theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

VLOŽEN PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O VOLILNI IN REFERENDUMSKI KAMPANJI (ZVRK)

Resni.ca

V času množičnega in nekritičnega vsiljevanja ideologij ter drugih »progresivnih« domislic naši družbi, pomeni ta predlog majhen a pomemben korak nazaj v normalnost ter obenem korak v smer doslednega spoštovanja slovenske ustave, po kateri je edini nosilec oblasti v državi ljudstvo.

Kdo, z vsaj kanček kritičnega razmišljanja, lahko brez sarkastičnega nasmeška na obrazu še govori o svobodnih in poštenih volitvah, ko pa se na primer na vrh državne oblasti zavrti stranka, ki nastane (se odkupi in preimenuje?) nekaj mesecev pred državnozborskimi volitvami, nato pa to isto stranko javnomnenske raziskave in mediji čez noč označijo za prvega favorita ter jo kot takšno, ljudem prodajajo vse do 24 ur pred odprtjem volišč?

In kdo lahko z resnim izrazom na obrazu še govori o demokraciji, če je po veljavnem tretjem odstavku 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji legalizirana diskriminacija s tem, ko ta določba zagotavlja posebne termine oziroma medijski prostor za politične stranke, ki so že zastopane v državnem zboru oziroma v predstavniških organih lokalnih skupnosti in ločene termine za politične stranke ter kandidatne liste, ki tam še niso zastopane?

Gre za določbo, s katero se pasivno volilno pravico (pravico biti voljen) povsem podredi interesom obstoječih etabliranih političnih strank oziroma strank, katere kot takšne označijo kar medijske hiše ter agencije same. To pa seveda posledično in neizogibno privede tudi do omejitve aktivne volilne pravice državljanov. Volivcev torej!

Šele na podlagi možnosti soočenja mnenj in argumentov predstavnikov vseh sodelujočih strank oziroma kandidatnih list na volitvah, se lahko volivec dejansko svobodno odloči kako bo glasoval. Sicer gre le za vnaprej zrežiran resničnostni šov med predstavniki parlamentarnih strank.

Več kot trideset let subverzivnega delovanja raznih fundacij po vsem svetu, predvsem pa na območjih post-komunističnih držav, nas je tudi v Sloveniji pripeljalo do točke, ko je potrebno reči “Dovolj!”.

Medtem ko povprečni državljan iz dneva v dan živi težje, imamo na oblasti vnaprej izbrane figure, ki brezpogojno udejanjajo vsakršno, tudi nadvse absurdno zahtevo Evropske komisije, ki po Afriki posvajajo opice, opravljajo nadrealne intervjuje s svojimi življenjskimi sopotnicami in se preko nevladnih organizacij, katere imajo široko odprta vrata pisarn Državnega zbora in vlade, norčujejo iz ustavne demokracije.

Nadalje se norčujejo tudi iz vloženega truda kmetov ter vehementno hitijo razlagati o nujnosti zelenega prehoda. Seveda ne bodo iskreno povedali kakšne posledice bo ta “prehod” imel za ljudi in gospodarstvo. Verjetno tega ne vedo. Če pa že vedo, jih to niti najmanj ne zanima. Raje merijo ogljične odtise, razpravljajo o enakosti spolov (ne o enakopravnosti!), “na horuk” in protiustavno se lotevajo reform, predlagajo novele zakonov, katerih vsebin bi se nemalokrat sramoval povprečen osnovnošolec (pooblaščeni svetovalci bi tako po predlogu ene izmed takšnih novel, po opravljenem 40-urnem tečaju kmetom že lahko “solili pamet” glede pravilnosti oskrbe rejnih živali, vsem ostalim pa glede hišnih ljubljenčkov),… _______________________ Vpišite po želji. Vseh norosti, ki smo jim priča je enostavno preveč.

Hkrati ti isti poveličujejo izprijenosti, ki jih velika večina državljanov ne sprejema kot nekaj normalnega, običajnega, družbeno sprejemljivega. Z namenom discipliniranja in utišanja večine državljanov uzakonjajo cenzuro in verbalne delikte.

Je to svoboda?

Če se namreč vaši pogledi ne skladajo z agendami zahodnih elit, ki s fundacijami pod filantropskimi nazivi izdatno financirajo njihovo udejanjenje in katerih hlapci so postali ne le politične stranke pač pa tudi večina množičnih medijev , imate volivci po veljavnem Zakonu o volilni in referendumski kampanji bore malo izbire. Naj bom iskren. V bistvu je sploh nimate. Izbira je zgolj navidezna.

Mediji in agencije za raziskave javnega mnenja vam nov obraz vedno znova ponudijo na pladnju. Na vas je le, da kot hipnotizirani, na volilni dan izpolnite svojo državljansko dolžnost in že ste na strani zmagovalcev. Problem pa vedno znova nastane, ko spoznate, da tega kar se pred vašimi očmi že nekaj mesecev po volitvah udejanja, dejansko niste hoteli voliti. In čez nekaj let vam ponudijo nov obraz, novo upanje, čemur sledi novo razočaranje. Začaran krog.

Predlog novele udejanja drugi odstavek 3. člena ustave Republike Slovenije, vsebina predlagane novele je v korist vseh državljanov, izvenparlamentarnim strankam in listam pa omogoča vsaj tekmo, ki se začne z rezultatom 0:0. Ob tem se le-te sicer zavedajo, da bodo v vsakem primeru igrale na vročem tujem terenu, na katerem jim bodo nasproti stali ne le izkušeni, zvezdniško plačani igralci, pač pa tudi navijači in celo sodniki. Politične stranke torej, ki imajo že tako vso medijsko podporo in znatna finančna ter druga potrebna zaledja.

Da bo vložen predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah ZVRK sploh obravnavan v Državnem zboru, je potrebno zbrati 5.000 podpisov. Te in nato še nekatere druge zakonske anomalije je potrebno nujno odpraviti. Ne dvomim, da nam bo kljub cenzuri uspelo zbrati potrebne podpise.

Potem je vse v rokah poslancev Državnega zbora. Tem bo tako končno ponujena priložnost, da javno dokažejo koliko jim je dejansko mar za svobodne in poštene volitve ter v kolikšni meri spoštujejo temeljno ustavno določbo, po kateri ima v Sloveniji oblast ljudstvo.

Naj bo torej vsaj izhodiščni rezultat že na naslednjih volitvah 0:0.

 

 

Deli:
Kategorija:Uncategorized
PREJŠNJI ČLANEK
EVROPSKO SODIŠČE ZA ČLOVEKOVE PRAVICE V PRIMEŽU NVO-jev?
NASLEDNJI ČLANEK
EVROPSKI RAZKOL

1 Komentar

 • Avatar
  24 aprila, 2023 at 10:21 pop
  Verena

  V Bruslju sprejemajo uredbe in zakone kar čez in počez meja držav. Niti pod točko razno (jo imajo sploh?) mnenje ljudstva ne pride na vrsto, 450 mio.

  Želim si, da bi se pojavila stranka, ki bi izvajala načela suverenosti in demokratične vrednote slovenskega naroda. Pred in še posebej po volitvah.

  Sploh ne dvomim! 5000 in naprej!

  Bravo.
  Hvala.

  Ljudje, pomislite še na to…………, je že med nami.
  V tekstu imate povezavo na slovenski jezik.
  Ko boste prebrali, spomnite se, tudi zato rabimo 5000 in naprej………….2+mio nas je.
  https://provjeri.hr/eurofasizam-dr-tomaz-mastnak-vrhunski-europski-intelektualac-na-pravoj-strani-povijesti/

  Briljantno.

  LP

  REPLY

Oddaj komentar

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://p39.si 300 0