theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Prihajajo laboratorijsko gojeni piščanci in drugo meso?

Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) preprosto ne more reči “NE!” podjetju Good Meat Inc., sicer enoti podjetja East Just Inc., ki namerava v laboratoriju izdelovati dvojnike piščančjega mesa.  FDA je zaenkrat skopa s sporočili glede načrtov podjetja o laboratorijskem kultiviranju mesa. Stališče agencije pa je, da zaenkrat nima nikakršnih dodatnih pomislekov glede varnosti potrošnikov in, da sprejema zaključke o varnosti takšnih živil, ki jih je podalo kar podjetje samo.

Agencija FDA je tako zaključila drugo posvetovanje pred dajanjem na trg živil za ljudi, izdelanih iz kultiviranih živalskih celic. “Podjetje bo uporabilo tehnologijo laboratorijskega kultiviranja živalskih celic – odvzem živih celic piščancev in gojenje le-teh v nadzorovanem okolju za proizvodnjo hrane”.

Javnost bo morda izvedela več, ko se bo FDA odločila izdati smernice za pomoč podjetjem, ki nameravajo proizvajati živila za ljudi iz laboratorijsko gojenih živalskih celic. Ob pripravi posvetovanj pred dajanjem teh novih živil na trg, bo objavljen osnutek smernic predstavljal uradno podlago za javne pripombe in razpravo.

Izjava FDA se sicer še glasi: “Ker še naprej podpiramo inovacije na področju živilskih tehnologij, ki potrošnikom omogočajo večjo izbiro na trgu, je naša prednostna naloga varnost živil, proizvedenih z novimi in tradicionalnimi metodami.” 

Vir: www.foodsafetynews.com

 

 

Deli:
Kategorija:Life, News
PREJŠNJI ČLANEK
Kupljeni propagandisti in ne novinarji…
NASLEDNJI ČLANEK
Bill Gates si želi Globalnega zdravstvenega korpusa za nujne primere

3 komentarji

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0