theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pismo iz Pariza: Jezdeci apokalipse in njihov konec

Prvi jezdec jezdi na belem konju, nosi krono – monarh. Drugi jezdec jezdi na ognjeno rdečem konju, v rokah drži meč – vojna. Tretji jezdec jezdi na črnem konju s tehtnico v rokah – tehtanje živil/lakota. Četrti jezdec jaha zelenkastega konja, bledega kot smrt – kuga, bolezen.

Odločitve, ki jih sprejme prvi Jezdec uresničita naslednja dva v obliki vojne in lakote. Epidemijo pa smo že živeli.

Smrt in trpljenje – pekel.

 

Gospodarji šahovske igre danes

Beli jezdec predstavlja elite, ki odločajo o vojni ali miru. Naš se je odločil za vojno. Tlačenje osnovnih pravic ljudi in njihovega dostojanstva ima meje. To mejo predstavlja nevzdržna sovražnost do samodržca s strani obupanih ljudi.

Točka razcepa:

Po doseženem vrelišču napetosti, imamo dve poti. Eno pot predstavlja in vodi poosebljenje Antikrista. Gre za pot v zasužnjenost, razpad družbe, pomanjkanje, kaos in izumrtje.

Obstaja pa še druga pot. Pot k osvobodivi, spoštovanju človeka, enotnosti in življenjski harmoniji.

Francozi imamo na oblasti norega psihopata

Bolje rečeno noro šahovsko figuro, ki meni, da je kralj. Tako tudi vlada. Od kod aroganca in napuh temu utelešenemu belemu konju Apokalipse? Nekdo mu trdno krije hrbet. A tisti, ki to dela, očitno ne pozna Francozov, naše zgodovine in našega ponosa. Več kot očitno naš jezdec apokalipse jezdi zgolj še na konju norosti, lastne nevednosti, napuha in strahu. To zadnje je povsem upravičeno. Podpore v francoskem narodu več nima nobene.

In kako običajno končajo samodržci?

Morda ste dovolj stari, da sami pomnete osebno tragedijo Nicolaea Ceaușescuja in njegove žene. Iz tleče jeze tlačenega naroda do njune smrti, po dnevu Ceaușescujevega famozno izjalovljenega govora, ni preteklo dolgo časa. Protestnikom so se najprej pridružili policisti, nato še vojska. Sojeno jima je bilo po hitrem postopku. Oba sta bila ustreljena. Takšnih primerov je v zgodovini na pretek.

Kako je lahko kdo tako nor, da si želi še naprej vladati ljudem, pred katere se ne upa niti stopiti?

Želimo sicer si, da bi sam sestopil iz oblasti ali, da bi bil proti njemu sprožen in uspešno izglasovan postopek ustavne obtožbe po 68. členu naše Ustave. Bojim pa se, da se takšne množice državljanov željnih svobode, ne da več zaustaviti.

Ne verjemite temu kar vam poročajo mediji. Te bodo očitno padli šele skupaj z diktatorji. Tudi to nas zgodovina uči. Ni res, da so protesti zgolj izraz nezadovoljstva s pokojninsko reformo. Ne, to in še precej drugih samovoljnih akcij norega kralja, je bila le kaplja čez rob.

Protesti se žal nezadržno prevešajo v pravo državljansko vojno. Zakaj? Nezadovoljstvo naroda izvira še iz časov pred pandemijo, saj se že takrat ni spoštovalo volje ljudi. Se spomnete na primer protestov kmetov in množice drugih protestov? Kar vrstili so se in bili so množični. Že takrat so bili protesti posledica naraščajočih cen goriva, visokih življenjskih stroškov in nesorazmerno velikega davčnega bremena, ki ga je nosil delavski in srednji razred.

Po dolgem, tri letnem kopičenju dodatnega besa zaradi pandemijskih ukrepov, vojne v Ukrajini tudi na naš račun, cenzure, nevzdržne inflacije, pomanjkanja in po tem, ko je nori kralj izsilil sprejetje zakona brez glasovanja ter celo prepovedal proteste v Parizu, je na ulicah Francije sedaj vsaj osem milijonov ljudi. In vsak dan jih je več. Francoski državljani namreč vemo, da gre za poskus popolnega prevzema oblasti, neupoštevanje volje francoskega ljudstva ter za nespoštovanje pravne države.

Sicer mirni protesti so eskalirali v nasilne izgrede, ko je policija protestnike začela pretepati s kovinskimi palicami, da bi jim preprečila govore. Ves svet je priča brutalnosti policije norega kralja.

Nori kralj se očitno ne zaveda niti pomena Ustave pete republike, ki smo jo Francozi leta 1958 z veliko večino sprejeli na referendumu. Ustava je bila nato razglašena oktobra istega leta in od takrat predstavlja temeljni zakon Francoske republike. Vse reforme, ki so se izvajale po njeni razglasitvi, so bile vedno uveljavljene bodisi z referendumom, ali pa s širokim konsenzom obeh domov v Versailleskem kongresu.

Francija je simbol demokracije. To nikakor ni primeren prostor za vzpostavitev diktature. Kako to noremu kralju še ni jasno?!

 

Lucas

 

*Vir naslovne slike:

http://andre63.canalblog.com/archives/2012/04/01/23839259.html

Deli:
Kategorija:Družba, politika
PREJŠNJI ČLANEK
Francija v plamenih (video)
NASLEDNJI ČLANEK
ZAKAJ JE NA NIJZ PROTI C19 CEPLJENIH TAKO MALO ZAPOSLENIH?

2 komentarja

 • Avatar
  28 marca, 2023 at 11:59 pop
  Verena

  Mislim, škoditi ne more, če nori kralj prebere Zapise iz močvirja: Vojni hujskači
  https://www.rtvslo.si/kolumne/marko-radmilovic/zapisi-iz-mocvirja-vojni-hujskaci/662091

  “Ker truditi se za mir, je v političnem kontekstu tisočkrat težje, kot podpirati vojno. Seveda vojnim hujskačem ne bi uspelo, če ne bi imeli na svoji strani nas, ki smo mediji.”

  “Kaj manjka, inteligenca ali sočutje?”

  Kje se konča politika in začne vojni zločin?

  LP

  REPLY
 • Avatar
  2 aprila, 2023 at 11:52 pop
  Verena

  https://www.youtube.com/watch?v=Jbu8Ph1QbeM
  In less than 24 Hours the US dollar changes FOREVER, Morris Invest
  – Ursula priznala. Vemo, da je to napaka, ko se zanašamo na enega samega
  dobavitelja……
  Torej, če veste, da je napaka, zakaj potem počnete, kar pač počnete? Ker, napake popravljamo, še bolje, da se jim izognemo.
  Sicer ne delim mnenja , da je napaka. To je katastrofa.

  lp

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0