prav tako, bomo šli tudi od tu. Vstopili smo, ker so nam ponujali koristi. Če bo te zamenjal teror…, hvala lepa!
  Dajmo jim to jasno vedeti!

  Človekova življenjska doba ni neskončno dolga, da bi tem par skorumpirancem, ki hočejo vladni monopol nad vsem, podarjali dneve, mesece, kaj šele leta življenja.

  REPLY
 • Avatar
  7 marca, 2023 at 8:52 pop
  Verena

  Ma, ne me jugat. Ven iz SZO. Večkratni lažnivci so vedno lažnivci. In iz EU. Ker nikoli ne bodo odnehali. In niso več tisto, ko smo se z njimi “poročili.”
  Te naše vlade in njih razprtije…..če me že v miru iz TV zaslona posiljujejo z -verjemite nam, varno je in se cepite, sili testne palčke v nos, otroke, ki protestirajo za šolo kaznujejo, iz TV zaslona nas ponižujejo, da imamo majhen IQ itd., v miru!!!!!!! Gaslighting in norčevanje. Pa, ni narod kriv da iz sebe projicirajo na nas. O, groza, če bo “to” imelo popoln nadzor nad življenjem ljudi.
  V Sloveniji ima po Ustavi ljudstvo oblast. Stopimo skupaj in jasno povejmo kaj hočemo. Složno, dostojanstveno in suvereno podprimo našo Ustavo.
  Brez kakršnegakoli nasilja, to je zelo pomembno.
  Ravno danes ( SDS vložil interpelacijo vlade) je PV dostojanstveno in suvereno zatrdil, da vlada bo delala tisto za kar je dobila mandat. Iz tega razumem, da bo Vlada podpisovala oz.sprejela le tisto za kar ima mandat. Lepo bi bilo argumente videti, še bolj pomembne so uresničitve, da narod občuti, da mu olajša življenje.
  Aktivni državljani kje ste, smo?
  Ko smo imeli volitve…..naslovniki….., prosim, povežite se, bodite kot eden, ker ste razdeljeni pač. Da ne bomo “v prazno” obkroževali št.7, čeprav smo jo z veseljem.
  Dr. Teršku pa Hvala od srca. Še kako Vas razumem/o, smo dali marsikaj skozi. In niste sami. In ja, prav imate. Bolj se moramo potruditi.

  p39 žlahtni kot vedno. Spet smo tu z Vami.

  LP

  REPLY
 • Avatar
  9 marca, 2023 at 9:52 pop
  Verena

  Gospa Ivanka zgoraj sprašuje kako narediti? Težko vprašanje. Prva misel mi je bila, kako je Združenemu Kraljestvu uspelo? Nisem našla uporabnih podatkov in itak je vse tiho . Nekaj je že na tem. Ničnost pogodbe? Za pogodbe….odvetniki najbolje vedo.

  Spodaj podajam povezavo na video, kjer gospod podrobno pove, kaj lahko kot posamezniki naredimo In ne pozabimo vse to nam počnejo za naš denar. Smo lahko še bolj butasti?
  Ja, smo:
  posameznik- katerakoli beseda, ki je uporabljena (se tolmači) za neko skupnost se za to skupnost žrtvuje posameznika. A skupnost je simbolična beseda za združevanje, druženje posameznikov – ti pa so organske in neodvisne posamične celote. V našem primeru človek-življenje. Moralo bi biti obratno. Saj je človek-življenje žrtvovan ( npr .masaker vojne) za neko simbolično besedo.
  Magija, ki nam je oprala glave in nas oropala vsega človeškega. Tako (simbolična beseda) gledajo na nas. In mi se čudimo zakaj nas nič ne vprašajo. Zdaj se ni treba več čuditi.
  Največjo vrednost morajo imeti posamezniki, biti svobodni duhovno, fizično in odgovorno živeti življenje, A to si moramo zaslužiti. Vsak posameznik je dragocen.
  https://www.youtube.com/watch?v=NO2XbTo0tCM

  Lep pozdrav

  REPLY
 • Avatar
  19 marca, 2023 at 12:51 pop
  Krat

  Zapostutev pogodbe je zavrnitev bogati eliti, ki ne marajo zavrnitev in nasprotnikov.

  Ki tudi javno obljublja povračilne ukrepe nepokornim.

  Tako se spoštovani pripravimo na tehnologije potresov, ki so lomastili po Hrvaški in Turčiji. Tehnologija naj bi bila opazna podnevi, ponoči ne. Na tehnologije uravnavanja vremena in ekonomske posledice. Posledice v obeh primerih bodo. Katere so manj kaotične in razdiralne?

  REPLY
 • Avatar
  20 marca, 2023 at 7:45 dop
  Zlatko Hernčič

  Ook #Telegram in handen van het #WEF 👀

  Ustanovitelj telegrama je visoko v WEF in UN

  REPLY
 • Avatar
  2 maja, 2023 at 2:42 pop
  Amrit Srecko Šorli

  Pozabila sta povedati, da so koronska cepiva povečala smrtnost cepljenega dela populacije povsod po svetu za okoli 15%.
  https://www.primescholars.com/articles/forgotten-primum-non-nocere-and-increased-mortality-after–covid19-vaccination.pdf
  Pozabila sta tudi povedati, da je namen pandemična sporazuma WHO sistematična depopulacija preko zdravstvenega sistema z obveznim cepljenjem v sled medijsko sprovociranih pandemij.

  REPLY
 • Avatar
  9 maja, 2023 at 9:35 pop
  Verena

  https://www.youtube.com/watch?v=ooKyYEvIhYk&t=625s
  dr. john Campbell

  “Predvidevam, da so vsi znanstveniki in zdravniki v Združenem kraljestvu malo neumni, potrebujemo vodenje…….”
  Kdo pri nas v SI se sam uvršča v malo neumni? Podpisniki? Potrebujejo vodenje?
  “A ni to paternalistično? morda diktatorsko nadzorovanje?”

  Pismorosno, ljudje, preverite sami, raziščite! v špici videa pove kje in kako = na voljo v več jezikih.
  Potem se odločite kaj vam ustreza.

  LP

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0