theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

ZAKAJ JE NA NIJZ PROTI C19 CEPLJENIH TAKO MALO ZAPOSLENIH?

Nekdanji direktor NIJZ Milan Krek je konec meseca julija 2021 javno povedal, da se je v ambulantah NIJZ cepilo le 55 odstotkov njihovih zaposlenih.

Zakaj je (bilo) temu tako? Mar res zaposleni na NIJZ niso imeli dostopa do cepljenja? Je res to, da so se zaposleni na NIJZ  potem obrnili na cepilne centre? Kot je sam dejal, “Podatka, koliko je vseh precepljenih na NIJZ, zaradi varstva osebnih podatkov nima.”

Kaj je lahko dejanski razlog?

Morda to, da so bili na NIJZ že takoj po začetku cepljenja dobesedno zasuti s prijavami o stranskih učinkih, nad njihovo resnostjo, čemur pred epidemijo COVID-19 nikoli niso bili priča?

“Že takoj, v prvih mesecih cepljenja s temi cepivi smo dobili nenormalno visoko število prijav neželenih učinkov.” 

Če pogledamo nazaj

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je zgolj v dobrih 2 mesecih od začetka cepljenja s cepivom AstraZeneca in zgolj v 4 mesecih od začetka cepljenja z drugimi cepivi zoper COVID-19 (Moderna, Pfizer, Jansen) prejel za 100% večje število prijavljenih neželenih učinkov kot prej v 4 letih z do tedaj vsemi znanimi cepivi. Tudi zelo hudih stranskih učinkov.

Vir:

NIJZ-1

NIJZ-2

Zgolj v slabih prvih štirih mesecih od začetka cepljenja s »cepivi« zoper COVID-19  (od 27.12.2020 do vključno 18.4.2021) je bilo tako prijav neželenih učinkov s temi cepivi kar 4.183 ob do tedaj šele 516.278 izvedenih cepljenjih.

Če seštejemo vsa cepljenja s prej znanimi in redno preskušenimi cepivi zoper vse druge nalezljive bolezni med letoma 2016-2020, je bilo v tem obdobju ob 3.294.218 apliciranih cepiv, prijavljenih vsega 2.033 stranskih učinkov in še to v veliki večini primerov povsem benignih. Že v prvih slabih štirih mesecih (!) cepljenja s cepivi zoper COVID-19, pa se je ob le 516.278 izvedenih cepljenj, kar za 100% povečala prijava neželenih učinkov zgolj kot posledica cepljenja s temi cepivi, kot prej v 4 letih za vsa druga cepljenja skupaj. Vse to kljub nenormalni razliki v številu izvedenih cepljenj.

Torej, je morda vendarle to razlog?

2016-2020 (4 leta):

3.294.218 izvedenih cepljenj z vsemi cepivi in 2.033 prijav NU.

27. december 202018. april 2021 (slabi 4 meseci):

516.278 izvedenih cepljenj s cepivi zoper COVID-19 in 4.183 prijav NU.

 

 

ANONIJZ

 

Deli:
PREJŠNJI ČLANEK
Pismo iz Pariza: Jezdeci apokalipse in njihov konec
NASLEDNJI ČLANEK
Svoboda izražanja ali boj za propagando in cenzuro?

6 komentarjev

 • Avatar
  4 aprila, 2023 at 8:50 pop
  ivanka

  Ja očitno je tu nekaj zelo narobe. Na cepljenju na NIJZ so bili verjetno povabljeni tisti, katerih (ni škoda)- (kolateralna škoda). Vodilni na NIJZ so seveda izvzeti, saj kdo bo pa tržil cepiva in sejal smrt. Sama sem zelo slabovidna, samo takšne razlike v številu prijavljenih stranskih učinkov (samo prijavljenih), pa žav ne morem spregledati!
  Lp.

  REPLY
 • Avatar
  5 aprila, 2023 at 2:10 pop
  Zippo

  Oni so vedeli in niso meli jajc da bi zaustavili cepljenje. Rajši so gledali kako se dogaja genocid in pomagali celo z reklamo . Kaj ni to kaznivo dejenje? Pri vseh mogočih institucijah ,ki jih imamo ni ene ki bi genocid preiskovala? Zakaj že?

  REPLY
 • Avatar
  5 aprila, 2023 at 3:13 pop
  Verena

  Najprej ne škodi

  Da, vedeli so kaj imajo v rokah. In tista o devetdesetisoč mrtvih? So slepo zaupali v cepiva? Ne, ne sprejmem tega. Tudi zato ne,ker so nam koordinirano govorili pravljice beri lagali. Od nas so zahtevali slepo poslušnost. Če ne, so nas sramotili z negativnimi nalepkami, nekatere kaznovali, grozili, utišali. Dejanja, ki so nevredna poklica zdravnik. Kaj so nam s tem povedali/pokazali? Da smo smetje? Da jim je vseeno za nas? Da, to je to! In nadaljujejo. Do naslednjega delovnega naloga s prestižnimi nagradami? Namesto doživljenske prepovedi na vseh funkcijah..
  O človekovem življenju odločajo zdravniki in farmacevtski lobiji in ne človek sam?
  Kdaj smo pristali na to?

  Ne pozabimo,kakor se zdravniki učijo zdraviti bolezni in poškodbe, tako se tudi učijo kaj koristi, škoduje, ubije pacienta. Kar vzbuja spoštovanje do njihovega dela, ki si ga z delom šele pridobijo! primum non nocere- zato so izvrstno izurjeni kako se izogniti napaki.
  Globok in srčen poklon zdravnikom, ki vztrajate pri poklicnem poslanstvu. Vem, da ga živite tudi sicer. S spoštovanjem.

  Ah….., gremo mi po svoje, v naravo, na sonce, sveži zrak, pobožati travo, drevo objeti…… Po moč.

  LP

  REPLY
 • Avatar
  10 aprila, 2023 at 9:37 pop
  Verena

  Velikonočni ponedeljek
  https://www.youtube.com/watch?v=2r1uZpkWQQ0

  video traja cca. pol ure in Švica zmaga.

  lp

  REPLY
 • Avatar
  21 aprila, 2023 at 7:13 dop
  Janez

  Poznam veliko ljudi, ki so bili cepljeni (300kom.) sodelavci. Nihče od njih ni imel težave po cepljenju nihče. Cepljeni smo bili (ŠOLSTVO) vsi. In tudi med prijatelji, ki jih ni malo, ni imel nihče, nihče težave zaradi cepljenja. Težave ima tisti, ki težave hoče imeti, zaradi cepiva že ne.

  REPLY
 • Avatar
  28 aprila, 2023 at 1:38 dop
  Verena

  Mogoče bo po tem videu kdo dobro premislil o podpisu informiranega pristanka, “naslenjič”. Zavarovalnice pri masovno poskusnih cepivih/zdravilih itak ne bodo sklepale zavarovanj. Vsaj za “avto v poizkusni fazi” vem, da jih ne sklepajo. In v podpis “informiranega pristanka” tudi ne dobiš.

  Če bi se vsedla v tak avto in familjo odpeljala v službo, šolo, vrtec je druga in dolga. zgodba.

  https://provjeri.hr/presuda-suda-u-korist-osiguravajuceg-drustva-smrt-od-cjepiva-je-samoubojstvo/

  LP

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0