theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

NI PRVI APRIL, ZGOLJ NAVADEN DAN ŽIVLJENJA V IDIOKRACIJI

Po pisanju avstrijskega časnika Kleine Zeitung z dne 10.3.2023, vas lahko v Avstriji kar “čez noč” ponovno doleti denarna kazen, če boste na javnem mestu nosili masko, ki bi prekrivala usta in nos.

Z odpravo obveznosti nošenja mask v javnosti je namreč v Avstriji ponovno stopila v veljavo prepoved maskiranja, v skladu s katero se lahko usta in nos na javnih mestih zakrijejo le, če ima maskiranec za kaj takšnega ustrezno zdravniško potrdilo.

Tako je pandemija Sars-CoV-2 postala bogatejša še za eno pravno in ne nazadnje povsem življenjsko bizarnost.

Vsakdo, ki torej v Avstriji nosi masko medtem ko hodi po ulicah, se vozi s podzemno železnico, gre v lekarno ali supermarket in s seboj nima zdravniškega potrdila iz katerega bi bilo nedvoumno razvidno, da nošnjo maske narekujejo zdravstveni razlogi posameznika, tvega, da ga bo policija oglobila oziroma, da bo proti njemu sprožen prekrškovni postopek.

Slovenskim državljanom, ki nameravajo v Avstrijo in se v domovini v javnosti nikakor več ne znajdejo brez tesno nameščene obrazne maske svetujemo, naj se pred potjo sami pozanimajo o pravilih, ki veljajo v tej državi. Najbolje kar tik pred izstopom iz Slovenije, saj se pravila in ukrepi zadnja leta kaj hitro spreminjajo.

Avstrijski minister za zdravje Rauch sicer medtem že pripravlja pojasnilo. Na Platforma39 ne dvomimo, da vsebina le-tega ne bo razočarala in, da bo obdržala nivo ukrepov ter komunikacije znanosti zadnjih treh let.

 

Deli:
Kategorija:Družba, politika, Life
PREJŠNJI ČLANEK
SKUPAJ S SODEDI: P39 ŽE TUDI V HRVAŠKIH MEDIJIH
NASLEDNJI ČLANEK
HEROJI, KI SO IZBORILI ZMAGO NAD SMRTONOSNIM VIRUSOM?

2 komentarja

 • Avatar
  10 marca, 2023 at 8:45 pop
  ivanka

  pa kdo je tu NOR?

  REPLY
 • Avatar
  14 marca, 2023 at 11:40 dop
  Verena

  Mogoče gre za zajem podatkov vseh posameznikov, nekakšen popis brebivalstva, za potrebe digitalnega nadzora? In potrebujejo nek zapis v zakonu, že sedaj? Malo čudno posvečanje maskam (danes !) za “pecivo” pa…..kaj?
  Pripravljajo se na nekaj, mogoče na maj? Kdo bi vedel.

  LP

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0